Chiang Mai in Thailand

Personal #5 Mijn zeven favoriete travelfoto’s

Ik maak foto’s om aan mooie momenten terug te denken, en ik schrijf mijn verhalen op om het te blijven herinneren. Warme herinneringen aan bijzondere en avontuurlijke momenten … en dan is er niks leuker dan er een top zoveel van te maken zodat ik alles weer een keer kan herbeleven!

Dit zijn ze dan, mijn zeven favoriete travelfoto’s van de afgelopen jaren. Wat heb ik al een hoop mooie plekken mogen zien, en hopelijk komen er daar nog héél veel bij. “Ik wil op reis. Ik wil nieuwe dingen zien en nieuwe plekken ontdekken. Dingen doen die ik nooit eerder deed, zoals zwemmen in cenotes in Mexico of wandelen in een regenwoud in Rwanda. Ik wil zien hoe andere mensen leven. Ik wil weten hoe het eten smaakt in Vietnam en de wijn in Zuid-Afrika. Ik wil dieren in het wild zien en ontdekken hoe mooi de wereld is. Hoe blauw het water is, hoe hoog de bergen zijn en hoe verlaten sommige plekken zijn. Ik wil weer op reis, want de wereld is te mooi om thuis te blijven.”

Schommels in het water bij Los Cocalitos in Bacalar, Mexico

Travelfoto 1: Bacalar, Mexico

Wauw, wat was het mooi in Mexico! Ik heb zoveel mooie en nieuwe dingen gezien, zoals dit awesome meer in Bacalar. Het water was zo helder en blauw, dat ze het in een adem met de Malediven noemen! Erg Instagramable plekje natuurlijk, maar gelukkig (nog) geen rijen voor deze leuke schommel in het water. Want ja: lifegoal! Meer lezen over deze geweldige bestemming in Mexico? Ja, doen. Must visit in Mexico: Bacalar.

Lees hier alle Mexico artikelen. 

Rondreis Marokko tien dagen Marrakech Ben Youssef Madrasa

Travelfoto 2: Ben Youssef Medersa, Marrakech

Het allermooiste aan Marokko? De prachtige – PRACHTIGE – architectuur. Wat een stijl hebben ze hier zeg! Wandelend door Fez en Marrakech keek ik mijn ogen uit, moet je al die mozaïek zien. Dit is een van mijn lievelingsfoto’s van mijn tiendaagse rondreis door Marokko, vooral omdat ik helemaal alleen op deze foto sta, terwijl hier echt wel heel veel mensen waren! Ik had zo’n mazzel dat er net een hele groep met een gids het gebouw in verdween en er helemaal niemand overbleef.

Meer Marokko? Lees hier alle artikelen. 

Gambia strand beach Afrika sunset

Travelfoto 3: Kololi, Gambia

Dit is zeker weten een van de mooiste zonsondergangen die ik heb vastgelegd. Alles aan dit plaatje klopt, en alles wat je ziet was ook precies zo fijn. Je kunt de temperatuur bijna voelen, aangenaam warm aan het einde van de dag. De palmbomen, het zand en de silhouetten … mag ik alsjeblieft terug naar deze fijne setting in Gambia? Ik wil wel weer naar deze zonsondergang kijken in januari, als het hartje winter is in Nederland. Dat was niet zo gek …

Chiang Mai in Thailand

Travelfoto 4: Chiang Mai, Thailand

De sfeer die er in Chiang Mai heerst zou ik mee naar huis willen nemen. Veel digital nomads trekken naar deze plek om te werken en wonen … mag ik ook? Het was er warm – heel warm – toen ik er was … meer dan 35 graden … maar desondanks heb ik echt genoten van deze stad. Misschien genoot ik extra omdat dit mijn eerste bestemming in Thailand (en uberhaupt Azië) was, maar het sfeertje was zo fijn. Lieve straatjes, overal mooie groene bomen, prachtige tempels en absoluut niet zo druk en gigantisch als Bangkok. I’ll be back, Chiang Mai!

Palmbomenbos Israël

Travelfoto 5: Dode Zee, Israël

Israël was zo’n bijzondere bestemming, waar ik helaas maar vijf dagen kon zijn. Maar in die korte tijd heb ik zoveel mooie dingen gezien! De natuur hier is niet te vergelijken met andere landen waar ik geweest ben … kaal en ruig, maar toch ook heel cool. Zoals deze foto hierboven. Bij de Dode Zee staan zomaar langs de weg van dit soort palmbossen. Zo bij dat gebergte was dat echt indrukwekkend om te zien, en helemaal als je mij dan daar als minimens ziet lopen.

Tempel in Thailand

Travelfoto 6: Ayutthaya, Thailand

Dit tempelcomplex in Thailand was zo indrukwekkend … ik heb daar zoveel fijne herinneringen aan. Ondanks dat het ongeveer honderd graden was toen we een dag naar Ayutthaya gingen was het er fenomenaal. We huurden een fiets en hebben in een dag over het terrein gefietst. Een ander complex dat misschien nog nét iets mooier was (omdat er bijna geen toeristen waren, yes … dat kan echt nog in Thailand) was Phimai in het oosten van Thailand. Mocht je die kant op gaan, zet ‘m dan zeker op de planning. Wat was dat mooi!

Rwanda Nyungwe regenwoud

Travelfoto 7: Nyungwe regenwoud, Rwanda

Dit blijft mijn favoriete foto van Rwanda! Het dampende Nyungwe regenwoud na een verfrissende bui. By far mijn meest bijzondere reisbestemming. Wat een land, wat een natuur, wat een geweldige mensen. Dit land had ik waarschijnlijk nooit bezocht als mijn schoonzus hier destijds niet zou wonen. Ik ken niemand die ooit zei: ‘ik ga reizen in Rwanda‘. Toch is het een fantastische bestemming, zoals eigenlijk alle Afrikaanse landen. Het is hier prachtig, en ik heb hier de tijd van mijn leven gehad!

Kom maar op met de toekomst!

Mijn zeven favoriete foto’s, van zes fantastisch bestemmingen. Ik bezocht Mexico, Israël, Thailand, Gambia, Rwanda en Marokko. Stuk voor stuk bijzondere plekken, die ik iedereen aan kan raden. Wist je dat Gambia een perfecte winterzon bestemming is? En dat je in Israël en Marokko echt kennis kunt maken met een hele nieuwe nieuwe en bijzondere cultuur? Voor heelijk eten moet je naar Thailand en de natuur in Mexico en Rwanda is fenomenaal. Ik hoop dat ik nog een hoop mooie plekken mag bezoeken in de toekomst. Ik heb er zin in!

30 comments on “Personal #5 Mijn zeven favoriete travelfoto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.