Vegetarische quesadilla met pesto, kaas en bosui

Quesadilla met pesto, paprika en bosui

Mmm, wat heb ik van quesadilla’s genoten in Mexico. Ik ben GEK op kaas en het is een simpel, vegetarisch én goedkoop gerecht.

De meest simpele quesadilla in Mexico is een wrap met enkel gesmolten kaas erin. That’s it. Je bestelt het meestal als snack, en het is heerlijk met guacamole. Thuis kun je dat natuurlijk ook makkelijk zelf maken, en het is ideaal als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Lekker als lunch (zelfs koud, dus thuis maken en meenemen naar kantoor!) en ’s avonds perfect met een salade erbij. In dit recept mijn eigen touch, want je kunt natuurlijk alles in zo’n tortillawrap stoppen als kaas de basis is.

Vegetarische quesadilla met pesto, kaas, bosui, paprika, zout, recept, food, mexicaans

RECEPT VOOR 1 QUESADILLA

Om de quesadilla te bakken zijn er verschillende mogelijkheden. Ik gebruik hiervoor een contactgrill, maar als je die niet hebt kun je ook een (grill)pan of oven gebruiken.

tortillawraps (kies zelf de grootte van de wrap, maar let op dat hij wel in je pan past!) // rode pesto // geraspte kaas // rode paprika // bosui // grof zeezout // koriander (optioneel)

Het makkelijkst is om straks de tortilla dubbel te vouwen, zodat je hem gemakkelijk om kunt draaien als je de quesadilla in de pan bakt. Ook op de contactgrill werkt dit het beste, want op die manier loopt de kaas er niet meteen uit.

Smeer de helft van de tortilla in met een laagje pesto en strooi er geraspte kaas overheen. Verdeel een snufje grof zeezout over de kaas. Snijd de paprika en bosui in kleine stukjes en verdeel ook deze over de kaas.

Vegetarische quesadilla met pesto, kaas, bosui, paprika, zout, recept, food, mexicaans

Vouw de tortilla dubbel en zet de contactgrill aan. Bak je in de pan? Zorg dan dat de pan warm wordt zonder er olie of boter in te doen. Wil je de quesadilla maken in de oven? Verwarm de oven voor en bak daarna de tortilla in zo’n 10 minuten op 180 graden. Blijf goed checken of de wrap niet te bruin wordt!

Als de contactgrill of pan goed warm is (maar niet zo heet dat het rookt!) leg je de dubbelgevouwen tortilla erin. Bij de contactgrill kan het snel gaan en hoef je de tortilla niet meer om te keren. Let erop of de kaas goed gesmolten is en de strepen niet te donker worden. In de pan zul je de tortilla nog een keer moeten keren, maar dat gaat dus met een spatel redelijk makkelijk omdat hij dubbelgevouwen is.

En tadaaaa, dat was het al! Heerlijk als snack, tijdens de lunch of als diner met een lekkere salade erbij. In Mexico wordt het veel gegeten met koriander, dus als je daar nog blij van wordt is dat nog een lekkere toevoeging.

Nog meer zin gekregen in Mexicaanse hapjes? Hier het recept van Nacho’s for dinner

Vegetarische quesadilla met pesto, kaas, bosui, paprika, zout, recept, food, mexicaans Vegetarische quesadilla met pesto, kaas, bosui, paprika, zout, recept, food, mexicaans

10 comments on “Quesadilla met pesto, paprika en bosui

  1. Pingback: Supersnelle courgettesoep - Hey Frits

  2. Pingback: Risotto met pittige Grand Cru kaas | Hey Frits

  3. Pingback: De weekendgids Antwerpen | Hey Frits

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.