Romige citroenspaghetti met paprika

Citroenspaghetti met room en Parmezaanse kaas

Vergeet de koolhydraten en geniet af en toe gewoon van een goed bord heerlijke pasta. Als ik een suggestie mag doen, probeer dan zeker deze romige citroenspaghetti. Ik weet het … klinkt niet awesome, is het wel!

Het is inmiddels al een oud recept uit het kookboek van Uit Paulines Keuken, maar deze staat bij mij toch nog vaak op tafel. In eerste instantie was ik niet enthousiast over dit recept, want behalve kookroom en citroensap gaat er weinig in dit gerecht. Ik las in het kookboek dat deze citroenspaghetti toch haar lievelingsrecept is,  dus toch maar een keer geprobeerd … en ik wilde dat ik het jaren eerder had ontdekt.

Romige citroenspaghetti met paprika

In het originele recept van deze citroenspaghetti zit geen paprika, maar om het gerecht nog enigszins gezond te maken voeg ik een paprika toe. Ik gebruik ook volkoren spaghetti, maar kies wat jij lekker vindt!

Recept voor 4 personen

300 gram spaghetti // 1 citroen // 1 ui // 0,5 rode peper // 2 tenen knoflook // 250 ml kookroom of gewone slagroom // 40 gram Parmezaanse kaas // zout en peper // olijfolie // 1 paprika

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Snijd de ui, rode peper en knoflook in fijne stukjes. De paprika mag in blokjes, zo fijn als je zelf wilt. Fruit nu eerst de ui, peper en knoflook in de pan in wat olijfolie en voeg daarna de paprika toe. Zorg dat de uien niet bruin worden en zet daarna op laag vuur.

Was de citroen en rasp de schil met een fijne rasp. Dit kan daarna in de pan. Snijd de citroen open en knijp het sap eruit. Doe dit even boven een schaaltje zodat je eventueel de pitjes eruit kunt halen. Dit mag nu ook in de pan, net als de kookroom of slagroom. Verhit de room niet te lang, en voeg daarna de spaghetti toe. Goed roeren en zout en peper naar smaak toevoegen. Garneer met de Parmezaanse kaas en geniet van je romige citroenspaghetti!

Citroenen over? De citroencake met frisse citroensiroop is ook heerlijk als toetje!

Romige citroenspaghetti met paprika

Keuringsdienst van Waarde over kookroom

Ik weet niet of je weleens naar de Keuringsdienst van Waarde op de NPO kijkt, maar daar hebben ze dus onderzocht wat het verschil is tussen gewone room (slagroom) en kookroom. Spoiler alert: dat is er niet. Zijn gewoon marketingkreten om jou dure zooi te laten kopen terwijl je net zo goed lekker goedkope slagroom kunt kopen! Lees er hier meer over en kijk hier de aflevering terug.

Nog meer zin in frisse gerechten? Probeer dan eens een van deze 6 frisse recepten

23 comments on “Citroenspaghetti met room en Parmezaanse kaas

  1. Pingback: 7 pasta gerechten voor de herfst inclusief recept voor heerlijke minestronesoep ~ Thearie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.