saal digital fotoboek foto vakantiefoto afdrukken boek reizen

Je vakantiefoto’s in een fotoboek

Altijd een vreselijk moment: de laatste dag van een fijne vakantie of een mooie reis. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog! En die zet je natuurlijk niet saai op je computer om er daarna nooit meer naar te kijken, maar die laat je afdrukken en plak in je in een album of laat je afdrukken in een mooi fotoboek.

Van Saal Digital Nederland mocht ik een fotoboek laten afdrukken. Hoe leuk! Ik heb een aantal mooie reizen gemaakt in 2016 en het was lastig kiezen, maar uiteindelijk heb ik de mooiste foto’s van Thailand bij elkaar gezocht en op 32 pagina’s weten te proppen.

saal digital fotoboek foto vakantiefoto afdrukken boek reizen

iPhone-fotograaf

Op reis fotografeer ik alles met mijn iPhone. I know, slecht … maar ik hou er echt niet van om met zo’n grote camera rond te lopen. Ik bewerk mijn foto’s direct op mijn telefoon en dan verliezen ze helaas nog wel wat kwaliteit. Meestal niet ideaal om dan foto’s af te drukken. In de software van Saal Digital zag ik gelukkig al meteen dat de kwaliteit van de foto’s goed genoeg was. Yes! Zelfs de cover van het boek is een bewerkte foto van m’n telefoon!

saal digital fotoboek foto vakantiefoto afdrukken boek reizen

De software

Het fotoboek dat ik heb gekozen is vierkant, 28×28 cm. Ik moet eerlijk toegeven dat zo’n afmeting me weinig zegt, dus ik wist ook niet precies hoe groot ik de afbeeldingen en teksten moest maken in het boek. Uiteindelijk is het allemaal goed uitgevallen en heb ik bijna 100 foto’s in het boek kunnen proppen. Het was in het begin even stoeien met de software, maar wellicht is dat gewoon niet zo mijn ding haha. Ik ben maar gewoon begonnen en heb langzaam alle features ontdekt. Even in een avondje een boek in elkaar flansen: zou ik niet doen. Als je alleen foto’s in het boek wilt dan lukt het misschien nog, maar er zijn teveel leuke ander features die je toe kunt voegen: teksten mét leuke lettertypes en cliparts.

De clipart galerij is helaas nog niet heel erg uitgebreid en mist zeker nog wat hipheid, maar als je even goed zoekt tussen de ruim 1100 afbeeldingen dan kun je wel wat leuks vinden. Ook vind ik het heel leuk dat je kleuren kunt prikken voor bijvoorbeeld de markering van je tekst. Je kan die dan matchen met een kleur in de foto.

saal digital fotoboek foto vakantiefoto afdrukken boek reizen
saal digital fotoboek foto vakantiefoto afdrukken boek reizen

Het fotoboek

En toen kwam het boek binnen! Altijd een beetje spannend natuurlijk, hoe alles eruit ziet. De cover is een heel klein beetje korrelig en had niet groter moeten zijn, maar het kan nog net (nog steeds onder de indruk van een bewerkte iPhone foto). Het valt me meteen op dat de pagina’s van heel dik mat papier zijn, bijna karton. Wauw, wat een luxe. De foto’s zijn allemaal scherp en het is ook heel fijn dat het boek heel goed helemaal open gaat.

Hoewel ik nog steeds het meest fan ben van foto’s los laten afdrukken en in een album plakken, heeft het fotoboek van Saal Digital me toch blij verrast. Je kunt het album erg leuk maken met de clipart en de verschillende lettertypes. Je kunt je foto’s ook voorzien van filters dus je kunt er een lekker creatief album van maken. En ben je nou heel creatief en handig met Photoshop of Indesign dan kun je ook je kant-en-klare bestand via de site uploaden en laten afdrukken. Cool!

Het fotoboek 28×28 cm met 32 pagina’s (en in mijn geval zo’n 100 foto’s) kost inclusief verzendkosten 45 euro.

1 comment on “Je vakantiefoto’s in een fotoboek

  1. Pingback: Oh baby: hét kookboek voor zwangere vrouwen - Hey Frits

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.