Is dit nou zo’n dertigersdilemma?

Nog even en ik ben een dertiger. Het is nu toch echt dertig jaar geleden dat het 1987 was. JESUS! En nu is het tijd voor de cliché vragen, alsof iedereen er handenwrijvend op gewacht heeft. ”Nu is het zeker wel tijd voor baby’s hè?” Zeker nu ik net een huis in Amsterdam-Noord (Wow, het lijkt écht wel een dorp hier!) heb gekocht vliegen de cliches me om de oren. En nu heb ik een dertigersdilemma. Jullie schuld!

Ik heb nu een eengezinswoning en bij dat woord gaat er al iets mis. Ja ik heb het drukke Amsterdam ingeruild voor het pittoreske Amsterdam-Noord, maar in dit huis woont nog lang geen gezin. En dat ik nu een huis met meerdere slaapkamers en een tuin heb in plaats van 60m2 en een mini balkon wil echt nog niet zeggen dat die ruimte met baby’s gevuld moet worden. Nee, één dilemma is voor mij zo klaar als een klontje: nog geen baby’s voor mij. Dus: kappen met die flauwe opmerkingen over groot huis=baby’s. Als het zover is ben je absoluut de eerste die het hoort.

Dertigersdilemma: doe mij een half jaartje reizen

Top, door naar de volgende dilemma’s dan. Je weet wel, vragen als: doe ik werk dat ik leuk vind? Moet ik vrijwilligerswerk gaan doen en wil ik nog reizen? Vooral die laatste is echt een dingetje voor mij. Nu ik net een huis heb gekocht is er natuurlijk veel spaargeld verloren gegaan. Allemaal voor een goed doel, maar mijn zuurverdiende centjes waren bedoeld voor mooie reizen en niet perse voor een koophuis. Ik wil nog heel graag heel veel mooie reizen maken. En het liefst een keer echt lang. Waarschijnlijk is het zaadje in mijn hoofd geplant omdat er veel mensen om me heen lang op reis zijn. You know: even een half jaar Zuid-Amerika of een wereldreis van een jaartje. Omdat ik dit heel graag wil én iedereen continue die flauwe tijd-voor-babygrappen ophoest is mijn dertigersdilemma begonnen: kan ik een leuke baan opgeven om te reizen voordat ik aan baby’s wil beginnen?

Thailand Azië travel reizen
Al reizend ben ik op m’n best heb ik besloten.

Tegelijkertijd moet ik van mijn dilemma ons dilemma maken. Ik heb natuurlijk nog een wederhelft waarmee ik een huis heb gekocht die ik niet een half jaar achter zou willen laten mocht hij besluiten niet mee te gaan. Hij heeft een goede baan en al veel van de wereld gezien, dus waarom zou hij?

Hoe dan ook wordt het voor mij tijd om dingen goed op een rijtje te gaan zetten. Ik voel dat dit voor mij nu echt een ding is en ik moet knopen doorhakken. Niet wanneer ik op reis wil en waarheen, maar of dit echt is wat ik wil doen voordat ik baby’s uit ga poepen. En hoe ik dat financieel dan ga doen en of ik dat (wellicht korter) alleen aandurf zonder vriendlief. Anyway, bedankt lieve vrienden voor alle clichés die weer even uit de kast gehaald zijn. Nu zit ik met een dertigersdilemma voor m’n dertigste en denk ik aan dingen waar ik eigenlijk helemaal nog niet mee bezig wil zijn. Top! Als jullie zover zijn dan horen jullie van me. Gna gna.

1 comment on “Is dit nou zo’n dertigersdilemma?

  1. Pingback: Bitterkoekjes met je eigen logo van eetbaar papier | Hey Frits

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.