Sunshine Stories: surf & yoga in Sri Lanka

Sunshine Stories in Sri Lanka is zo’n plek waar je gewoon wilt zijn. Ook als je helemaal niet kunt surfen of niks met yoga hebt. Maar gewoon omdat het zo’n fijne fijne plek tussen de palmbomen is.

Heel kort samengevat is Sunshine Stories een surf & yoga retreat in een prachtige koloniale villa tussen de palmbomen in het zuiden van Sri Lanka. Klinkt al aardig goed, toch? Hier kom je om een week te geniet van het goede leven. Avonturen, ‘good vibes’ en lekker eten zijn de woorden die in één adem genoemd worden met surfen en yoga.

Sunshine Stories Surf & Yoga Retreat Sri Lanka

Surfend de wereld rond

Sunshine Stories is opgericht door Petter en Linn en is begonnen als reisblog. Zo’n lucky couple dat drie jaar lang de wereld kon rondreizen op zoek naar golven en avontuur. Op hun blog schreven ze korte verhalen over de mensen die ze ontmoetten: inspirerende mensen die bij de zee wonen en hun dromen volgen. Uiteindelijk konden ze hun reizen blijven financieren door contracten met grote sponsors als Billabong, GoPro en Bing Surfboards. Na zes jaar groeide het blog uit naar een real-life concept: een plek waar iedereen de sunshine stories kan beleven.

“Imagine to wake up to the sound of chanting monks, to do yoga in the courtyard as it’s getting light, and to catch your first waves in a magical Sri Lankan sunrise”

Yoga en surf

Het beleven van de sunshine story doe je in een oude koloniale villa. Vijf minuten van het strand, het stadscentrum, bus- en treinstation en de fruitmarkt. En tussen de tropische palmbomen. Dus vrijwel perfect.

Meer paradijselijke plekken? Must visit in Mexico: Bacalar

Sunshine Stories Surf & Yoga Retreat Sri Lanka

Je start de dag met een yogasessie en daarna ga je richting de zee. Als je nog niet kunt surfen dan ga je het hier leren, en als je het al kan dan ga je werken aan je techniek. En dat een heerlijke week lang.

Kosten

En wat kost zoiets dan? Tsja, zoals je waarschijnlijk al kunt raden is dit niet echt goedkoop. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten met verschillende prijzen. Surf+yoga is het duurste pakket en kost voor een week zo’n 1099 tot 1399 USD. Je kunt er ook voor kiezen om alleen yoga of alleen surf te doen en dan betaal je tussen de 999 en 1299 USD. Geen zin in dat gesurf en yoga-gedoe? Je kunt ook een weekje in de villa logeren voor 999 tot 1199 USD. Let wel even op dat deze prijzen zónder vliegticket zijn, maar dat er wel een hoop inclusief is.

Maargoed, dan krijg je wel dit.

Sunshine Stories Surf & Yoga Retreat Sri LankaSunshine Stories Surf & Yoga Retreat Sri LankaSunshine Stories Surf & Yoga Retreat Sri Lanka

Alle afbeeldingen via: @sunshinestories

19 comments on “Sunshine Stories: surf & yoga in Sri Lanka

 1. Wauw wat een vrijheid

 2. Het lijkt me echt zon mooie bestemming! Zou er echt wel een keer heen willen.

 3. Surfen is iets wat ik echt nog een keer wil doen, nou ja proberen. Ik ben niet heel atletisch.. Maar het lijkt me ontzettend mooi om een keer mee te mogen maken.

  • HEY FRITS.

   Haha dit geldt voor mij ook een beetje. Lijkt me heel gaaf, maar denk dat ik er ook niet sportief genoeg voor ben!

 4. nicole orriens

  Sommige dingen zijn het geld ook wel waard! Dit ziet er mooi uit.

 5. Ziet er prachtig uit! En het is niet goedkoop maar als je het geld ervoor hebt, waarom niet? Lijkt me heerlijk om te doen als de kinderen groot zijn.

 6. Wat een heerlijke bestemming voor een ontspannen en actieve vakantie. Lijkt mij heerlijk om eens te gaan doen

 7. Prachtig, daar kom je volgens mij echt helemaal tot rust, zelfs als kies je alleen voor het basic pakket.

 8. Die foto’s zijn wel lekker-makers, zeg. ik zou zo mijn koffers pakken!

 9. Oh lord, what a view. What a view! Wat zou ik graag mijn koffers willen pakken en gaan zeg!

 10. Wauw, echt zo mooi! Ik ben zelf meer van het goedkope, lokale backpacken, maar kan me voorstellen dat dit wel echt genieten is. Picture perfect!

 11. Palmbomen! Alleen daarom doe je het al 😉 Haha. Het zijn echt hele mooie foto’s. Om verliefd op te worden.

 12. Dat ziet er inderdaad geweldig uit! Wat een paradijsje zeg..

 13. Yoga heel graag, surfen dan weer niet. Maar het is wel heel inspirerend. Of het klinkt mij in ieder geval zo in de oren. Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel een ‘luxe-diertje’ ben (dus geen back-pack maar meer georganiseerd en het liefst 4/5 sterren hotels). Maar dat was wel in de periode pre-kind.

 14. Wat ziet dat er allemaal prachtig uit. Wat doe ik hier nog? Hahaha! Mooie foto’s ook.

 15. Wauw wat een mooie feed .

 16. Wat een fantastische foto’s! Zo te zien wel het geld waard. Mooie voor op mn wishlist!

 17. Ziet er een prachtige locatie uit!!! wauw! ik denk dat het elke euro waard is.

 18. Mijn huwelijksreis twee zomers geleden was naar Sri Lanka. Deze post brengt een heleboel mooie herinneringen naar boven! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.