w.r.yuma zonnebril 3d-printen afval

w.r.yuma komt met 3D-geprinte zonnebril van plastic afval

Wat een heerlijk initiatief weer. Waarom een nieuwe zonnebril kopen als je ook een 3D-geprint exemplaar van plastic afval kunt kopen. Win-win noemen ze dat toch?

Nu je dit zo hoort denk je waarschijnlijk: had ik dat maar bedacht. Wat een topidee. Een fantastische manier om plastic te recyclen en bedacht in het Belgische Antwerpen. Daar staat een microfabriek waar op bestelling 3D-geprinte zonnebrillen van de band rollen.

w.r.yuma zonnebril 3d-printen afval

Duurzaamheid moet mainstream worden

w.r.yuma is opgericht met als missie de toekomst van afval vorm te geven. Het is bedacht vanuit de overtuiging dat duurzame mode van gelijke kwaliteit moet zijn en vooral niet duurder moet zijn dan conventionele mode. Duurzaamheid moet mainstream worden, in het belang van de toekomst van onze planeet. En daar ben ik zo blij mee! Dat er steeds meer van dit soort goede dingen worden bedacht om de wereld een klein beetje te helpen. We zijn ten slotte zelf het probleem.

w.r.yuma zonnebril 3d-printen afval

Waste is een menselijk concept

Het motto van w.r.yuma: Het is geen verspilling totdat het verspild is. Wij geloven dat een circulaire economie de toekomst is. We geloven echt dat een samenleving zonder afval mogelijk is. ‘Waste’ is tenslotte een menselijk concept; de aarde heeft het 3,8 miljard jaar zonder gedaan.

Een hoop mooie woorden, sponsoring via kickstarter, drie prachtige designs én een waanzinnige vormgeving verder zijn de zonnebrillen van w.r.yuma eindelijk te koop. En voordat je nu denkt dat deze brillen waarschijnlijk onbetaalbaar zijn (ik dacht heel eerlijk gezegd hetzelfde) … dat valt best mee! Een zonnebril kost €87,- en dat is echt niet duurder dan brillen van andere (grote) merken. Nu red je zelfs de wereld er nog een klein beetje mee.

w.r.yuma zonnebril 3d-printen afval

Ik ben heel erg benieuwd wat dit jonge merk allemaal nog in petto heeft. Hopelijk komen ze ook met een smal model voor mensen zoals ik … Ik heb namelijk formaatje kinderbril nodig. Haha! Kom maar door met die prachtige zonnebrillen. Dit moet toch de toekomst kunnen worden?

Alle foto’s via: w.r.yuma

Wat vind jij van dit idee? Zou je een 3D-geprinte zonnebril kopen? 

16 comments on “w.r.yuma komt met 3D-geprinte zonnebril van plastic afval

 1. Wat een super tof concept! Ik ben ontzettend benieuwd!

 2. Dit is zooo’n geweldig concept! En de prijs valt inderdaad ook erg goed mee. Ik ben heel benieuwd!

 3. nicole orriens

  Ja best wel! Ik vind het een mooi idee. De prijs zou ik wel even moeten weten.

  • HEY FRITS.

   De prijs staat in m’n verhaal Nicole ✌ 87 euro!

   • nicole orriens

    Ah, dankje! Daar had ik blijkbaar over heen gelezen. Best duur nog voor iets dat van afval is gemaakt op zich.

 4. Gaaf concept. Ben benieuwd wat er nog meer gaat komen. Als de prijs goed is zou ik hem wel kopen.

 5. Ik vind het een geweldig nieuw concept en ik zou me hier zeker aan wagen.

 6. Wat een mooi concept zeg! Nog nooit eerder van gehoord!

 7. Wat een goed idee! Ik vind het altijd moeilijk om de juiste zonnebril te vinden, maar ik zou hem zeker wel kopen als hij staat

 8. wat een gaaf concept is dit zeg! Ik had e nog nooit van gehoord, maar super goed!

 9. Wat een ontzettend goed concept. Kunnen grote merken een voorbeeld aan nemen. Prijs is redelijk, zeker als het design aansprekend is.

 10. Hmm de brillen die ik koop kosten 10 euro dus ik denk niet dat ik me er zo snel aan zou wagen haha. Maar wel tof concept!

  • HEY FRITS.

   Ik koop normaal ook goedkope brillen van tien euro. Maar om het plastic gebruik tegen te gaan (want ook die goedkoper bril van 10 euro is van plastic) is dit een mooie investering ✌

 11. Mooi concept hoor wat ze al niet kunnen maken met 3D print!

 12. Ja, dit zou ik wel kopen. Tof concept en als ze ook mooie brillen kunnen maken, dan koop ik liever eentje met deze achtergrond dan een nieuwe die de afvalberg nog meer laat groeien! Qua prijs vind ik het ook heel redelijk.

 13. Ik vind de gedachte echt supertof, ondanks dat ik altijd cheape brillen koop! Ook een mooi kado om te geven, net even extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.