Vegetarische restaurantweek food eten vegetarisch meatless

De vegetarische restaurantweek: meatless uit eten!

Leuk nieuw initiatief: De Vegetarische Restaurantweek! Heerlijk vegetarisch eten doe je niet alleen thuis, maar ook uit. Ontdek restaurants in de buurt en laat je verrassen door heerlijk vegetarisch voedsel. Want het is lekkerder dan je denkt!

Van 5 t/m 11 maart kun je bij verschillende deelnemende restaurants genieten van vegetarische gerechten. Kies voor lunch of diner, met mogelijkheden tot een uitgebreid 5-gangenmenu. Van 8 tot 50 euro. Onder het mom van minder vlees eten in 2018 (want dat is jouw goede voornemen toch?) is dit dé perfecte manier om te ervaren hoe fantastisch de groentekeuken is!

Vegetarische restaurantweek food eten vegetarisch meatless

Minder vlees eten

De Vegetarische Restaurantweek is het initiatief van De Hippe Vegetariër in samenwerking met De Vegtariërsbond. Deze meatless restaurantweek is oorspronkelijk een concept van De Vegtariërsbond, die dit vier keer tot een succes wisten te brengen. Nu is er een vernieuwde versie, geadopteerd door de Nationale Week Zonder Vlees. En dat is dan weer een nieuwe campagne die jaarlijks gaat terugkeren, bedacht door Isabel Boerdam … Oprichter van De Hippe Vegetariër.

Hoe werkt het?

Op de website van De Vegetarische Restaurantweek kun je alle deelnemende restaurants vinden. Je kunt door het aanbod scrollen, of helemaal beneden op de pagina op de kaart van Nederland zoeken. Jammer dat die kaart zo verstopt zit, dat lijkt me toch dé manier om restaurants in de buurt te zoeken! Anyway, als je een tof restaurant voor lunch of diner hebt gevonden dan kun je vaak per mail een reservering doen, onder vermelding van de restaurantweek.

Zelf proberen, dat vegetarisch koken? Wat dacht je van vegetarisch stoofvlees met ontbijtkoek en vleesvervanger.

De Vegetarische Restaurantweek, Nationale week zonder vlees

Nationale Week Zonder Vlees

Het idee van de Nationale Week Zonder Vlees is mensen bewust maken van de hoeveelheid vlees die gegeten wordt. En vooral dat het niet meer van deze tijd is. Don’t worry … dit wordt geen poging om jou te bekeren, maar ik wil je wel even vertellen waarom de Nationale Week Zonder Vlees in het leven is geroepen. Dan kun je er over nadenken. En iets mee doen als je dat wil.

“Samen vinden wij dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom willen we een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten, promoten. Proberen en proeven is geloven. Want vegetarisch eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens dier en milieu. Met elke week een dagje zonder vlees maken we samen het verschil voor de toekomst van onze planeet”.

Als je jezelf inschrijft op De Nationale Week Zonder Vlees en van 5 t/m 11 maart meedoet met de week zonder vlees, dan ontvang je een magazine met inspiratie om zeven dagen te genieten. Recepten, interviews, groenteweetjes en kooktips. Dus dan heb je helemaal geen excuus meer dat het je niet zou lukken!

Tsja, en wat ga je dan in de tussentijd eten als flexitariër? Ik heb een aantal heerlijke vegetarische gerechten voor je in de aanbieding!

2 comments on “De vegetarische restaurantweek: meatless uit eten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.