Platbrood eten food zelfgemaakt yoghurtdip brood

Platbrood met frisse yoghurtdip

Dit is er weer zo eentje om te maken op een druilerige of brakke zondagmiddag. Heerlijk om zo te eten of nog lekkerder bij bijvoorbeeld een curry. Ook heel handig om vast klaar te maken en te bewaren in de koelkast zodat je doordeweeks niet te lang meer in de keuken hoeft te staan!

Het recept komt van zo’n receptkaartje van de Lidl. Het origineel is een aardappelcurry, maar wij gingen deze keer alleen voor het platbrood met yogurtdip om met een ander gerecht te combineren. Het platbrood was in ieder geval een succes! Heerlijk zo’n vers broodje en eigenlijk heel simpel om te maken.

Platbrood eten food zelfgemaakt yoghurtdip brood

VOOR 2 PERSONEN

200 gram bloem + extra om te bestuiven // 450 gram Skyr naturel // 0,5 zakje bakpoeder // zout  // olijfolie // 0,5 teen knoflook // 1 limoen

RECEPT

Meng de bloem met 225 gram Skyr, de bakpoeder en 1 theelepel zout en meng het tot een plakkerige samenhangende bol. De rest van de Skyr heb je straks nodig voor de yoghurtdip. Verdeel de bol in 4 bolletjes en rol deze plat.

De broodjes worden gebakken in knoflookolie. Die maken we door 2 eetlepels olijfolie te mengen met een halve teen fijngehakte knoflook. Uitpersen kan natuurlijk ook!

Nu eerst nog de frisse yoghurtdip! Schep de overgebleven Skyr in een schaaltje en meng het sap van een halve limoen. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit een klein beetje van de knoflookolie in een koekenpan op hoog vuur. Laat het lekker heet worden en leg dan het eerste platte brood in de pan. Zorg dat je het vuur nu weer lager zet en bak beide kanten in ongeveer 5 minuten bruin.

Platbrood eten food zelfgemaakt yoghurtdip brood

Als je de smaak van knoflook te intens vindt dan kun je ook het brood in alleen olijfolie bakken. Als je de knoflook uit de olie weglaat is het ook heerlijk om dit platbrood met een zoete dip te eten.

3 comments on “Platbrood met frisse yoghurtdip

  1. Pingback: Salade met bulgar, avocado en halloumi | HEY FRITS

  2. klinkt errug lekker, maar ..ik hou okerg van alle soorten brood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.