weekendgids-maastricht

Weekendgids Maastricht

Yes, ik was weer in Maastricht. En wat is dat een fijne stad! Ik kom er wel vaker omdat een vriendinnetje van me geboren en getogen Maastrichtenaar is. En een betere gids kun je niet hebben als je een stad verkent natuurlijk. Iedere keer weer vind ze leuke nieuwe plekjes – die als paddenstoelen uit de grond lijken te schieten. De enige plek die we nooit overslaan is Coffeelovers. Voor de ristretto cheesecake.

Maastricht Limburg Nederland Europa

Coffeelovers
Ruiterij 2, Maastricht

We beginnen op het terras van Coffeelovers, op de hoek van de Ruiterij 2 en het Plein 1992 in de wijk Céramique. Lekker op loopafstand van het station, dus een goede plek om te starten. Wij ploffen op het terras omdat het lekker weer is, maar eigenlijk zit je binnen veel leuker. De lunch is wederom voortreffelijk, evenals de huisgemaakte ijsthee. Genieten zo in de zon. Na de lunch geven we onze buik even rust en besluiten we voor onze guilty pleasure te gaan: de ristretto cheesecake. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n zoetekauw, maar voor deze taart mag je me toch ‘s nachts wel wakker maken. Oh!

Maastricht Limburg citytrip Nederland Europa stad Maastricht Limburg citytrip Nederland Europa stadMaastricht Limburg citytrip Nederland Europa stad

^^ Cafe Zondag
Wijckerbrugstraat 42, Maastricht

We zitten eigenlijk veel te lang op het terras en de tijd vliegt. We lopen via de Hoogbrugstraat en de Rechtstraat (ook leuk! Burgercafé Burgerlijk – Rechtstraat 37) naar de volgende leuke spot, café Zondag. Wij slaan ‘m deze keer over omdat we nog vol met taart en ijsthee zitten, maar dit café is zeker een bezoekje waard. Gewoon gezellig is het daar. We slaan linksaf en lopen via de Sint Servaasbrug richting het centrum, nog even snel langs de winkels. Shoppen staat morgen op het programma, dus we houden het bij een quick look.

Maastricht Limburg citytrip Nederland Europa stad

^^ Alley cat bikes & coffee
Hoenderstraat 15-17 , Maastricht
Zondag gesloten

We wandelen langs deze prachtige gevel en zien al snel dat dit zeker een tentje is waar we morgen koffie willen drinken. Na zes uur helaas voor ons gesloten, maar na een paar uur shoppen morgen een prima plek om even uit te rusten. (helaas was morgen in dit verhaal zondag, en op zondag is deze koffie spot gesloten! Geen kijkje binnen kunnen nemen dus)

Maastricht Limburg citytrip Nederland Europa stad

^^ ‘t wycker cabinet
Wyckerbrugstraat 29b, Maastricht

Het is ondertussen alweer tegen zeven uur en we vinden het tijd om lekker te gaan borrelen. Vanmiddag zijn we langs ‘t Wyker Cabinet gelopen (terug de Maas over en weer richting café Zondag) en dat zag er zo leuk uit, dat we besluiten daar de wijn te proeven. Het kleine terras zit vol, maar wij willen ook veel liever binnen zitten. Want het ziet er mooi uit! We worden ontzettend vriendelijk geholpen door de bediening en we krijgen een uitleg over het dagmenu. Ziet er allemaal heerlijk uit, maar wij besluiten toch lekker te gaan voor een wijntje met wat kleine hapjes. Brood met kruidenboter, biologische olijven en camembert kaas. Lekker! De wijntjes smaken heerlijk en voor we het weten is het elf uur. Geen nachtelijke avonturen, maar op tijd naar bed. Morgen shoppen!

Maastricht Limburg citytrip Nederland Europa stad Maastricht Limburg citytrip Nederland Europa stadMaastricht Limburg citytrip Nederland Europa stad Maastricht Limburg citytrip Nederland Europa stad

^^ Restaurant Tapijn
Tapijn kazerne 20, Maastricht

We lunchen vandaag eerst bij Tapijn, een hip nieuw restaurant in de oude Tapijn Kazerne, iets buiten het centrum. Het terras ziet er niet echt spannend uit, maar binnen daarentegen is het fantastisch. Een grote, hoge hal vol met leuke tafeltjes en een mooie bar. Ondanks dat het zo mooi is binnen lunchen we toch lekker buiten in de zon. De lunch is er niet heel goedkoop, maar het terras is wel lekker rustig omdat het nog een soort van on-ontdekt plekje is. Heerlijk daar in de zon dus!

Maastricht Limburg citytrip Nederland Europa stad Maastricht Limburg citytrip Nederland Europa stad

^^Traders pop
Heggenstraat 16, Maastricht

Voordat we de ‘ketens’ induiken in de winkelstraat wordt ik door m’n vriendinnetje eerst nog de zijstraatjes ingetrokken. We komen terecht bij Traders Pop, een winkel die al jaren in de Heggenstraat zit en nooit is veranderd. Qua formule dan; hippe kleding, kaarten, fotoboeken, tassen en magazines zijn er gelukkig in overvloed. Ik heb een lichte magazine- en fotoboekenverslaving dus het is lastig om de winkel uit te lopen zonder iets te kopen, maar het is me gelukt! Op naar de volgende overwinning.

Maastricht Limburg citytrip Nederland Europa stad Maastricht Limburg citytrip Nederland Europa stad

^^ Festen
Minckelersstraat 1a , Maastricht

En die volgende overwinning is Festen. Wat. Een. Winkel. Daar zou ik wel willen wonen. Kaarten, prenten, lampen, kussens, boeken, vazen, sieraden, stationary … je kan het zo gek niet verzinnen of het is er. Wel allemaal redelijk duur, maar dat zijn we wel gewend van dit soort winkels. In mijn geval voornamelijk kijken, kijken en niet kopen. Helaaaaas! Eten doen we ‘s avonds lekker op het Vrijthof. Visueel niet heel erg spannend, maar wel lekker. Zuurvlees met frietjes. Zoals het hoort in Maastricht natuurlijk. En daarmee zat het heerlijke weekend Maastricht er alweer op.

Meer Maastricht? Lees ook Een dag eten en drinken in Maastricht. 

8 comments on “Weekendgids Maastricht

  1. Pingback: When in Aken: Frittenwerk - Hey Frits

  2. Echt nog nooit Maastricht bezocht! Dat moet wel een keer gaan gebeuren, maar ik vind het zo ver weg voor een dagtripje vanuit Amsterdam!!

  3. Mooie foto’s en verslag! In Maastricht kan je echt van alles genieten, vind ik altijd. Vooral de restaurants is een crime om er maar 1 uit te zoeken 😉

  4. Wat een toffe hotspots heb je uitgelicht! Ik ben zelf nog niet in Maastricht geweest, maar het staat wel op mijn to-do lijstje om binnenkort eens te doen.

  5. Lang geleden dat ik nog eens naar Maastricht geweest ben. Deze plekjes kende ik nog niet

  6. dertig jaar geleden woonde ik in Maastricht! Bestaat de Dikke Dragonder nog? daar hadden ze heerlijke zelfgemaakte kroketjes

  7. wat een leuke plekjes, daar ga ik zeker eens langs als ik naar Maastricht ga!

  8. Mooi stukje, Maastricht is absoluut een mooie stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.