Sunshine Stories: surf & yoga in Sri Lanka

Sunshine Stories in Sri Lanka is zo’n plek waar je gewoon wilt zijn. Ook als je helemaal niet kunt surfen of niks met yoga hebt. Maar gewoon omdat het zo’n fijne fijne plek tussen de palmbomen is.

Heel kort samengevat is Sunshine Stories een surf & yoga retreat in een prachtige koloniale villa tussen de palmbomen in het zuiden van Sri Lanka. Klinkt al aardig goed, toch? Hier kom je om een week te geniet van het goede leven. Avonturen, ‘good vibes’ en lekker eten zijn de woorden die in één adem genoemd worden met surfen en yoga.

Sunshine Stories Surf & Yoga Retreat Sri Lanka

Surfend de wereld rond

Sunshine Stories is opgericht door Petter en Linn en is begonnen als reisblog. Zo’n lucky couple dat drie jaar lang de wereld kon rondreizen op zoek naar golven en avontuur. Op hun blog schreven ze korte verhalen over de mensen die ze ontmoetten: inspirerende mensen die bij de zee wonen en hun dromen volgen. Uiteindelijk konden ze hun reizen blijven financieren door contracten met grote sponsors als Billabong, GoPro en Bing Surfboards. Na zes jaar groeide het blog uit naar een real-life concept: een plek waar iedereen de sunshine stories kan beleven.

“Imagine to wake up to the sound of chanting monks, to do yoga in the courtyard as it’s getting light, and to catch your first waves in a magical Sri Lankan sunrise”

Yoga en surf

Het beleven van de sunshine story doe je in een oude koloniale villa. Vijf minuten van het strand, het stadscentrum, bus- en treinstation en de fruitmarkt. En tussen de tropische palmbomen. Dus vrijwel perfect.

Meer paradijselijke plekken? Must visit in Mexico: Bacalar

Sunshine Stories Surf & Yoga Retreat Sri Lanka

Je start de dag met een yogasessie en daarna ga je richting de zee. Als je nog niet kunt surfen dan ga je het hier leren, en als je het al kan dan ga je werken aan je techniek. En dat een heerlijke week lang.

Kosten

En wat kost zoiets dan? Tsja, zoals je waarschijnlijk al kunt raden is dit niet echt goedkoop. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten met verschillende prijzen. Surf+yoga is het duurste pakket en kost voor een week zo’n 1099 tot 1399 USD. Je kunt er ook voor kiezen om alleen yoga of alleen surf te doen en dan betaal je tussen de 999 en 1299 USD. Geen zin in dat gesurf en yoga-gedoe? Je kunt ook een weekje in de villa logeren voor 999 tot 1199 USD. Let wel even op dat deze prijzen zónder vliegticket zijn, maar dat er wel een hoop inclusief is.

Maargoed, dan krijg je wel dit.

Sunshine Stories Surf & Yoga Retreat Sri LankaSunshine Stories Surf & Yoga Retreat Sri LankaSunshine Stories Surf & Yoga Retreat Sri Lanka

Alle afbeeldingen via: @sunshinestories

19 comments on “Sunshine Stories: surf & yoga in Sri Lanka

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.