Hotel SWEETS Nieuwe Amstel

Slapen in een Amsterdams brugwachtershuisje

Als je graag op bijzondere locaties overnacht, dan kun je deze ook op je bucketlist zetten. In Amsterdam kun je namelijk slapen in 28 oude en piepkleine brugwachtershuisjes.

Door de hele stad stonden de kleine huisjes ongebruikt te verstoffen, maar nu komt er een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de brugwachtershuisjes. Hotel Sweets genaamd. De historische pandjes zijn namelijk omgetoverd tot uberhippe hotelkamers. Hier wil je overnachten!

Historische gebouwen gebruiken

Goed bedacht weer dit. Niet de stad vervuilen met nieuwe hotels in lelijke hoogbouw, maar de bestaande historische gebouwen gebruiken. Sweets hotel is een initiatief en co-creatie van de Amsterdamse architecten Space&Matter (bekend van onder meer De Ceuvel); projectontwikkelaar Grayfield en Suzanne Oxenaar en Otto Nan: oprichters van het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade en Hotel The Exchange. Match made in heaven natuurlijk.

Hotel SWEETS Scharrebier
Foto’s door Mirjam Bleeker, met dank aan SWEETS hotel

Nieuw hotelconcept

De in totaal 28 huisjes hebben allemaal een andere look and feel en zijn stuk voor stuk uniek qua vorm en grootte. Een ding hebben ze wel gemeen: ze zijn allemaal omgetoverd tot hippe hotelsuites met een prachtig interieur. Een soort van hip tiny house geschikt voor maximaal 2 volwassenen, en dat midden in de stad. Hoe cosy is dat!

Hotel SWEETS Theophile De Bock
Foto’s door Mirjam Bleeker, met dank aan SWEETS hotel

Modern meets erfgoed

De kleine brughuizen variëren in stijl met het oudste gebouw uit 1673, voorbeelden van de Amsterdamse School en hedendaagse structuren die dateren uit 2009. Hotel Sweets legt de nadruk op dit uitzonderlijke en gevarieerde erfgoed: ze zorgen voor behoud en herstel van de buitenkant van deze architecturale monumenten en hebben van de binnenkant moderne hotelkamers weten te maken.

Hotel SWEETS Kinkerbrug
Foto’s door Mirjam Bleeker, met dank aan SWEETS hotel

In een lijn door de stad

Het web van kanalen en waterwegen is in Amsterdam verbonden met meer dan 1200 bruggen, elk met hun eigen verhaal. Van gewone bruggen tot uitzonderlijke technische hoogstandjes, allemaal zijn ze anders. En dat maakt ze juist zo ontzettend cool om in te logeren. Eigenlijk zou je ze alle 28 moeten proberen, toch? In de trant van: ‘probeer ze allemaal’.

Locaties en prijzen

Alle huisjes liggen verspreid door de stad, op prachtige locaties langs het water – uiteraard. De huisjes kosten tussen de 160 en 250 euro per nacht, zonder ontbijt. Maar dat heb je ook helemaal niet nodig, want in de stad zijn genoeg leuke tentjes waar je heerlijk kunt ontbijten. Nog niet alle huisjes zijn beschikbaar, want er zijn er nog een aantal waar hard aan gewerkt wordt. Gedurende het jaar worden deze ook opgeleverd.

Lees ook: Nog zo’n bijzondere plek om te overnachten? Hotel STROOM in Rotterdam is ook een dikke aanrader!

Hotel SWEETS locaties

Hotel SWEETS Beltbrug
Foto’s door Mirjam Bleeker, met dank aan SWEETS hotel
Hotel SWEETS Kinkerbrug
Foto’s door Mirjam Bleeker, met dank aan SWEETS hotel
Hotel SWEETS Kinkerbrug
Foto’s door Mirjam Bleeker, met dank aan SWEETS hotel

27 comments on “Slapen in een Amsterdams brugwachtershuisje

 1. nicole orriens

  Wat een goed idee om deze huisjes op deze manier een tweede leven te geven. Het lijkt me heel bijzonder om daar te overnachten.

