Stroopwafels met chocoladedip

Stroopwafels met chocoladedip

Voor als je moet trakteren of als je gewoon indruk wil maken bij je collega’s, familie of vrienden. Maak deze stroopwafels!


Zien ze er niet heerlijk uit? Ze zijn bijna te mooi om op te eten. Helemaal goed dus om indruk te maken als je moet trakteren, maar je niet teveel moeite wil doen – of gewoon weinig tijd hebt. Deze stroopwafels met chocoladedip zijn namelijk super easy te maken, en je kunt met de topping lekker je eigen gang gaan.

Stroopwafels met chocoladedip

1 pak stroopwafels // 250 gram chocolade (wit, melk of puur) // dips naar keuze


Inspiratie voor dips nodig? Voor dit recept gebruikte ik discodip, hagelslag, chocolade met karamel zeezout en koekkruimels. Ook lekker: koekkruimels van oreokoekjes, smarties, kruimels van M&M’s, pistache nootjes, amandelschaafsel, kruimels brownie of gedroogd fruit.


Allereerst ga je de chocolade au bain-marie smelten. Dit duurt vaak even, dus in de tussentijd kun je dan de rest voorbereiden.

Je legt zometeen de stroopwafels met chocolade op een vel bakpapier, zodat ze kunnen drogen. Leg die vast klaar. Het is ook handig om vast de toppings klaar te maken, zoals bijvoorbeeld het kruimelen van de koekjes. Dan kun je meteen de toppings toevoegen als de chocolade op de stroopwafel zit.

Als de chocolade gesmolten is dip je de stroopwafel er tot de helft in. Het kan zijn dat je niet genoeg chocolade in je pan of schaaltje hebt zitten om de stroopwafel tot de helft erin te dippen. Pak dan een lepel of een spatel en smeer de chocolade op de stroopwafel.

Nu gaan de toppings erop. Zorg dat je direct de topping erop strooit, voordat de chocolade gaat drogen. Leg de stroopwafel op het bakpapier en maak de volgende. Laat ze daarna drogen.


Meer zin in cake en koek? Bekijk hier alle zoete recepten.


PS: Wist je dat je ook mini-stroopwafels kunt kopen? Versier de chocolade met roze of blauwe muisjes voor een origineel hapje voor het kraambezoek.

4 comments on “Stroopwafels met chocoladedip

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.