Oh Baby kookboek

Oh baby: hét kookboek voor zwangere vrouwen

Eten tijdens een zwangerschap kan wel even een dingetje worden. Je gaat bijna over je nek van bepaalde geuren, je krijgt ‘cravings’ in dingen die je normaal nooit eet en je mag veel ingrediënten ineens niet meer eten. Allemaal lastig. Gelukkig komt Denise Kortlever met een prachtig boek vol recepten die allemaal mogen.

Allereerst: nee, ik ben niet zwanger. Maar je vraagt jezelf vast wel af wat ik met zo’n specifiek kookboek moet? Ga ik je vertellen. Ik word namelijk tante! Mijn lieve zusje krijgt in maart haar eerste kindje. Dus nu is het natuurlijk tijd voor leuke cadeautjes. Dit kookboek gaf ik haar cadeau, maar eigenlijk is het voor niet zwangere vrouwen ook heel erg leuk om in huis te hebben. Zodat je zeker weet dat je iets kookt dat een zwangere vriendin, zus, schoonzus, nicht, kennis of buurvrouw gewoon mag eten. En dat is dan weer handig.

Oh Baby kookboek

Dat design!

Oh Baby is zo’n (kook)boek dat bij mij gewoon op de stapel met ‘mooie boeken’ gaat. Het ziet er zo prachtig uit dat ik al meteen verkocht was. Het is mooi vormgegeven en er staan sfeervolle foto’s in. Ook fijn: de gerechten zijn niet té moeilijk en bestaan niet uit honderduizend ingrediënten die je bij 4 verschillende winkels moet halen.

Leuk die thema’s!

In het boek worden verschillende thema’s uitgelicht. Allemaal thema’s die natuurlijk bij een zwangerschap horen. Vijf verschillende hoofdstukken die passen bij de fases van de negen maanden. Zo heb je lichte gerechten voor de ‘ik-ben-misselijk’ dagen, een hoofdstuk vol heerlijke ‘craving’ recepten – en dan ook weer eentje met gezonde recepten als je spijt krijgt van al dat ongezonde voedsel. Je krijgt preggo-proof recepten voor onder andere sushi, filet américain en tiramisu (ja, echt!) en als afsluiter een hoofdstuk met vooruitkijkmaaltijden die je kunt invriezen, omdat je na de geboorte van je kindje natuurlijk nergens meer tijd voor hebt.

Ik maakte een fotoboek met mijn mooiste vakantiefoto’s, maar foto’s van je baby kunnen hierin ook mooi shinen hoor!

Oh Baby kookboek

Leuke tips, ook voor niet-mama’s-in-wording

Mijn tip: lees dit boek zeker eerst even zelf door als je van plan bent om het cadeau te geven. Er staan namelijk zoveel leuke tips in, ook voor niet-mama’s-in-wording. Je begrijpt een beetje waar een zwanger lijf wel en niet blij van wordt (voor zover dat te begrijpen is) en je komt te weten waarom zwangere vrouwen bepaalde dingen bijvoorbeeld niet mogen eten.

Maaltijd als kraamcadeau

In het hoofdstuk met de vooruitkijkmaaltijden staat ook nog een leuke tip. Het gaat om de maaltijden die je maakt en in kunt vriezen voor later. ”Zo’n gerecht is een ideaal kraamcadeau. Zeker weten dat je elke kersverse moeder hier waanzinnig gelukkig mee maakt”. Ha! Dat is nog eens een tip.

Oh, en er staat ook een heel leuk recept in het boek als traktatie voor de visite na de bevalling. Weer eens wat anders dan beschuit met muisjes, maar wel iets met muisjes. Teasertje … want ik ga natuurlijk niet alles verklappen! Haal ‘m in huis. Must-have voor iedere nieuwe mama.

Oh baby! is te koop voor 14,99 euro.

Oh Baby kookboek

Oh Baby kookboek tiramisu

Oh Baby kookboek

Oh Baby kookboek

29 comments on “Oh baby: hét kookboek voor zwangere vrouwen

 1. Wauw, dit is zooooo leuk!!

 2. Wat een leuk boek! Ik kan me voorstellen dat je goed uit moet kijken wat je allemaal wel en niet mag eten.

 3. Wat een superleuke spin op het concept ‘kookboek’! Had ik zelf nooit op gekomen. Maar goed, ik ben dan ook nog niet zwanger geweest. Zeker een boek wat ik ooit voor mezelf hoop te moeten halen, maar ik ga hem ook onthouden als cadeautje! Ik zit nu in die leeftijd dat mensen om me heen ineens allemaal zwanger worden….

 4. Wat een prachtig mooi vormgegeven boek! Zeker de moeite waard, al ben ik niet zwanger, haha!

 5. Wat een leuk boek! Ik denk dat mocht ik ooit zwanger kunnen raken in de toekomst, ik echt de fout in ga met eten. Dus voor mij zou dit een uitkomst zijn 🙂

  • HEY FRITS.

   Daar ben ik ook bang voor. Dat ik alles ga eten ‘omdat je voor twee eet’ haha.

 6. Toen I’m zwanger was had ik niet een craving wel kon ik van veel eten soorten de geur niet aan, bah

 7. Wat een prachtig vormgegeven boek! Ik ga eens een kijkje nemen, leuk ook als cadeautje voor een zwanger zusje/vriendin

 8. Wat een leuk kookboek! Lijkt mij zeker handig als je zwanger bent;)

 9. Wat een leuk cadeau voor een mommy to be! Even iets anders dan de standaard cadeautjes!

 10. Lijkt me een ‘lekker’ boek dat mij ook wel geweldig aanspreekt… zonder zwanger te hoeven zijn.

 11. Tof boek! Raar eigenlijk dat het de eerste keer is dat ik er over hoor… Zwangere vrouwen is toch een doelgroep die best een beetje op hun eten letten.
  Mijn schoonzus is net zwanger dus de kans is groot dat ik het haar als cadeau zal kopen.

  • HEY FRITS.

   Haha ja toch, dan denk je bijna: had ik dat zelf niet kunnen verzinnen! Ik weet eigenlijk niet of er andere kookboeken voor zwangere vrouwen zijn, het moet bijna wel toch.

 12. Wat een leuk en super handig boek!

 13. Anne van Huis

  Wat een leuk boek om cadeau te geven inderdaad… Heerlijk die vormgeving!

 14. Ohh wat een goede kadotip! Echt iedereen om me heen is nu zwanger, dus ga deze zeker onthouden!

 15. Wat een leuk boek!!! Dit had ik ook wel willen hebben toen ik zwanger was!

 16. Voor mijn baby is geen kookboek te maken ben helaas zo intens misselijk en veranderlijk qua eten dat ik de ene dag een appel heerlijk vind en de andere dag gelijk weer moet uitspugen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.