Quiche met mediterrane groenten food vegetarisch ei grillen

Quiche met mediterrane groenten

Ik vind het heerlijk om in het weekend nieuwe dingen uit te proberen. Iets maken waar je doordeweeks na werk écht geen tijd voor hebt en vooral: geen zin in. Deze quiche is perfect voor zo’n weekend. Niet moeilijk, maar het vraagt wat tijd.

Je kunt natuurlijk ‘gewoon groenten bakken’ en die in deze quiche verwerken, maar er gaat niets boven gegrilde groenten. Dat is echt het aller-lekkerst! In deze quiche gaat gegrilde courgette (want die hadden we uit eigen tuin!), paprika en champignon.

Quiche met mediterrane groenten food vegetarisch ei grillen

VOOR 3 TOT 4 PERSONEN

Je hebt een quichevorm van 28 cm doorsnede nodig of een grote ovenschaal zoals ik deed als je geen quichevorm hebt. Afhankelijk van de grootte van je vorm of schaal heb je 5 tot 7 plakjes bladerdeeg nodig.

5-7 plakjes bladerdeeg voor hartige taart (of normaal bladerdeeg) // 4 eieren // 200ml slagroom // 75 gram belegen geraspte kaas // 1 courgette // 1 paprika // 8 champignons // 1 bosui // zongedroogde tomaten // verse cherrytomaten // 1 theelepel Italiaanse kruiden // 1 theelepel rozemarijn // 1 theelepel oregano // zout en peper

Begin met het grillen van de groenten. Mocht je nou geen grillpan of grill hebben dan kun je de groenten ook gewoon in de pan bakken natuurlijk. Laat alles daarna even afkoelen in een schaaltje.

Verwarm nu eerst de oven voor. Meng in een grote schaal de slagroom en de eieren en roer daar de kruiden doorheen. Voeg ook alvast wat geraspte kaas toe aan het beslag.

Bedek de quichevorm of ovenschaal met bakpapier of vet de schaal goed in met boter. Met de plakjes bladerdeeg ga je nu de bodem bedekken. Prik met een vork wat gaatjes in de bladerdeegbodem en vul de vorm dan eerst met de gegrilde groenten. Voeg daarbij ook de gesneden bosui en zongedroogde tomaat. Daarna giet je het beslag over de groenten en verdeel je als laatste de geraspte kaas over de quiche.

Als je met bakpapier werkt vergeet dan niet om de uitstekende randen even af te knippen, scheelt een verbrandde lucht in je oven later!

Zet de quiche in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak hem in ongeveer 30-40  minuten gaar en goudbruin.

Quiche met mediterrane groenten food vegetarisch ei grillen

Ben je helemaal in de lekker-koken-en-en-bakken-modus en heb je tijd zat dan kun je ook nog zelf je zongedroogde tomaten maken. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

0 comments on “Quiche met mediterrane groenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *