Summer in the city Volkshotel

Summer in the city met Volkshotel Amsterdam

Een stad ontdekken in corona-tijd is niet echt in trek, is het afgelopen jaar gebleken. Misschien denk je snel aan de nadelen: je kunt geen restaurants bezoeken en geen activiteiten ondernemen. Dus daarom bedacht Volkshotel het ‘Summer in the City’ arrangement, een mini-vakantie in eigen land.

Het Volkshotel ligt in Amsterdam-Oost, een multiculturele wijk met een mengelmoes van drukke straten, fijne woonwijken en groene parken. Het Volkshotel is echt een hotel voor iedereen. Ze hebben kamers in verschillende prijsklassen, voor backpackers tot luxepoezen, en reizigers én locals kunnen er eten, borrelen, werken, ontspannen, spelen en feesten. Daarom is het ook zo’n gezellig hotel, omdat je er zoveel meer kunt doen naast overnachten.

Summer in the city Entree van het Volkshotel

Lees ook: 10x overnachten in stylish hotels in Amsterdam

Summer in the City

Met het ‘Summer in the City’ arrangement dat het Volkshotel deze zomer aanbiedt, kun je genieten van al die extra’s. Je mag twee nachten komen logeren en er wordt een plekje in de hottub op het dak (8e verdieping!) voor je gereserveerd. Ook is een 3-gangendiner inclusief (afhankelijk van de corona-maatregelen op je kamer of in het restaurant) en ga je stadsdeel Oost ontdekken met een wandeling, fietstocht of kanotocht inclusief goedgevulde wandeltas.

3-gangendiner in je hotelkamer Hottub op het dak van Volkshotel

Struinen door Oost

Het Volkshotel heeft 3 leuke routes uitgestippeld die je meenemen door Amsterdam-Oost. Wij deden de wandelroute. Met een picknicktas en een routekaartje met audio gids ga je op pad. Deze gids is niemand minder dan de toiletjuffrouw van het Volkshotel, en met haar Amsterdamse accent is het een feest om naar de verhalen te luisteren.

De routekaart Breakfast Club Amsterdam

De route start bij het Volkshotel en via de Wibautstraat (vroeger ‘het lelijkste stuk van Amsterdam’) wandel je via het Oosterpark en de Javastraat naar het Flevopark en door het prachtige Watergraafsmeer daarna door naar het Park Frankendael. De wandeling duurt minimaal 2 uur, maar onderweg krijg je allerlei tips waar je lekker kunt eten of pauzeren, zodat de tour ook een hele middag kan duren.

Javastraat Amsterdam Gezellig pleintje Watergraafsmeer

Naast de goede tips om lekker te eten en drinken, moet je ook niet vergeten dat je die volle picknicktas nog bij je hebt! Zoek een fijn plekje ergens in het park, spreid het kleurrijke kleed uit en geniet van de hapjes en drankjes die uit de tas tevoorschijn komen. Bij heel lekker weer (of als je gewoon die-hard barbecuefan bent) kun je ook nog extra een bbq huren om in een van de parken lekker te bbq-en. Check Volkshotel voor meer informatie.

Manon Summer in the City Huize Frankendael tijdens route Volkshotel

Lees ook: De hotspots van Amsterdam-Noord

Prijzen Summer in the City arrangementen

Stroll, splash of tring door de multiculturele wijk Oost (en verder als je op de fiets gaat). Je kunt wandelen, varen of fietsen en de routes zijn allemaal anders. Je boekt het Summer in the City arrangement van Volkshotel vanaf 2 nachten, mogelijk tot 1 oktober. De prijs is afhankelijk van het type hotelkamer dat je kiest.

Eten in de picknicktas

+ Tring // vanaf 178,50 euro p.p. (59,50 per persoon per nacht)
+ Splash // vanaf 184,50 euro p.p. (61,50 euro per persoon per nacht)
+ Stroll // vanaf 171 euro p.p. (57 euro per persoon per nacht)

Het is ook mogelijk om extra tours te boeken tijdens je verblijf, je zit niet vast aan één keuze. De wandelroute kost 35 euro, de kanotocht kost 60 euro en de fietstour kost 50 euro (halve dag) of 60 euro (hele dag). Dit is dan allemaal inclusief materialen (fiets, kano, zwemvest etc), geprinte route en een gevulde picknicktas.

Winkeltje de Kas Park Frankendael Winkeltje de Kas Park Frankendael

Het Volkshotel in corona-tijd

Het Volkshotel is gezellig, en dat maakt dit hotel echt anders dan veel andere hotel. Ok, tijdens corona is het allemaal net weer even anders, maar normaal gesproken kom je in die gezelligheid terecht zodra je binnenwandelt. Het café en de flexwerkplekken op de begane grond zijn momenteel gesloten door de corona-maatregelen, maar als hotelgast mag je nog wel spelletjes spelen in de gameroom. De trap naar beneden leidt je naar Doka, de kelder waar normaal gesproken feestjes en concerten worden gegeven en waar je tot in de late uurtjes door kunt. Nu is het omgetoverd tot bioscoop en kun je als hotelgast gratis naar de film.

Interieur Volkshotel Interieur Volkshotel

Neem de lift naar de 7e verdieping om naar Canvas te gaan, het restaurant  mét heel cool dakterras met uitzicht over Amsterdam. En heb je een hottub gereserveerd voor tijdens je verblijf? Dan ga je nóg een verdieping hoger en geniet je van een warm bad met misschien wel het mooiste uitzicht van de stad.

Uitzicht vanaf het dakDe speelhal

Ga op mini-vakantie in Amsterdam en laat je verrassen door het Summer in the City arrangement van Volkshotel!

Disclaimer: Ik verbleef gratis bij Volkshotel in ruil voor content en een artikel. Je leest echter mijn eerlijke mening over de accommodatie/de overnachting.

0 comments on “Summer in the city met Volkshotel Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.