Personal #1 ben ik een reisjunk?

Helaas, je kunt je geld maar één keer uitgeven. En dat doet iedereen anders. Ik geef het liefst al mijn geld uit aan mooie reizen, want daar word ik nou eenmaal blij van.

Ok, de titel is misschien een beetje overdreven, maar ik ga je meenemen in m’n reisvirus-avontuur. Vorig jaar heb ik een huis gekocht met the boyfriend en daar moet natuurlijk altijd iets aan gebeuren. Toen ik het huis kocht heb ik al meteen tegen hem gezegd dat ik het reizen niet ga opgeven voor het huis.

Liever ervaringen dan dingen

Sommige mensen maken van een huis hun lust en hun leven. Iedere cent die ze verdienen gaat direct naar ‘iets’ voor het huis. Ben ik niet zo’n fan van. Ok … ze hebben vast een fantastisch huis met een mooie badkamer, keuken met alles erop en eraan, adembenemende uitbouw … en dan? Natuurlijk wil ik ook zo’n fantastisch mooi huis dat helemaal af is, maar ik geef veel liever geld uit aan ervaringen dan aan dingen. I know, walgelijke cliches.

Roze voordeuren
© Gleren Meneghin

Een lange reis

Ik heb het wel eens met vrienden over de toekomst, wat ik zou willen bereiken in vijf jaar, of ik gelukkig ben met wat ik nu doe. Als ik dan vertel dat het mijn droom is om nog een keer een lange reis te maken, vinden sommigen dat raar. ”Je kunt toch ook in Europa blijven, of korte reisjes maken?” Ja, dat kan … maar waarom zou ik? Ik ben nu jong, heb (nog) geen kinderen en geen andere verplichtingen die me hier houden. Oke, behalve mijn baan dan.  Dus als die lange reis niet gaat lukken (waar ik wel een beetje van uit ga), dan wil ik heel graag een paar weken per jaar in het buitenland vertoeven. Zoals ik nu doe. En dan blijf ik lekker dromen van die lange reis.

Meer personal? Mijn persoonlijke travel wishlist

Uitzicht over Chefchaouen in Marokko

Ontsnappen aan de sleur

Me is ook de vraag gesteld of ik dan niet happy ben met m’n baan. Dat het reizen een soort van ontsnapping is aan het dagelijkse leven. Nee, dat is zeker niet. Ik ben blij met mijn baan en heb nog nooit gedacht: bah, moeten we weer. Maar als ik er heel goed over nadenk, is het misschien wel een klein beetje de reden dat ik graag reis: om toch een klein beetje aan die sleur te ontsnappen. 40 uur per week achter een computer aan hetzelfde bureau is natuurlijk niet heel spannend, en met reizen maak je eigenlijk dagelijks iets nieuws mee. Geen dag is hetzelfde en je bepaalt alles zelf. Schijnbaar word ik daar heel erg blij van.

Koffiekopje voor gekleurde muur
© Marion Michele

Kostbare vakantiedagen

25 vakantiedagen per jaar, daar moet ik het helaas mee doen. Als ik de kans zou hebben dan zou ik vakantiedagen kopen om langer weg te kunnen. Ik neem liever ook geen vrije dag om een dagje ‘lekker niks te doen’ of de tuin aan te pakken. Kostbare dagen! Maar ik moet ook eerlijk toegeven dat ik na een reis van 3 weken ook heel erg uit kan kijken naar m’n eigen huisje, mijn eigen bed en kneuterig Nederland. Ik geniet gewoon van de reizen die ik kan maken, en ik heb dat reisvirus iets meer te pakken dan sommige andere mensen om me heen. Een reisjunk is een groot woord en daar ga ik niet vaak genoeg voor op reis, maar zoals het nu gaat kan ik het nog prima even volhouden hoor. Nu alleen nog the boyfriend overtuigen dat hij of niet klaar mag zijn nog reizen en lekker aan z’n huisje wil gaan werken. Hij is er zo eentje die de halve wereld al gezien heeft namelijk.

Meer personal lezen? Lees meer in deze categorie.

21 comments on “Personal #1 ben ik een reisjunk?

 1. Ik heb ook maar 21 verlofdagen. Gelukkig maken wij rond feestdagen wel de brug, dus dan heb ik in theorie tijd voor een citytripje of iets dergelijks. 🙂 Mijn vriend en ik zouden ook nog eens graag een verre reis maken.

