Fietstocht Amsterdam-Noord

Fietstocht Amsterdam-Noord met overnachting

Fietsen met Frits! Als je eens toe bent aan even wat anders … als de drukte van de stad je de neus uitkomt of als je gewoon even zin hebt in een beetje natuur. Frits neemt je mee op een fietstocht door Amsterdam-Noord en laat je de pareltjes van dit stadsdeel zien.


Dat Amsterdam-Noord leuk is hoeft niemand je meer te vertellen toch? Mocht je toch nog overtuigd moeten worden, dit zijn de hotspots van Amsterdam-Noord. En áls je dan overtuigd bent, dan heeft Hey Frits nog een hele leuke fietstocht voor je samengesteld die je langs een paar hele leuke plekken in Amsterdam-Noord brengt. Get ready!

De route

1. Start bij NDSM
2. Lunchen bij Lokaal Spaanders
3. Overnachten in tiny house Mot in Mokum
4. Bezoek aan natuurgebied het Twiske
5. Bier drinken bij Proost & Stroop
6. Terug naar NDSMNDSM-werf Amsterdam-Noord IJver en Noorderlicht

1. Start bij NDSM


Deze route start bij NDSM, een van de leukste plekken van Amsterdam-Noord. Huur een fiets bij Centraal Station of als je bij NDSM aankomt. Voordat je op pad gaat, moet je zeker even rondkijken op de NDSM-werf. Leuke restaurantjes, cafeetjes en terrassen, veel aan het water. Als je geluk hebt kun je naar de grote indoor vlooienmarkt, de IJ-hallen, die is eens per drie weken. Leuke plekken hier zijn: IJver, Pllek en Noorderlicht.

Route NDSM naar Lokaal Spaanders

2. Lunchen bij Lokaal Spaanders

Lokaal Spaanders Zonneplein


Op nog geen tien minuten fietsen vanaf NDSM ligt het Zonneplein. En aan dat plein ligt Lokaal Spaanders, een leuk café restaurant waar je niét tussen een miljoen toeristen zit, zoals bij veel plekken op NDSM wel het geval is. Lokaal Spaanders ligt midden in de woonwijk Tuindorp/Oostzaan en meer local ga je het dus niet krijgen. Van donderdag tot en met zondag kun je hier biologisch eten, allemaal van producten uit de buurt. Zuivel uit het Twiske en groenten van stadstuinderij Noordoogst bijvoorbeeld.

Lees ook: Slapen in een Amsterdams brugwachtershuisje

Route Spaanders naar Mot in Mokum

3. Overnachten in tiny house Mot in Mokum

Hey Frits is gek op bijzonder overnachten. Mot in Mokum is zo’n parel in Amsterdam-Noord. Hier slaap je namelijk in een tiny house tussen de vlinders. Als je hier een overnachting boekt ben je vanaf 13.00 uur welkom, dus na de lunch bij Lokaal Spaanders fiets je in een kwartiertje richting het Noordoogst-terrein, waar je naast Mot in Mokum ook nog een hoop andere leuke initiatieven vindt.

Lees ook: bijzonder overnachten in Amsterdam: Mot in Mokum

Mot in Mokum in Amsterdam-Noord


Dus of je hier nu een nachtje logeert of niet, het terrein is leuk en er is genoeg te doen. Het kleine Mot in Mokum huisje staat midden tussen de groene planten, waar je hopelijk veel vlinders gaat zien. Zoek een plekje in de tuin en geniet van de natuur in de stad. Logeer je niet in het huisje? Wandel dan zeker even over het Noordoogst-terrein, alles is toegankelijk en je mag zelfs even door de tuin van het huisje wandelen als er geen gasten logeren.

4. Bezoek aan natuurgebied het Twiske

Route Mot in Mokum naar Twiske


Natuurgebied Het Twiske ligt eigenlijk zo dicht bij Amsterdam (ok, officieel is het nét geen Amsterdam-Noord meer), maar veel mensen kennen het niet óf slaan het over tijdens een bezoek aan Amsterdam. Logisch, want je komt immers voor de stad, maar ook super zonde, want het is zo goed te combineren. Binnen no time sta je midden in de natuur namelijk.

Lees ook: Staycation – 10x leuk in Nederland

Het Twiske met een molen en koe in de wei


Weilanden, molens, koeien, strandjes, een natuurspeeltuin, fietspaden, wandelroutes, een pannenkoekenhuis, veel water, een kinderboerderij en een kleine haven … dat is een korte samenvatting van Het Twiske. Hier kun je lekker de rest van de middag verder met je fietstocht Amsterdam-Noord of ga even wandelen en pauzeer bij Paviljoen Twiske of Twiske Havens voor een lekker biertje.

5. Bier drinken bij Proost & Stroop

Proost&Stroop NoordOogst-terrein


Fiets lekker terug naar het Noordoogst-terrein om te genieten van het kleine huisje in de vlindertuin. Als je voor 21.00 uur bent, ga dan zeker ook langs bij Proost & Stroop (of doe het de volgende dag): een biergarden en pannenkoekenhuis in één. Sowieso bestellen hier: de vegetarische bitterballen. Ze zijn zo lekker! Heerlijk met een eigen gebrouwen biertje erbij.

Ze hebben een leuk terras waar je lekker in de zon kunt zitten, maar binnen is het ook gezellig in de winter. Naast Proost & Stroop ligt een natuurspeeltuin, een wijngaard en een modderpoel waar varkentjes genieten van een heerlijk buitenleven. Even echt dat vakantiegevoel krijgen dat lukt hier hoor, op slechts 7,5 kilometer van de drukke Dam in Amsterdam!


Route Proost en Stroop naar NDSM

6. Terug naar NDSM


De fietstocht zit erop. Vanaf Proost & Stroop fiets je in ongeveer 9 minuten terug naar de NDSM-werf. Heb je geen zin om op de pont te wachten, time dan je rit met Pontveer. Deze website/app telt de minuten af tot de volgende afvaart, dus je hoeft eigenlijk nooit de pont te missen. En mis je ‘m wel … dan kun je altijd nog onder het genot van een drankje wachten bij de IJkantine.

15 comments on “Fietstocht Amsterdam-Noord met overnachting

  1. Pingback: De verborgen parels van Amsterdam-Noord - Hey Frits

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.