Header Zwolle

Hotspots Zwolle: Dit zijn de favorieten van Beate en Rachel

De zussen Beate en Rachel waren voor Hey Frits op pad in het mooie Zwolle. Een stad met gezellige straatjes, fijne winkels en leuke plekjes om te eten en te drinken. Dit zijn de favoriete hotspots in Zwolle!

 

Tekst: Rachel Vieth // Foto’s Beate Vieth

Wanneer ik op het station uit de trein stap en Beate op het perron zie wachten slaak ik een zucht. Het is heerlijk om weer terug te zijn op deze leuke plek. Zwolle, de stad met zijn enthousiaste mensen, gezellige kleine straatjes en prachtige panden. Een plek die zo groot is als een stad, maar waar je je thuis voelt als in een dorp.

De straten van Zwolle

Beate heeft gestudeerd in Zwolle en ik volg er nog steeds de studie Journalistiek. Al na een paar weken besloten we allebei een fiets op het station neer te zetten. In de tussenuren en vrije middagen konden we dan lekker toeren door de leuke straatjes, koffie halen bij onze favoriete restaurantjes en werken op de gezelligste plekken. Met deze kennis willen we jullie graag de ‘pareltjes van Zwolle’ laten zien. Dit zijn de hotspots van Zwolle!

Lees ook: Hotspots Deventer – dit zijn de favorieten van Rachel en Beate

De straten van Zwolle

In het centrum heb je natuurlijk allerlei grote winkelketens: Zara, Sissy-Boy (zouden wij overigens niet overslaan, want er werkt heel gezellig personeel en het is een prachtige winkel) en Søstrene Grene. Je vindt het er allemaal. Wij vinden het alleen nèt iets leuker om de unieke plekjes op te zoeken, die je alleen in Zwolle vindt. 

De straten van Zwolle

Koffie drinken bij de bibliotheek

Je kunt op allerlei manieren de stad in lopen. Wij slingeren door de straatjes vanaf het station en komen aan bij de Stadkamer, de bibliotheek van Zwolle. Een plek waar we vaak te vinden zijn om gezellig koffie te drinken, een lekkere tosti te eten of hard te werken. De bibliotheek is in Zwolle en echte ontmoetingsplek voor jong en oud. Je ziet er een oude opa die een krantje zit te lezen, maar ook studenten die blokken voor hun tentamens. 

Lees ook: Cityguide Amersfoort – dit zijn de hotspots!

Winkel Moyo

Via de Sassenpoort

Wanneer je via de Sassenpoort Zwolle inloopt, kom je meteen in een gezellige straat terecht. Hier zit een hele toffe, nieuwe winkel: Moyo. Je wordt alleen al enthousiast van de etalage. Prachtige interieuraccessoires, servies en kleding. Je kunt het er allemaal vinden. De boetiek bevindt zich eigenlijk aan het ‘horecaplein’. Wij gaan af en toe met vriendinnen of met elkaar eten bij Ingeburgerd. De naam zegt het al: je eet er de heerlijkste burgers (of salades) in een gezellige setting. 

Restaurant Ingeburgerd Zwolle
Winkel Engel

Hotspots Zwolle: koffie bij Engel

We zijn echte koffieliefhebbers. Daarom hebben we ook in Zwolle een favoriete plek waar je het lekkerste bakkie drinkt. Als we binnen komen lopen bij Engel aan de Grote markt is onze cappuccino al bijna klaar. Zonder dat we iets gezegd hebben, weten ze al precies wat we altijd bestellen, heerlijk toch? Bij Engel winkelcafé hebben ze de heerlijkste menukaart (bestel vooral eens de brownie, echt een aanrader), origineelste cadeautjes, leukste kaartjes (je vindt er ook de kaartjes van Beate) én het gezelligste personeel.

Moonloft conceptstore

Concept store en kleding

Wanneer je verder de stad inloopt mag je deze plekken zeker niet overslaan. Moonloft is een van onze favoriete hotspots van Zwolle. Vol met prachtige sieraden, kleding en accessoires voor in huis. We hebben al aardig wat leuke ringen en kettinkjes om die hier vandaan komen. Elke keer zien we wel weer wat leuks. Online kun je natuurlijk ook alles bestellen, maar het kleine winkeltje is met zijn raamtekeningen zeker het bezoeken waard. Kootuur is onlangs verhuisd naar een groot pand. Je vindt er hele leuke kleding, maar kunt er ook terecht voor een knipbeurt. En dat allemaal gewoon onder één dak. 

Lees ook: De leukste hotspots van Nijmegen

Kledingwinkel Kootuur

Boekwinkel in de kerk

Ik houd ontzettend van lezen en boeken. Wanneer ik naar een stad ga, kan een bezoekje aan de boekwinkel daarom niet ontbreken. In Zwolle vind je er ook nog eens eentje op een hele unieke plek. Waanders zit namelijk in de Broerenkerk. Een plek waar je je ogen uitkijkt, ook als je geen leesfan bent. Als je dan toch bij de kerk bent, kun je gelijk eventjes doorlopen richting Gillende keukenmeiden. De naam klinkt alleen al leuk vinden jullie niet? In het oude pandje is het ook nog eens gezellig met de kleurrijke vlaggetjes, planten en kussentjes. En ze hebben, niet te vergeten, een heerlijke unieke kaart met huisgemaakt lekkers en heerlijke koffie’s. 

Gillende keukenmeiden Zwolle
Gillende keukenmeiden

Hanzestad Zwolle

Doordat Zwolle een Hanzestad is vind je er prachtige oude huizen. Ga daarom ook vooral op zoek naar de kleine straatjes en vergeet niet even tot rust te komen bij het water met de mooie schepen (net om de hoek bij Gillende keukenmeiden). En een leuk weetje: de inwoners worden ook wel ‘blauwvingers’ genoemd, en Zwolle daarmee ‘stad van de blauwvingers’. Dan weet je meteen waarom er bij Engel mokken en kaartjes met deze benaming verkocht worden. 

Balletjeshuis Zwolle
Balletjeshuis Zwolle

Nostalgie in het Zwols Balletjeshuis

We sluiten ons lijstje favorieten af met een ‘oud-Hollands gevoel’. Wanneer we het Zwolse balletjeshuis binnenlopen worden we enthousiast begroet en krijgen we meteen een beetje het idee dat we in het Openluchtmuseum terecht zijn gekomen. Het is namelijk een ouderwetse snoepwinkel met de heerlijkste snoepjes die ze speciaal voor jou uit potten scheppen om mee te nemen naar huis (of onderweg al op te eten natuurlijk). Je kunt er overigens ook terecht voor leuke Zwolse souvenirtjes en informatie over de stad. 

Balletjeshuis Zwolle

We spotten ook nog iets heel leuks op Instagram: je kunt tegenwoordig ook een stadswandeling doen door Zwolle om de lokale ondernemers te steunen. 

 

Beate en Rachel zijn twee zussen uit het Gelderse Vaassen. Dol op gezelligheid, cappuccino’s en mooie plekjes. Beate is stylist en lifestyle fotograaf en heeft haar eigen bedrijf Beetjehome. Rachel studeert journalistiek, heeft een grote liefde voor schrijven en loopt stage bij Flow Magazine. Ze schrijft verhalen in opdracht en deelt blogs en dagboekfragmenten op haar site Blezer.

0 comments on “Hotspots Zwolle: Dit zijn de favorieten van Beate en Rachel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.