Slapen in de Maria Boodschapkerk in Brabant met Heilige Nachten

Heilige Nachten – bijzonder overnachten in een kerk

Yes, we hebben weer een bucketlist-overnachting voor je gevonden! Eentje in de categorie ‘hoe bedenken ze het’ en ‘wat een leuk initiatief’. De organisatie heet Heilige Nachten en jazeker, je slaapt in een kerk!

Het gevoel in een kerk blijft altijd bijzonder. Waar ter wereld je ook een kerk binnenstapt, het heeft iets. Veel kerken in Nederland worden niet meer gebruikt waarvoor ze vroeger dienden: steeds minder mensen gaan naar de kerk en veel van deze gebouwen komen daardoor leeg te staan. Zonde, vonden Sanne en Jennemie van Heilige Nachten, dus ze bedachten een fantastisch concept: overnachten in een kerk.

Slapen in de Maria Boodschapkerk in Brabant met Heilige Nachten

Lees ook: Mot in Mokum – logeren in een vlindertuin in Amsterdam

Voortbestaan van cultureel erfgoed

Misschien lopen de rillingen over je rug als je denkt aan een overnachting in een kerk. Gelukkig zijn er ook een hele hoop mensen die waarschijnlijk denken: wat gaaf! Het idee van Heilige Nachten is bedacht om het voortbestaan van een belangrijk stuk cultureel erfgoed te realiseren. Door hier te overnachten help je hieraan mee … een deel van de inkomsten komt namelijk direct bij de kerk terecht.

Slapen in de Maria Boodschapkerk in Brabant met Heilige Nachten

Lees ook: Logeren in een tiny house aan de rand van de Veluwe

Een nachtje logeren bij Heilige Nachten kost je ongeveer vanaf €150. Niet heel goedkoop, maar in sommige kerken kun je met meer dan 2 personen verblijven én je helpt dus mee aan het voortbestaan van de kerk. Momenteel zijn er 3 kerken beschikbaar (juli 2020) maar dat worden er hopelijk snel meer.

Heilige Nachten in Pieter Stuyvesantkerk in Friesland

Veelgestelde vragen  – hoe zit dat?

Het gaat soms wel even anders, logeren in een kerk. Is er een keuken en kan ik er douchen? Alle kerken hebben een toilet en meestal is er een keuken of wasbak beschikbaar waar je in ieder geval je tanden kunt poetsen. Helaas heeft een van de kerken – de Maria Boodschapkerk – geen stromend water. Op die locatie is er voor een hoekje met drinkwater gezorgd waar je je tanden kunt poetsen.

Heilige Nachten in Pieter Stuyvesantkerk in Friesland

Ook wel een dingetje: is het niet altijd heel koud in een kerk? Niet in alle kerken is verwarming aanwezig, maar ze zullen je natuurlijk niet in de kou laten zitten. Met elektrische dekens kun je in ieder geval lekker warm slapen!

Zou jij een nachtje in een kerk willen slapen?

 

Pieter Stuyvesantkerk in Friesland Kerkje van Peins in Friesland Slapen in de Maria Boodschapkerk in Brabant

Alle beelden via Heilige Nachten

 

18 comments on “Heilige Nachten – bijzonder overnachten in een kerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.