Latte met kardemom en roos

Zo maak jij 6x de mooiste en meest bijzondere latte

Warm of koud, in de thee of in de koffie … overal kan melk in, en overal zijn prachtige creaties van te maken. Bijzondere ingrediënten gegarandeerd in deze latte’s, ga jij ze een keer proberen?


Hoofdfoto via Local Milk Blog

De latte zoals ik ‘m ken: koffie met heel veel melk. Erg lekker, maar misschien wel een beetje saai. Zeker als je de volgende varianten gaat uitproberen … dan wil je waarschijnlijk nooit meer een normale latte. Wat dacht je van een latte met bosbessen, rozenwater of lavendel? Dit zijn de 6 mooiste en meest bijzondere latte’s die ik op Pinterest tegenkwam. En voor de niet-koffiedrinkers: de meeste zijn zonder shot koffie!

Blueberry latte

Cashew Kitchen is de prachtige website van de Zweedse Agnes. Ze bedacht de blueberry latte met onder andere bosbessen en havermelk, maar dan zónder koffie. De geheime ingrediënten lees je in het originele recept, en dan maak je daarna natuurlijk zo’n plaatje van een foto. Heel erg benieuwd naar deze smaak!

Rustgevende kamille-lavendel latte

Ik heb nog nooit iets gegeten of gedronken met lavendel erin geloof ik, en aangezien de geur altijd al heftig is lijkt de smaak me ook intens. Maar, het staat wel bekend om de rustgevende werking, net als kamille. Dus mocht je daar aan toe zijn, dan is deze toch een keer het proberen waard. Dit is er dus ook weer eentje zonder shot koffie, anders doet het ‘t rustgevende effect van de lavendel en kamille een beetje teniet. Het recept van de rustgevende lavendel-kamille latte komt van Hello Glow, ook alweer zo’n pareltje van een website. Check hier alle geheime ingrediënten voor deze erg bijzondere creatie!

IJs-latte met kardemom en roos

Latte met kardemom en roos

Kardemom is familie van de gember, mocht er bij jou ook niet meteen het belletje gaan rinkelen. Een bijzondere smaak in combinatie met koffie en roos, maar mijn interesse is gewekt. Dit recept van de IJs-latte met kardemom en roos komt van de schitterende website Local Milk. Van ongeveer iedere stap van het proces maakte ze bijbehorende prachtige foto’s, dus het is een feest om dit recept een keer te maken aan de hand van haar instructies!

Kokos latte

Hey, eindelijk een variant mét een shot espresso als ingrediënt! In deze smakelijke creatie gaan een hoop kokosnoot-onderdelen (waarvan ik me wel een beetje afvraag wat het allemaal is): kokossuiker, kokosmelk, kokosextract en kokossiroop. De rest van de ingrediënten van deze kokos latte vind je op de website van How Sweat Eats.

Rozen latte

Ik ben echt gek op de smaak van rozenwater in drankjes, dus deze variant wil ik echt een keer proberen. Deze rozen latte is er weer eentje zonder koffie, maar dus wel met rozenwater en amandelmelk. Er gaan natuurlijk nog een hoop andere (verrassende) ingrediënten in deze creatie, maar die lees je op de website van Liz Moody.

Latte met rozenbottel en kamille

Rozenbottel staat bekend als een vitaminebommetje, maar naast dat het erg gezond is (vast niet in dit recept) is het ook heel erg lekker! Meghan van Meg is Well combineert deze latte met rozenbottel met de rustgevende kamille en nog wat andere ingrediënten, waarvan je het hele recept op haar website vindt.

In welke stad ga jij op zoek naar de lekkerste latte’s? Wat dacht je van Antwerpen of Rotterdam?

IJs-latte met roos, lavendel en honing

Dit is vast ook wel een smaaksensatie, deze IJs-latte met roos, lavendel en honing! Hij ziet er in ieder geval fantastisch uit, en op de website van Spices in my DNA zijn alle stappen ook prachtig gefotografeerd. En yes, dit is er weer eentje met een shot koffie … eigenlijk zoals het hoort, toch?

Wat denk je, ga jij binnenkort lavendel, kokos of rozenwater toevoegen aan je latte? 

51 comments on “Zo maak jij 6x de mooiste en meest bijzondere latte

 1. Die kokos latte ga ik zeker een keer met mijn vriend proberen. Hij is dol op kokos en lattes, dus een ideale combinatie 🙂

 2. Oh wauw, ik ben dol op latte’s, ik ben heel erg verslaafd aan chai latte. Maak ik ook altijd zelf, vul je glas half met chai thee, andere helft opvullen met warme opgeklopte amandelmelk, beetje kaneel en honing overheen en voila! Ben zo blij dat het nu weer kouder is, legaal om dat eindelijk weer te drinken dus! Haha

  • HEY FRITS.

