San Francisco Amerika

Personal #4 San Francisco wat hou ik van je!

Je zou bijna denken dat ik net terug ben van een tripje naar deze heerlijke stad. Ligt er een beetje aan hoe lang geleden ‘net terug’ in jouw perceptie is. Het is namelijk al tien jaar geleden dat ik in het geweldige San Francisco ben geweest. Oh boy, wat was dat fijn.

De reden waarom ik die kant op ging was duidelijk: een Engelse taalcursus! Samen met een vriendin (want ik ben geen soloreiziger) had ik besloten dat een taalcursus cool was. Engels leren is leuk, maar in het buitenland is dat natuurlijk nog nét een stukje leuker. Het werd Amerika. Het werd San Francisco. New York en LA waren gewoon te duur. San Diego net iets te onbekend.

San Francisco Amerika

De eerste verre reis

Het werd een maand San Francisco. 4 weken lang in de ochtend Engelse taalles en ‘s middags de hort op. Was leuker dan het klinkt hoor. Het was geweldig, bijzonder, awesome en een vette ervaring. Amerika was mijn eerste ‘verre reis’ en het was heerlijk om nieuwe dingen te ontdekken. Het wandelen door de straten met wolkenkrabbers, langs de pier en over de Golden Gate Bridge. Zucht, ik verlang terug naar deze fijne tijd. Onbezorgd. Winkelketens ontdekken die nu ‘gewoon’ zijn in Nederland. Voor de eerste keer shoppen bij Wallmart. 3 appels voor 5 euro kopen, terwijl een xxxxxl-zak chips slechts een dollar kost. Dat soort net-als-in-de-film-dingen.

San Francisco Amsterdam

Op reis gaan om na te denken

Tien jaar geleden was ik negentien. Ik woonde nog thuis en wist niet welke studie ik moest kiezen. Verder geen zweverige praatjes over dat je moet reizen om over dingen na te denken, maar als ik achteraf terugdenk aan deze reis heb ik hier wel goede beslissingen genomen. De enige interessante studie waar ik na iedere online zoektocht weer terecht kwam, was in Amsterdam. Stop maar, geen optie. Dit meisje zou niet vanuit een klein dorpje in Brabant naar Amsterdam verhuizen. Maar, in San Francisco besloot ik: waarom ook niet? Ik ga het gewoon doen! Misschien kwam het omdat ik op dat moment in een grote stad was en het goed voelde om daar te zijn, dat ik dacht dat ik Amsterdam ook wel aan zou kunnen.

San Francisco Amerika

Ooit ga ik terug …

Want zelfs in die vier weken heb ik nog niet alles gezien! Ik moet nog een foto van de Golden Gate Bridge vanaf Baker Beach maken, en bars van binnen zien! Ik was toen negentien jaar en mocht natuurlijk nog geen alcohol drinken, of überhaupt een kroeg in … Ik wil me weer in het echte Amerika wanen. Lopen tussen de wolkenkrabbers, koffie drinken bij Starbucks (ja ik weet dat het in Nederland ook kan, maar toen ik daar was bestond Starbucks nog niet in ons land), oversteken op drukke kruispunten, hotdogs (ok, vegaatje dan) eten op een straathoek, winkelen in Wallmart, fietsen huren en over de Golden Gate Bridge rijden, nu écht een clam chowder bread bowl proberen, slenteren door Chinatown, genieten van het uitzicht over Union Square vanuit Saks Fifth Avenue, de steile straten beklimmen, foto’s maken van de Victoriaanse huizen, een ritje in de cable car, vanaf Twin Peaks over heel San Francisco uitkijken, wandelen door Castro, Little Italy, Russian Hill en Haight-Ashbury …

Hé, houd me op de hoogte als je goedkope tickets naar San Francisco tegenkomt. Ik zet m’n ik-ga-naar-san-francisco-koffer klaar. Hopelijk gaat het weer gebeuren in 2018 of 2019!

37 comments on “Personal #4 San Francisco wat hou ik van je!

 1. Ik ben ook helemaal fan van San Fran. Ik ben er nu 4 keer geweest en kan zo weer terug, de eerste keer was 2 keer twee weken toen ik met mijn zus aanzet backpacken as voor zes maand door Amerika en de derde keer een week met mijn moeder tijdens Halloween ( hie hebben z geen hele leuk optocht op 31 oktober) en later nog een paar dagen miet mijn gezin. De stad is zo fijn om door heen te slenteren. Ik snap jou helemaal 🙂

  • HEY FRITS.

