San Francisco Amerika

Personal #4 San Francisco wat hou ik van je!

Je zou bijna denken dat ik net terug ben van een tripje naar deze heerlijke stad. Ligt er een beetje aan hoe lang geleden ‘net terug’ in jouw perceptie is. Het is namelijk al tien jaar geleden dat ik in het geweldige San Francisco ben geweest. Oh boy, wat was dat fijn.

De reden waarom ik die kant op ging was duidelijk: een Engelse taalcursus! Samen met een vriendin (want ik ben geen soloreiziger) had ik besloten dat een taalcursus cool was. Engels leren is leuk, maar in het buitenland is dat natuurlijk nog nét een stukje leuker. Het werd Amerika. Het werd San Francisco. New York en LA waren gewoon te duur. San Diego net iets te onbekend.

San Francisco Amerika

De eerste verre reis

Het werd een maand San Francisco. 4 weken lang in de ochtend Engelse taalles en ’s middags de hort op. Was leuker dan het klinkt hoor. Het was geweldig, bijzonder, awesome en een vette ervaring. Amerika was mijn eerste ‘verre reis’ en het was heerlijk om nieuwe dingen te ontdekken. Het wandelen door de straten met wolkenkrabbers, langs de pier en over de Golden Gate Bridge. Zucht, ik verlang terug naar deze fijne tijd. Onbezorgd. Winkelketens ontdekken die nu ‘gewoon’ zijn in Nederland. Voor de eerste keer shoppen bij Wallmart. 3 appels voor 5 euro kopen, terwijl een xxxxxl-zak chips slechts een dollar kost. Dat soort net-als-in-de-film-dingen.

San Francisco Amsterdam

Op reis gaan om na te denken

Tien jaar geleden was ik negentien. Ik woonde nog thuis en wist niet welke studie ik moest kiezen. Verder geen zweverige praatjes over dat je moet reizen om over dingen na te denken, maar als ik achteraf terugdenk aan deze reis heb ik hier wel goede beslissingen genomen. De enige interessante studie waar ik na iedere online zoektocht weer terecht kwam, was in Amsterdam. Stop maar, geen optie. Dit meisje zou niet vanuit een klein dorpje in Brabant naar Amsterdam verhuizen. Maar, in San Francisco besloot ik: waarom ook niet? Ik ga het gewoon doen! Misschien kwam het omdat ik op dat moment in een grote stad was en het goed voelde om daar te zijn, dat ik dacht dat ik Amsterdam ook wel aan zou kunnen.

San Francisco Amerika

Ooit ga ik terug …

Want zelfs in die vier weken heb ik nog niet alles gezien! Ik moet nog een foto van de Golden Gate Bridge vanaf Baker Beach maken, en bars van binnen zien! Ik was toen negentien jaar en mocht natuurlijk nog geen alcohol drinken, of überhaupt een kroeg in … Ik wil me weer in het echte Amerika wanen. Lopen tussen de wolkenkrabbers, koffie drinken bij Starbucks (ja ik weet dat het in Nederland ook kan, maar toen ik daar was bestond Starbucks nog niet in ons land), oversteken op drukke kruispunten, hotdogs (ok, vegaatje dan) eten op een straathoek, winkelen in Wallmart, fietsen huren en over de Golden Gate Bridge rijden, nu écht een clam chowder bread bowl proberen, slenteren door Chinatown, genieten van het uitzicht over Union Square vanuit Saks Fifth Avenue, de steile straten beklimmen, foto’s maken van de Victoriaanse huizen, een ritje in de cable car, vanaf Twin Peaks over heel San Francisco uitkijken, wandelen door Castro, Little Italy, Russian Hill en Haight-Ashbury …

Hé, houd me op de hoogte als je goedkope tickets naar San Francisco tegenkomt. Ik zet m’n ik-ga-naar-san-francisco-koffer klaar. Hopelijk gaat het weer gebeuren in 2018 of 2019!

37 comments on “Personal #4 San Francisco wat hou ik van je!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.