 2. Super dat je het zo doet. Ik ben ook een echte reisfan, en heb al heel veel toffe reizen gemaakt. Sinds 2,5 jaar heb ik mijn eigen bedrijf, en dat maakt het wel wat makkelijker om mijn eigen tijd in te delen en vakanties te plannen. Lekker zo doorgaan!

  • HEY FRITS.

   Ja dat is een groot voordeel van je eigen bedrijf! Je kunt lekker gaan wanneer je wilt. Ideaal.

 3. Ik heb genoten van de foto’s en je verhaal ! Reizen is van kleins af al aangeleerd om te genieten

 4. DIT dus! Ik zou dit geschreven kunnen hebben 😉 Ik sta er precies hetzelfde in als jij.. Ik heb alleen ietsje meer vakantiedagen (onderwijs!)

 5. Er is meer te zien dan je eigen achtertuin, inderdaad. Leuk dat je de wereld wil ontdekken

 6. Ik ben dus zo’n persoon die een dikke badkamer met bubbelbad heeft en een design keuken met 3 ovens. Maar ja, mijn man en ik zijn geen reislustige types en vinden het juist lekker om tijdens onze vakanties gewoon thuis te ontspannen.

  • HEY FRITS.

   En daar is helemaal niks mis mee! Iedereen houdt (gelukkig) ook van andere dingen 🙂 Ik ben vast jaloers op jouw mooie huis haha.

 7. Ik heb tot mijn 30ste (toen werd ik zwanger) echt gezworven over de wereld, overal wel gewerkt en gewoond. Heerlijk!! Kun je nooit te veel doen.

 8. Leuk geschreven en heel herkenbaar! Totdat ik zwanger werd, hebben wij ook zoveel mogelijk gereisd. Nu staat het even op een laag pitje, maar als we straks met z’n drieen zijn, gaan we hopelijk snel weer los hahaha (ook al lacht de halve wereld ons keihard uit)

 9. Herkenbaar! Ik kan zo blij worden van reizen en de wereld verkennen:)

 10. Ik had een goede baan en samen met mijn lief (toen geen reizigerstype) een huis gekocht. Toch besloot ik in mijn eentje op wereldreis te gaan. Niet iedereen kon dat begrijpen. Maar ik had een droom die ik wilde waarmaken voordat het huisje-boompje-beestje leven zou beginnen. Ik ben zo ontzettend blij dat ik het heb gedaan. Ik vond het heerlijk!
  Inmiddels zijn we jaren verder. Het huis is verkocht, we hebben een stel leuke kids en wonen en werken al jaren in het buitenland. En nog steeds is mijn reis nog niet voorbij. Want de beste verhalen rond het kampvuur? Tja, volgens de kinderen zijn dat mijn reisverhalen.

  • HEY FRITS.

   Wauw fantastisch! En al die fantastische herinneringen pakt ook niemand je meer af 😀

 11. nicole orriens

  Ik ben het tegenovergestelde van jou: een echte huismus. Ik blijf het liefst thuis. Maar des te leuker om te lezen hoe het werkt bij iemand die juist graag op reis gaat : )

  • HEY FRITS.

   Haha ja dat is zeker zo. Als ik thuis ben ben ik ook wel een huismus, maar ik wil wel graag weg haha

   • nicole orriens

    Dat verlangen om weg te gaan ontbreekt mij dus helemaal. Het allerfijnst vind ik het als ik helemaal alleen thuis ben. Dat vind ik echt vakantie.

 12. Je hebt groot gelijk hoor! Ik wil ook dolgraag meer op vakantie maar ja, ik werk parttime en heb slechts 18 vakantiedagen dus het is altijd passen en meten. Dat is dus ook de reden dat we in Europa blijven omdat we vanwege het werk van mijn vriend ook niet langer dan 2 weken weg kunnen. Maar ooit hoop ik dat we weer eens richting Canada of Amerika kunnen gaan voor een langere tijd.

 13. Vind dit zo leuk om te lezen! Volg je dromen en doe waar je zin in hebt! Hoe kan ik je blog gaan volgen?

  Zelf wil ik ook nog veel van de wereld gaan zien, wauw!

  • HEY FRITS.

   Ik heb nog niet echt iets om m’n blog te volgen! Ik zal eens uitzoeken wat ik daarmee kan doen. Als je me volgt op Facebook dan zie je ook de updates!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.