Vegetarische couscous

Vegetarische couscous met linzen

 

Couscous is altijd zo’n goede basis om een heerlijk gerecht te maken. Fijn is dat! Snel klaar en met eigenlijk alles een gouden combinatie.

Ik maakte ‘m deze keer met linzen, daar ben ik gek op! De rest van de ingrediënten hangt meestal van de inhoud van mijn koelkast af, maar dit werd een ‘geen-pan-nodig’ gerecht. Gooi alles gewoon in een grote kom en husselen maar.

150 gram couscous // groente bouillon // 160 gram linzen // halve rode paprika // cherry tomaatjes // zongedroogde tomaat // feta // olijven // munt // amandelen

COUSCOUS: Giet ongeveer 150 ml kokend water over het bouillon blokje in een grote kom. Zorg dat het goed opgelost is voordat je de couscous er doorheen mengt. Meng goed door met een vork zodat er geen klontjes ontstaan. Laat het even rusten en proef altijd of de korrels niet meer hard zijn. Toch nog hard? Voeg weer wat kokend water toe en herhaal de stappen.

Vegetarische couscous

Als de couscous klaar is kun je de ingrediënten gaan toevoegen. Snijd de tomaatjes, zongedroogde tomaten, paprika en feta als je een blok hebt. Als je verse munt gebruikt hak je deze ook fijn en voeg je deze toe aan de couscous. Voeg als laatste de linzen, olijven en garneer amandelen toe.

23 comments on “Vegetarische couscous met linzen

 1. Ooooh ik hou van couscous! En dit ziet er heer-lijk uit. Ik ga het snel een keer maken, bedankt voor het delen 🙂

 2. Juliette - Strongbody.nl

  Ziet er heerlijk uit! Ik vind couscous ook een ideaal basis voor veel salades/gerechten.

 3. Wow dat ziet er heerlijk uit ga het zeker eens maken

 4. ziet er goddelijk uit, alleen als ik maakte was nooit te eten

 5. Dat ziet er lekker uit! Ik ga het zeker een keer proberen te maken hihi.
  Liefs,
  Yousra Yasmine

 6. allemaal dingen die ik lekker vind! Inderdaad zo’n heerlijk Hussel-maaran recept

 7. Ooh, dank je wel. Ben dol op couscous. Deze probeer ik.

 8. Een combinatie die ik niet zo 1-2-3 zou bedenken maar zeker de moeite waard om te proberen.

 9. Ik heb gisteren nog couscous gegeten. Je kunt er zoveel lekkere dingen mee maken en het is supersnel klaar, ideaal!

 10. Jeej fijn recept, weet ik meteen wat ik vanavond maken moet! 😉

 11. Bedankt voor het recept! Ik vind couscous best lekker, maar heb het eigenlijk nog nooit zelf klaar gemaakt.

 12. Pingback: Logeren in een tiny house aan de rand van de Veluwe - Hey Frits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.