Over Hey Frits

ontdekkingsreiziger in eigen land

Manon bij de Moerputten Noord-Brabant

Ik ben Manon. Gek op leuke plekken ontdekken in Nederland. ‘Ontdekkingsreiziger in eigen land’ heb ik als titel gekregen, eentje die ik met trots draag. 

Hey Frits is een website met de leukste tips over plekjes in Nederland (en af en toe daarbuiten) Allemaal plekjes die ik jullie wil laten zien – want hey, kijk eens hoe mooi ons eigen landje is! Een ode aan aan Nederland. Dat we nog maar veel van ons Holland mogen ontdekken! 

Wie is Frits?

Dat is een van de meest gestelde vragen als ik over Hey Frits vertel. Sommigen verwachten een man achter de schermen, maar niets is minder waar. Al jaren verschuil ik me achter dit pseudoniem – dat overigens echt niet zo geheim is want regelmatig plaats ik een foto van mezelf op social media om verwarring te voorkomen. Maar terug naar Frits, want Frits is mijn kat. Long story short: Frits wandelde voorbij toen ik een naam voor mijn blog moest verzinnen en Hey Frits was geboren. Een naam die totaal de lading niet dekt, want dat het een reisblog vol met adresjes in Nederland is kan niemand vooraf raden. Maar de naam blijft wel lekker hangen, dus dat is een win-win. 

Hey Frits is gestart als plek waar ik mijn reisverhalen en tips kon verzamelen, vooral om vrienden en familie door te verwijzen omdat ze me vaak om tips vroegen na een weekendje weg of een vakantie. De focus was toen nog de hele wereld, maar dat werd uiteindelijk Nederland (en af en toe daarbuiten). Ik vind het zo leuk om aan lezers en volgers te laten zien hoe mooi ons land eigenlijk is en ik hoop dat ik mensen kan inspireren om vaker in Nederland te blijven – als duurzamere keuze maar ook omdat er nog zoveel te ontdekken valt! 

BOEK!

Ik heb ook een boek uitgegeven! In april 2023 is mijn boek met 12 korte roadtrips door Nederland uitgekomen in samenwerking met uitgeverij mo’media uit Rotterdam. Fantastisch leuk om op die manier nog meer mensen Nederland te laten ontdekken! In het boek staat een lekkere (vind ik dan) mix van hotspots, leuke wandelingen, lieve dorpjes en must-visit steden, bekende én onbekende bezienswaardigheden en leuke slaapadresjes. Alle routes zijn al helemaal voor je uitgestippeld dus je kunt zo in de auto stappen en op pad gaan! 

Je koopt ‘m hier!

Fortuna Vlieland

Oh, en ik doe ook nog dit ...

Guesthouse Stories

Guesthouse Stories

Naast het schrijven voor Hey Frits fotografeer ik ook accommodaties met Guesthouse Stories. Een heerlijke baan waarvoor ik op veel verschillende plekken in Nederland kom: ik fotografeer tiny houses, B&B’s, groepsaccommodaties, vakantiehuizen, boshuisjes, hotels, stadsappartementen, horecaplekken en interieurprojecten van stylisten. Volg Guesthouse Stories ook op Instagram!

Heb je ook een accommodatie die je graag professioneel wil laten fotograferen? 

Lees verder