Salade met bulgar, avocado en haloumi

Salade met bulgar, avocado en halloumi

Een heerlijk frisse en zomerse salade met bulgar, avocado, halloumi en knapperige granaatappelpitjes. Fantastische combinatie en natuurlijk weer lekker vegetarisch!

Salade is altijd een goed idee. Soms zoek je een lekker recept met de ingrediënten die je in je koelkast hebt liggen. In mij geval was dat halloumi, want daar had ik zin in. Voor als je het niet kent: een kaassoort van schaap- en geitenkaas met een vrij rubberachtige structuur. Klinkt vies, is het echt niet. Dit heerlijke recept vond ik op Eat.Run.Love en gaat voor mij de boeken in als een succes. Ik gebruik bulgar in plaats van couscous zoals in het originele recept, maar kies gewoon waar je meer zin in hebt. Het is allebei heerlijk!

Heel erg lekker hierbij: platbrood met frisse yoghurtdip

VOOR 2 PERSONEN

50 gram bulgar // 1 avocado // bakje granaatappelpitjes // zak gemengde sla // 125 gram halloumi // balsamico // citroensap // zout en peper

Salade met bulgar, avocado en haloumi granaatappelpitten

RECEPT

Bereid de bulgar volgens de verpakking. Maak een dressing van 1 eetlepel balsamico en 2 eetlepels citroensap. Roer dit door de bulgar heen. Breng verder op smaak met zout en peper.

Snijd de halloumi in plakken en plaats ze onder de grill of in de grillpan. Ze zijn klaar als ze mooie bruine grillstrepen hebben. Snijd ondertussen de avocado in plakjes en verdeel zoveel sla als je wilt in twee diepe borden. Daarna verdeel je de bulgar over de sla en maak je het af met om en om avocado en halloumi. Garneer met de granaatappelpitjes.

3 comments on “Salade met bulgar, avocado en halloumi

  1. Pingback: Verrassend lekkere vegetarische BBQ recepten | Hey Frits

  2. Pingback: 6x de lekkerste recepten met burrata - Hey Frits

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.