Travel wishlist

Mijn persoonlijke travel wishlist

Er is niks fijner dan dromen over mooie bestemmingen, toch? Ook al weet je dat je er waarschijnlijk nooit zult komen of dat je er héél lang voor moet sparen … Er blijven altijd een aantal favorietjes. Dit is mijn persoonlijke travel wishlist, want dromen is leuk!

Het zou leuk zijn als ik alles op dit lijstje in 2018 af kan strepen, maar met nog maar 12 vakantiedagen op de teller (want: ik was 3 weken in Mexico!) wordt dat iets te krap waarschijnlijk. Op willekeurige volgorde …

Travel Wishlist Lapland

Sledehondentocht in Lapland

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik wel ongeveer de grootste koukleum van Nederland ben. Dus, wat zou ik in godsnaam in Lapland moeten doen? Kijk naar bovenstaande afbeeldingen en je wilt toch gaan! Dat fantastische witte landschap, een sledehondentocht, het Noorderlicht en dan overnachten in zo’n schattige houten cabin in een verlaten bos … zucht, iets te romantisch beeld waarschijnlijk, want ook: ijskoud! Dus hier moet ik nog even goed over nadenken.

Travel Wishlist Bali Indonesie

De rijstvelden op Bali

Ondanks dat Bali tegenwoordig overspoeld wordt met teveel toeristen (jammer, jammer), wil ik tóch heel graag met eigen ogen de adembenemende rijstterrassen zien. Kijk hoe mooi! Een beetje de Eat, Pray, Love ervaring. Ik zie mezelf al wel fietsen door zo’n rijstveld met palmbomen en tempels op de achtergrond …

Travel Wishlist Florida Amerika

Los Angeles en Florida

Ja, ik weet dat het ver uit elkaar ligt. Het hoeft ook niet in één, maar het lijkt me zo cool om ooit de Hollywood-letters te zien en de fijne Amerikaanse sfeer weer te proeven. En Florida, oh Florida. Een rondreis door deze kleurrijke staat met prachtige stranden, Miami, The Everglades … count me in!

Travel Wishlist Filipijnen

De Filipijnen

Deze staat toch al héél erg lang ver boven aan de lijst. Volgens mij zijn de eilanden van de Filipijnen zo onbeschrijfelijk mooi dat ik dat toch wel snel een keer in het echt moet gaan zien. Maarja, dan heb ik eigenlijk een maandje de tijd nodig … dus daar ben ik nog mee bezig.

Waar ik al wel ben geweest is het prachtige Thailand. Lees hier mijn travelstory van 2 weken Thailand. 

Travel Wishlist China

Magisch China

Naast mega grote steden heeft China natuurlijk ook een waanzinnige natuur. Zeker na het zien van de documentaires van Ruben Terlou ben ik zo nieuwsgierig geworden naar dit land, de cultuur en de steden. We hebben nog een goede vriend in Chengdu wonen, dus waarom zijn we daar nog niet geweest?

En verder …

Staan nog op deze lijst: Suriname, Jordanië, Colombia, Namibië, Hawaii, Sri Lanka en uhm … zo kan ik nog wel even doorgaan geloof ik. Maar zoals ik al eerder zei: wat is het toch heerlijk om te dromen! En ik weet absoluut zeker dat ik er nog een aantal van deze prachtige landen ooit ga bezoeken. Ooit!

Welke landen staan er bij jou hoog op je wishlist? En heb je er al veel af kunnen strepen?

12 comments on “Mijn persoonlijke travel wishlist

 1. Wat een fijne lijst is dit!! Hopelijk kan je snel iets afstrepen 😉 Bij ons staan Hawaii, Canada en Namibie hoog!

  • HEY FRITS.

   Ik hoop ook dat ik heel snel iets kan gaan afstrepen! Door jullie ben ik in ieder geval geïnspireerd door Florida ❤️ oeeee en Canada moet eigenlijk ook op m’n lijstje. Zucht, eerst maar een geldboompje planten denk ik

 2. Leuk Manon! En dromen moét! Ik kies op echt graag Suriname…
  En mocht je een beetje kostenbesparend willen werken – in het noorden van de Filipijnen schijn je ook zieke rijstveldvalleien te hebben (check google, t ziet er zo mooi uit). Kan je Bali misschien skippen. Is vast ook minder toeristisch daar 🙂
  Tot snel!

  • HEY FRITS.

   Hi Sonja! Jaaaa in de Filipijnen zul je ook wel genoeg mooie rijstvelden hebben. Ik ga het eens checken, dan kan ik dat ooit samen van m’n bucketlist schrappen.

 3. Fijn lijstje! Lapland en Paaseiland staan hier erg hoog! Hoop het ooit nog eens te kunnen afstrepen, maar in 2018 gaat dit helaas ook niet meer lukken.

  • HEY FRITS.

   Jeetje, van Paaseiland was ik eigenlijk helemaal vergeten dat het bestaat … maar dat is inderdaad ook een mooie voor op een lijstje. Nog wel andere mooie reizen op de planning voor 2018?

 4. Pingback: Personal #1 ben ik een reisjunk? - Hey Frits

 5. Mijn beste vriendin heeft een sleehondentocht in Lapland gedaan en het was een onvergetelijke (en heel pittige) ervaring. Ik ben zelf al een paar keer naar Indonesië geweest (en Maleisië en Singapore en Hong Kong). Als je het ooit kan doen: doen. Bali ook diverse malen. En ja, ook al is het toeristisch. Het is wat je er zelf van maakt en uithaalt.

  • HEY FRITS.

   Ja Lapland is wel pittig denk ik, zeker omdat ik niet zo’n fan ben van kou haha. Maar onvergetelijk geloof ik zeker. Het is zo lastig kiezen waar ik als eerste heen wil gaan haha, alles is zo mooi!

 6. Wat een heerlijk mooie lijst! Zelf heb ik tot nu toe niet veel gereisd, wil wel heel graag de Scandinavische landen bezoeken, evenals IJsland, de Faroe Eilanden en Hawaii. Oh en Ierland, Schotland, Australië…..

 7. Wat een dromen… Ik ben Europa nog niet uit geweest en geloof niet dat ik dat erg vind. Liever geniet ik van kleine reizen – of gewoon ons heerlijke Nederland.
  Ik lees wel heel graag over andere culturen, dus wie weet….

 8. Ik hou van vakantie in droom altijd voor een droom vakantie maar het vliegt altijd zo snel voorbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.