Rondreis Marokko tien dagen Marrakech

Wat kost een tiendaagse rondreis door Marokko?

Je kunt een rondreis zo duur maken als je zelf wilt natuurlijk. Afhankelijk van de hotels en het type huurauto kun je het low-budget proberen of super-de-luxe gaan. Wij zaten daar lekker tussenin.

Ons vliegticket van Amsterdam naar Casablanca (Transavia) en terug van Marrakech (Ryanair) naar Eindhoven kostte 130 euro. De hotelprijzen vallen in het laagseizoen heel erg mee. Wij reizen in juni tijdens de ramadan dus het is qua toerisme in die maand toch al erg rustig. In sommige hotels zijn we de enige gasten dus we zullen qua prijzen ook wel iets onder het gemiddelde gezeten hebben. Voordeel is ook dat wij met z’n drieën reizen waardoor we de kosten lekker kunnen splitten.

Lees ook: Rondreis Marokko in tien dagen

Marokko Chefchaouen hotel uitzicht

Autohuur en tol

We huren via Avis een Fiat Punto en betalen voor 10 dagen 380 euro. Dat is inclusief verzekeringen en ongelimiteerde kilometers en exclusief brandstof en navigatiesysteem. We halen de auto op in Casablanca op het vliegveld en leveren hem in op het vliegveld van Marrakech. Tijdens je reis kun je bij grote tankstations betalen met je creditcard, bij kleine tankstations moet je zorgen voor genoeg cash. Wij zijn ruim berekend voor brandstof in tien dagen zo’n 200 euro kwijt. Je moet ook even rekening houden met tolwegen. Alleen op de snelwegen hoef je tol te betalen en het is niet veel, maar zorg dat je (klein)geld bij je hebt. De tol kost ongeveer tussen de 10 en 25 dirham per keer (10 tot 25 cent) dus dat is onnodig om echt in je budget op te nemen.

Marokko rondreis kosten auto hotels

Hotels in Marokko

Al onze hotels hebben wij geboekt via Booking. We overnachten als eerste in Chefchaouen in hotel Dar Sababa. Dit kleine hotel ligt midden in het kleine stadje en heeft een gaaf dakterras met uitzicht over de hele omgeving. Voor twee nachten betalen we 120 euro inclusief ontbijt. Het tweede hotel is het kleine Dar Essoaoude, ligt aan de rand van de medina van Fez en kost voor 2 nachten 109 euro inclusief ontbijt. Het derde ‘hotel’ is een overnachting in de Sahara! Op de rug van een kameel naar een tentenkamp (Moda camp) midden in de woestijn. Voor maar 30 euro per persoon overnachten we hier inclusief diner en ontbijt de volgende ochtend. De volgende overnachting is in Merzouga in Kasbah Azalay; een hotel met een zwembad en inclusief ontbijt voor maar 45 euro per nacht. Onderweg naar Marrakech slapen we nog in het dorpje Ouarzazate in Kasbah Dar Daif voor 46 euro inclusief ontbijt. Het laatste hotel in Marrakesh is Riad Les Inseperables en is het duurste en kost 271 euro voor twee nachten inclusief ontbijt. Totaal kosten alle hotels bij elkaar 681 euro. Gedeeld door drie was het voor ons dus 227 euro.

Rondreis Marokko tien dagen Merzouga Sahara woestijn zwembad

Eten en drinken

Om de uitgaven een beetje bij te kunnen houden pinnen wij tijdens de reis twee keer bij een pinautomaat. In totaal is dat zo’n 250 euro waarvan we eten en drinken, souvenirs en entree van betalen. Het eten in Chefchaouen en Fez is enorm goedkoop vergeleken met Marrakesh, maar dat is dan ook afhankelijk van waar je gaat eten. Marrakesh was onze laatste stop en na een week hadden we wel weer even zin in wat Westers eten. Daar betaal je dan natuurlijk ook voor. Bij veel hotels is het ontbijt inbegrepen, dus dat scheelt al in de kosten. Bij de twee hotels in de buurt van de Sahara moesten we in het hotel dineren omdat er geen restaurants in de buurt zijn, dus dan ben je al snel wat meer geld kwijt dan normaal. Reken dan op 20-25 euro voor het avondeten.

Marokko rondreis kosten auto hotels

De totale kosten

Laten we even alles optellen. Hier en daar zijn de prijzen wat grof berekend en soms heb ik wat kleine uitgaven niet genoteerd, maar voor zo’n 800 euro per persoon kun je in tien dagen een mooie rondreis door Marokko doen. Vooral afhankelijk van de hotels die je kiest kun je deze reis goedkoper of duurder maken.

Vliegticket 130 euro per persoon
Hotels 681 euro (227 p.p.)
Auto 550 euro (185 p.p.)
Eten en drinken 250 euro per persoon
TOTAAL 792 euro per persoon

29 comments on “Wat kost een tiendaagse rondreis door Marokko?

  1. Pingback: Hotels in Marokko: hier sliepen wij! | HEY FRITS

  2. Pingback: Hier wil je heen: 5 betaalbare en toffe Airbnb's | Hey Frits

  3. Pingback: De magie van de Marokkaanse stad Fez - Hey Frits

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.