Tiny house Tiny Nature in Ermelo

Logeren in een tiny house aan de rand van de Veluwe

Er zijn veel dingen die je voor het eerst doet in je leven. Zo ook logeren in een tiny house. Deze manier van leven wordt steeds populairder in Nederland, en het is léúk! Zo kun je even proeven van het minimalistische en zelfvoorzienende leven om te kijken of het wat voor jou is … of gewoon een weekend genieten van een heel cool concept op een mooie plek in ons land.

Voor Girls Who Magazine mocht ik een weekend logeren in Tiny Nature, het tiny house van Jan en Esther in Ermelo. Je kunt het bijna niet gemist hebben – de hele tiny house hype – dus bij mij stond slapen in zo’n klein huisje al een tijdje op mijn wil-ik-doen-lijstje! Afgelopen september was het zover: we gingen op mini-vakantie in een tiny house in Ermelo.

Tiny house Tiny Nature in Ermelo

Het klein is fijn gevoel

Aangekomen in Ermelo is dit (↑) ons verblijf met bijbehorend uitzicht. Wauw. Ondanks dat het huisje niet in the middle of nowhere staat maar aan de rand van een camping, geeft dit fijne uitzicht op de bossen je toch wel dat gevoel. We krijgen een kleine tour door het huisje, en het is leuk om te zien waar alles verstopt zit en dat de ruimte zo efficiënt mogelijk is ingericht. Er worden kastjes opengetrokken waarachter stoelen verstopt zitten, en een tafelblad wordt tevoorschijn getoverd dat net nog diende als kastdeur. Zelfs een bank zit vakkundig opgevouwen en weggestopt zodat hij niet in de weg staat.

Tiny house Tiny Nature in Ermelo

Uitpakken en verder ontdekken!

Het hele tiny house is van hout en dat maakt het huisje lekker sfeervol. Er staat een prachtige zwarte kachel die bijna vintage oogt, maar toch hartstikke modern en groen is. Het keukentje is klein maar fijn. Koken kan op twee gaspitten, en ook water kook je hierop in de prachtige fluitketel. Was voor mij heel lang geleden dat ik dat geluid voor het laatst hoorde. En dan de badkamer. Heel fijn: je kunt gewoon warm douchen. Ik was even bang dat het misschien echt back to basic zou zijn, maar zelfs dat was niet zo! Het toilet is pas een boeiend ding. Doorspoelen gaat niet zoals je thuis gewend bent, maar met een gietertje water of zaagsel. De rest kun je zelf wel bedenken he? Er komt dus helemaal geen riolering aan te pas, maar alles is op deze manier weer biologisch afbreekbaar.

Nog inspiratie nodig voor een eenvoudig recept dat je kunt maken in de kleine keuken van je tiny house? Wat dacht je van vegetarische couscous met linzen.

Tiny house Tiny Nature in Ermelo Tiny house Tiny Nature in ErmeloTiny house Tiny Nature in Ermelo Tiny house Tiny Nature in ErmeloTiny house Tiny Nature in Ermelo

Slapen in de nok

Missen we alleen de slaapkamer nog. En die is mooi weggewerkt in het dak van het huisje! Naast de keuken gaat er een trap omhoog en die leid je naar een soort bedstee in de nok. Het enige dat je hier kunt doen is jezelf laten vallen en genieten van het uitzicht naar buiten. Als je geluk hebt kun je op de vroege ochtend hertjes zien lopen op het veldje voor het huis. Gewoon vanuit je bed.

Tiny house Tiny Nature in Ermelo

De omgeving van Tiny Nature

Het tiny house staat aan de rand van de Veluwe, met uitzicht op de bossen. Hier kun je dus vanzelfsprekend fijn wandelen. Genoeg moois te zien, en in het tiny house ligt voldoende inspiratiemateriaal hiervoor. Wij gingen voor een wandeling (uitgeprint op papier dus oldskool ‘kaartlezen’) van bijna 10 kilometer, door het bos en over heide.

Tiny house Tiny Nature in Ermelo
Tiny house Tiny Nature in Ermelo
Tiny house Tiny Nature in Ermelo

Bezoek de Schaapskooi

Midden op de Ermelose heide vind je Stichting Schapedrift. De naam zegt het al een beetje: hier kom je voor de schapen. Een groep schapen graast overdag met een herder op de heide, en ’s avonds slapen ze in de Schaapskooi. Tijdens een wandeling over de heide kun je de herder + schapen zeker tegenkomen, en mocht dat niet zo zijn dan ga je voor een dosis schattige schapen naar de Schaapskooi. Je kunt hier wat eten en drinken, maar meer dan een tosti of een lekker taartje is het niet.

Tiny house Tiny Nature in Ermelo
Tiny house Tiny Nature in Ermelo

Tijd voor een biertje

Na een lange wandeling plof je het beste neer in het centrum van Ermelo, bij biercafé de Hazeburg. Een gezellig en typisch bruin biercafé met een gezellig terras, waar het hele dorp lijkt te komen. Ga even goed zitten voor de kaart, want hier heb je namelijk keuze uit 2500 bieren. No kidding.

En dan nog 10 redenen waarom je een weekend (of week!) Tiny Nature zou moeten boeken …

 • Je moet ooit eens ervaren hoe het is om in een tiny house te slapen
 • Het ligt aan de rand van het bos, met vrij uitzicht
 • Het is heel cool om een paar dagen zelfvoorzienend te zijn en minimalistisch te leven
 • Het is hier mooi in ieder jaargetijde (maar de herfst is favoriet bij Jan en Esther!)
 • Het huisje heeft een prachtig design en het is knus van binnen door het gebruik van hout
 • Het persoonlijke contact met Jan en Esther is heel leuk! Hun passie voor het tiny house is mooi en ze vertellen er graag over
 • Nergens kom je meer tot rust dan hier
 • Je wandelt zo het bos in
 • Je kunt je boek eens uitlezen, want er is geen tv en wifi
 • Het kost slechts 65 euro per nacht

Zie jij het wel zitten, zo’n mini-vakantie in dit tiny house? Je kunt boeken via Tiny NatureSupertrips en Airbnb. Wacht niet te lang trouwens, want aangezien dit het enige huisje is, is de kalender snel volgeboekt natuurlijk (zeker de weekenden). Maar hoe vervelend is het om nu alvast een paar dagen te boeken voor het voorjaar of de zomer? Van voorpret word je ook al blij!

DisclaimerDit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Je leest echter mijn eerlijke mening over het product of dienst. 

45 comments on “Logeren in een tiny house aan de rand van de Veluwe

 1. Pingback: Dit was 2018! En dit is mijn persoonlijke jaaroverzicht - Hey Frits

 2. Pingback: 6x bijzonder overnachten in Nederland en België - Hey Frits

 3. Pingback: Staycation - 10x leuk in Nederland - Hey Frits - travel

 4. Pingback: De mooiste natuurhuisjes in Nederland - Hey Frits - Nederland

 5. Pingback: Heilige Nachten - bijzonder overnachten in een kerk - Hey Frits

 6. Pingback: De Veluwe in de herfst - ontdek het Speulderbos en omgeving - Hey Frits

 7. Pingback: Hello Zeeland tiny house Gold&Nature in Zeeuws-Vlaanderen - Hey Frits

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.