   Haha nu mag het weer inderdaad! Er staan hier ook een paar IJs-versies tussen, dan kun je het hele jaar door blijven drinken 😉

 3. Fout! hahaha die Kokos Latte lijkt me echt super lekker! Die ga ik eens proberen. Leuk stukje. Wat je allemaal wel niet kunt maken!

 4. of ik kokos kardamon ( hmm heerlijk) lavendel ( ook niet te versmaden ) en rozenwater ( hmmmm zo lekker in toetjes) ga toevoegen aan mijn latte? Vast niet. Ik drink namelijk nooit latte…Ik hou niet van melk en al helemaal niet van alternatieve melk ( hier in huis nep-melk genoemd) De foto’s zijn zo mooi, dat ik het, tegen beter weten in , bijna zou gaan proberen!

 5. Ik ben echt totaal geen koffie drinker… Mijn man daarentegen! Ik zal hem dit eens laten lezen 🙂

 6. Ziet er goed uit. Vanwege lactose intolerantie drink ik geen bijzondere koffies en maar 2 per dag en rest decafe haha

  • HEY FRITS.

   Ai ja dan wordt het lastig. Maar het kan met soja- of amandelmelk miisschien nog?

 7. Adt ziet er heerlijk uit, die kokos latte preeekt me het meest aan zal eens proberen xx

 8. Wat een leuke selectie – ziet er allemaal heel goed uit – maar ben geen koffie fan dus voor mij de eerste zonder koffie 🙂

 9. nicole orriens

  Wauw, wat zien ze er allemaal leuk uit zeg! Echt een feestje om naar te kijken. Wat leuk dat je koffie zo mooi kunt ‘opmaken’ als het ware.

 10. Wauw wat een leuke tips zeg, nooit zo over na gedacht dat je zoveel variaties hebt voor een Latte. En wat ziet het er kunstig uit.

 11. Als latte liefhebber heb ik deze post dus watertandend doorgelezen.
  Wat een heerlijkheden staan hier.

 12. Leuk, ik ben dol op latte <3

 13. ik hou niet van koffie en mag geen melk, dus dit sla ik even over. Wel jammer want het klinkt allemaal heerlijk en ziet er mooi uit

 14. Ooooh dat ziet er allemaal heel lekker uit!! Ik krijg alleen wel pijn in mijn buik van koemelk, dus ik hou het bij haver- en kokosmelk om erin te gebruiken 😀

 15. Oh wat een mooie latte! Heerlijk! Super mooie foto’s!

 16. Wat een prachtige foto’s, de rozen latte is favoriet!

 17. ik heb ene paar maanden geleden een gewelige melkopschuimer gekocht ( voor manlief)
  prachtig dik schuim maakt hij. Eens kijken wat er gebeurt als ik daar kruiden bij gooi

 18. Oh allemaal bijzonder en lekker!! Thnx voor de inspiratie

 19. ik zag dit artikel en dacht, bah, weer koffie. tot ik verder las en er ook zonder koffie tussen staan! Joepie!! Ik ga ze proberen te maken 😉

  • HEY FRITS.

   Ik dacht eigenlijk ook eerst altijd dat latte’s altijd met koffie is, maar dat hoeft dus niet inderdaad!

 20. Ik zou voor kokos gaan!

 21. Die ijs latte met kardemom en roos lijkt me zo lekker. Ik heb even doorgeklikt, maar inderdaad wat een prachtige foto’s.

 22. Ik vind een latte erg lekker mijn man is gek op chai latte die vind ik dan weer niks maar een kokos latte klinkt wel super

 23. Wat een mooie koffies! We hebben net een nieuw apparaat die mooie lattes kan maken, dus ik ga zeker eens proberen om er nog wat extra’s aan toe te voegen

 24. Oehhh heerlijk zeg en wat een prachtige foto’s !

 25. Die blueberry lijkt me overheerlijk! Njam, njam!

 26. Ik houd niet van koffie of latte, maar ze zien er wel heel mooi uit, zonde om op te drinken zelfs!

 27. Wow wat een mooie foto’s allemaal zeg! Ik lust het helaas niet, maar op de foto’s ziet het er wel lekker uit!

 28. Oh, mmmm lekker!! Maar wat een vreemde combinaties. Het wekt in ieder geval wel mijn nieuwsgierigheid, ik ben verzot op latte!

 29. Ziet er allemaal heerlijk uit ga er eens een aantal proberen

 30. Zooooooooooooo dan, die foto’s zijn echt prachtig! Ik denk niet dat ik er eentje van ga proberen. Latte is net iets te veel melk voor mij. Doe mij maar cappuccino hahaha! xxx

  • HEY FRITS.

   Helaas zijn het niet mijn eigen foto’s haha, maar mooi zijn ze zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.