   Aaaah wat cool dat je al zo veel bent geweest! Heeeeel fijn om doorheen te slenteren inderdaad 🙂

 2. Ik ben er nog nooit geweest, maar als ik zo jouw blogpost lees mis ik een hoop. Zet hem snel op onze reislijst.

  • HEY FRITS.

   Haha jaaa, hoog op je lijstje! Alhoewel er zooooveel moois is, dat het moeilijk kiezen blijft hihi.

 3. nicole orriens

  Wat een prachtige foto’s! Ik kan me voorstellen dat je daar wel een keer naar terug wilt!

 4. nicole orriens

  De combinatie van ‘s ochtends Engelse les en verder vrij lijkt me ook perfect!

 5. Ohhhh my gosh, i love it! Wat knap en stoer dat je toen deze uitdaging bent aangegaan & wat fijn dat je t zo mega fijn ervaren hebt! Zou er ook wel een keer heen willen!

 6. Dat lijkt mij echt geweldig om nog eens te bezoeken

 7. Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me zo gaaf om heen te gaan en alles echt te ervaren!

  • HEY FRITS.

   Het echte Amerikaanse leven zoals in de film leren kennen is wel heel gaaf ja 🙂

 8. Lijkt mij zo gaaf daar eens heen te gaan. Vaak wel bij familie op bezoek in Houston maar staat zoveel op mijn verlanglijst

 9. Ik ben er nog nooit geweest, maar op de foto’s en tv series dan is het gauw duidelijk dat het IT CITY is en ik snap het wel dat je weer terug wilt gaan succes,…..

 10. Wat een mooie foto’s ook!
  San Fransisco is zeker een stad die we ooit nog een keer willen bezoeken!

  Wat gaaf dat je deze uitdaging bent aangegaan!

 11. Ik ben precies een jaar geleden in San Francisco geweest en ik vond het ook fantastisch! Wat een heerlijke stad om te zijn. Al vond ik de hele westkust top!

 12. Ik wil al lang nog eens terug naar Amerika, dus ik snap je liefde voor San Francisco! Het ziet er zo’n mooie stad uit .. Heb vrienden van me die er elkaar ontmoet hebben en sindsdien een koppel vormen, dus hoor vaak heel mooie verhalen er over terugkomen!

  • HEY FRITS.

   Aaaah die hebben dan helemaal een goede reden om eens terug te gaan!

 13. Ik zou er ook wel eens naar toe willen!

 14. San Francisco staat ook op mijn lijstje! Lijkt me echt te gek om daar naar toe te gaan. Mooie foto’s trouwens!

 15. Helaas tot op heden nog niet in San Fran geweest maar ik snap jouw gevoel want dat heb ik ook. Daarom probeer ik al jaren mijn vriend over te halen haha 😛

  • HEY FRITS.

   Lekker blijven zeuren bij hem totdat het lukt 😉 Zooooo de moeite waard!

 16. Fantastisch, ik kan er dan ook gelijk heel enthousiast over worden! Dit zijn mijn plekjes om te ontdekken! Nice

 17. Oooo geweldig, ik zou ook wel eens willen! Maar met een man die niet in een vliegtuig stapt en een dochtertje van 3 wordt het wel een uitdaging 😛

  • HEY FRITS.

   Haha als het je dan lukt is het helemaal verdiend 😉

 18. Wauw wat gaaf zeg! Ik zou er ook zo graag eens heen willen.

 19. Wat lijkt me dat heerlijk! Lekker zo’n film-achtige ervaring. Er is zoveel te zien van de wereld en zo weinig tijd (en geld), aargh!

  • HEY FRITS.

   Vreselijk hè. De loterij winnen staat nog op mijn to-do lijst!

 20. Het lijkt mij zo’n gave stad om te bezoeken! X

 21. São Paulo is een geweldige stad. Ik ben er inmiddels 5x keer geweest, want ik heb er familie wonen en dan is overnachten natuurlijk heel goedkoop. Ik vind het heerlijk om langs de pier te hardlopen en dan lekker bij pier 39 een bakje koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.