Romige citroenspaghetti met paprika

Citroenspaghetti met room en Parmezaanse kaas

Vergeet de koolhydraten en geniet af en toe gewoon van een goed bord heerlijke pasta. Als ik een suggestie mag doen, probeer dan zeker deze romige citroenspaghetti. Ik weet het … klinkt niet awesome, is het wel!

Het is inmiddels al een oud recept uit het kookboek van Uit Paulines Keuken, maar deze staat bij mij toch nog vaak op tafel. In eerste instantie was ik niet enthousiast over dit recept, want behalve kookroom en citroensap gaat er weinig in dit gerecht. Ik las in het kookboek dat deze citroenspaghetti toch haar lievelingsrecept is,  dus toch maar een keer geprobeerd … en ik wilde dat ik het jaren eerder had ontdekt.

Romige citroenspaghetti met paprika

In het originele recept van deze citroenspaghetti zit geen paprika, maar om het gerecht nog enigszins gezond te maken voeg ik een paprika toe. Ik gebruik ook volkoren spaghetti, maar kies wat jij lekker vindt!

Recept voor 4 personen

300 gram spaghetti // 1 citroen // 1 ui // 0,5 rode peper // 2 tenen knoflook // 250 ml kookroom of gewone slagroom // 40 gram Parmezaanse kaas // zout en peper // olijfolie // 1 paprika

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Snijd de ui, rode peper en knoflook in fijne stukjes. De paprika mag in blokjes, zo fijn als je zelf wilt. Fruit nu eerst de ui, peper en knoflook in de pan in wat olijfolie en voeg daarna de paprika toe. Zorg dat de uien niet bruin worden en zet daarna op laag vuur.

Was de citroen en rasp de schil met een fijne rasp. Dit kan daarna in de pan. Snijd de citroen open en knijp het sap eruit. Doe dit even boven een schaaltje zodat je eventueel de pitjes eruit kunt halen. Dit mag nu ook in de pan, net als de kookroom of slagroom. Verhit de room niet te lang, en voeg daarna de spaghetti toe. Goed roeren en zout en peper naar smaak toevoegen. Garneer met de Parmezaanse kaas en geniet van je romige citroenspaghetti!

Citroenen over? De citroencake met frisse citroensiroop is ook heerlijk als toetje!

Romige citroenspaghetti met paprika

Keuringsdienst van Waarde over kookroom

Ik weet niet of je weleens naar de Keuringsdienst van Waarde op de NPO kijkt, maar daar hebben ze dus onderzocht wat het verschil is tussen gewone room (slagroom) en kookroom. Spoiler alert: dat is er niet. Zijn gewoon marketingkreten om jou dure zooi te laten kopen terwijl je net zo goed lekker goedkope slagroom kunt kopen! Lees er hier meer over en kijk hier de aflevering terug.

Nog meer zin in frisse gerechten? Probeer dan eens een van deze 6 frisse recepten

23 comments on “Citroenspaghetti met room en Parmezaanse kaas

 1. Pasta en Parmezaanse kaas is natuurlijk altijd een heeeel goed idee! 🙂

 2. Jammie! Dit wil ik heel graag een keertje proberen. Lekker fris met die citroen!

 3. Lekker receptje zeg! Ik ga deze zeker eens uitproberen, maar dan wel met volkoren spaghetti.

 4. Oh, ik heb dit recept meteen opgeslagen, ik heb er nu al zin in om het te maken! Ik laat je weten hoe het beviel!

  • HEY FRITS.

   Jaaa, zeker doen! Ik ben benieuwd of je het ook zo lekker vindt als ik 😉

 5. OMG! Dit klinkt echt heerlijk. Heb je recept meteen opgeslagen!

  • HEY FRITS.

   Yes, zeker snel eens proberen! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt 😀

 6. Wat goed om te weten van de room! En ik vind het er heerlijk uitzien. Alleen eten wij hier best veel groentes. H. zou de paprika alleen niet genoeg vinden. Dan kan je natuurlijk wel sla erbij eten (zou mijn oplossing zijn). Ik vind het een goed idee om uit te proberen.

  • HEY FRITS.

   Haha wij eten normaal ook veeeeeel meer groenten, maar heel soms moet het kunnen

 7. Oh dit lijkt me echt heel erg lekker!! En fris voor het weer van nu!

 8. Super lekker. Ik maak ook vaak recepten uit haar kookboek, super lekker altijd.

  • HEY FRITS.

   Ja, haar recepten zijn zo goed! Fijn dat ze niet te moeilijk zijn!

 9. Af en toe moet het kunnen. Het is ook zo lekker. Recept ziet er goed uit.

 10. nicole orriens

  Cirtroen spaghetti klinkt zo lekker fris vind ik. Zeker als het buiten heet is!

 11. Dit ziet er super uit! Een die ik een keer ga maken.

 12. Ziet er superlekker uit. Zal het recept bewaren voor het weekend want doordeweeks eet ik koolhydraatarm.

 13. orriens nicole

  Elke keer als ik dit gerecht voorbij zie komen op dit blog krijg ik er weer trek in.

 14. Pingback: 7 pasta gerechten voor de herfst inclusief recept voor heerlijke minestronesoep ~ Thearie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.