 2. wat is dot gaaf zeg! Nooit geweten, maar at een leuke locaties! Het lijkt me echt een feest om hier te overnachten.

 3. Wauw, zo authentiek! Erg mooi, deze huisjes. Dit is pas origineel overnachten! 🙂

 4. Wat een geweldig concept. Lijkt me echt heel gaaf daar als toerist een nachtje door te brengen!

 5. Bijzondere plek om te overnachten en super leuk concept. Ik hou wel van dit soort dingen, maar ik heb er nog nooit een hotelkamer geboekt. Ik zet hem op mijn todolijst. Dit lijkt me namelijk erg leuk!

 6. Hoe ontzettend tof is dit zeg! 🙂 Echt origineel. Wel jammer dat er zo’n hoog prijskaartje aanhangt. Dat snap ik wel natuurlijk. Ik bedoel: je zit midden in de stad , maar toch. Dat zou mij wel tegenhouden om zo’n huisje ook daadwerkelijk te boeken.

 7. Vet cool! Wel duur voor 1 nachtje zonder ontbijt maar daar krijg je natuurlijk wel een bijzondere locatie met verhaal voor terug. De foto’s zijn ook echt heel gaaf. Hier in Groningen kun je zelfs een nachtje in een kerk doorbrengen!

  • HEY FRITS.

   Ja het is behoorlijk duur helaas. Ik een kerk slapen klinkt ook echt super bijzonder.

 8. Oh wat grappig eigenlijk! Wel heel anders dan anders, lijkt me leuk! Je hebt er een goed stuk over geschreven!

 9. Leuk bedacht, als Amsterdammer vind ik het ergens jammer dat het weer voor toeristen moet zijn. Het zou ook leuk zijn als studenten of singles in zo’n klein pittoresque huisje zouden kunnen starten.

  • HEY FRITS.

   Ja dat zou helemaal tof zijn. Maar toeristen gaan inderdaad voor bewoners. Helaas!

 10. Wat een leuk idee! Die huisjes stonden anders toch leeg! Het is zeker een bijzondere plek om te overnachten

 11. wat is dit een leuke tip !! Hoewel ik de reactie van marlies ook wel ondersteun. Hotelplekken (en toeristen) in overvloed al maar dan huren voor een maximum termijn ofzo. Zodat een ander ook de kans krijgt om hiervan te genieten.

 12. Wat is dit een ontzettend gaaf concept. Ik ga dit even opschrijven voor mijn bucket list!

 13. Wat een tof idee. En wat ziet het er onwijs knus uit

 14. Vind het echt heel erg mooi! Origineel ook om daar te overnachten. En idd lekker ontbijten in de stad, als je dan toch iets speciaals gaat doen kan je beter meteen goed uitpakken.

 15. wat een ontzettend leuk en gaaf idee. Als ik nog een keer een overnachting in onze hoofdstad nodig heb, zal ik deze zeker meenemen in de opties!

 16. Wow!! Wat ontzettend tof en origineel!! Deze ga ik zeker onthouden 🙂

 17. Wat een tof concept, ziet er erg leuk uit. Ik vind de prijs nog wel tegenvallen voor een nachtje slapen.

 18. wat een leuk idee he!
  goed dat ze de huisjes op deze manier weer gebruiken. het hoort wel een beetje bij onze stad 🙂

 19. Frederique

  Ik vind ze er heel tof uitzien. Ik was er al benieuwd naar. Mooi concept. Beter dan al die grote hotelketens.

 20. Wauw dat lijkt me echt eens leuk om te doen!

 21. Heel gaaf concept. Bijzonder ook dat ze iets hebben weten te maken van de kleine ruimtes. Het ziet er prachtig uit. Lijkt me de moeite waard om ze allemaal eens te bekijken/proberen.

 22. Pingback: Cityguide Amsterdam: de hotspots van Amsterdam-Noord | Hey Frits

 23. Pingback: Amsterdam-Noord: dit zijn de hotspots - Hey Frits

 24. Pingback: Fietstocht Amsterdam-Noord met overnachting - Hey Frits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.