Vegetarische couscous

Vegetarische couscous met linzen

 

Couscous is altijd zo’n goede basis om een heerlijk gerecht te maken. Fijn is dat! Snel klaar en met eigenlijk alles een gouden combinatie.

Ik maakte ‘m deze keer met linzen, daar ben ik gek op! De rest van de ingrediënten hangt meestal van de inhoud van mijn koelkast af, maar dit werd een ‘geen-pan-nodig’ gerecht. Gooi alles gewoon in een grote kom en husselen maar.

150 gram couscous // groente bouillon // 160 gram linzen // halve rode paprika // cherry tomaatjes // zongedroogde tomaat // feta // olijven // munt // amandelen

COUSCOUS: Giet ongeveer 150 ml kokend water over het bouillon blokje in een grote kom. Zorg dat het goed opgelost is voordat je de couscous er doorheen mengt. Meng goed door met een vork zodat er geen klontjes ontstaan. Laat het even rusten en proef altijd of de korrels niet meer hard zijn. Toch nog hard? Voeg weer wat kokend water toe en herhaal de stappen.

Vegetarische couscous

Als de couscous klaar is kun je de ingrediënten gaan toevoegen. Snijd de tomaatjes, zongedroogde tomaten, paprika en feta als je een blok hebt. Als je verse munt gebruikt hak je deze ook fijn en voeg je deze toe aan de couscous. Voeg als laatste de linzen, olijven en garneer amandelen toe.

1 comment on “Vegetarische couscous met linzen

  1. Ooooh ik hou van couscous! En dit ziet er heer-lijk uit. Ik ga het snel een keer maken, bedankt voor het delen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *