Citytrip Maastricht Nederland

Een dag eten en drinken in Maastricht

Voor mij is een citytrip naar Maastricht niet compleet zonder lange pauzes om uitgebreid te eten en te drinken. Koffie met taart en heerlijke lunches. Tapas en wijn. Dit zijn de adresjes van mijn laatste bezoek.

Maastricht Nederland Limburg citytripMaastricht Nederland Limburg citytrip

^^Cafe Zondag
Wijckerbrugstraat 42, Maastricht
ma – zo 10.00 – 2.00 (3.00 weekends)

Rechtdoor het station uit en blijven lopen. Je komt dan vanzelf langs café Zondag. Een heerlijk café om lekker relaxed je dag te beginnen met een ontbijtje. Of voor een laatste borrel voordat je weer de trein in stapt richting huis. Goed vertoeven in ieder geval.

Maastricht Nederland Limburg citytrip Maastricht Nederland Limburg citytrip
Maastricht Nederland Limburg citytrip

Toe aan de volgende stop? Waar in de stad je ook bent, zorg dat je naar de dichtstbijzijnde Coffeelovers gaat. Bestel een Sweet Mocha koffie en een Ristretto Cheescake en ga in de genieten-modus. Serieus de lekkerste taart van de wereld.

Maastricht Nederland Limburg citytrip Maastricht Nederland Limburg citytrip Maastricht Nederland Limburg citytrip

^^ Capucijnenstraat 21, Maastricht
ma 08.30 tot 18.00 // di t/m vrij 08.30 tot sluit (keuken sluit om 22.30) // za+zon 10.00 tot sluit (keuken sluit om 22.30)

De zon scheen dus wij zaten te genieten op het terras, maar je moet zeker ook even naar binnen lopen bij De Brandweerkantine. Want dat ziet er toch fantastisch uit?! Een oude brandweerkazerne die is omgebouwd tot hip restaurant waar je vanaf 8.30 uur heerlijk kunt ontbijten met verse koffie, ’s middags uitgebreid kunt lunchen of lekker kunt werken met gratis wifi. En dan ’s avonds goddelijk dineren natuurlijk.

Maastricht Nederland Limburg citytrip Maastricht Nederland Limburg citytrip

^^ KOFFIE bij Joost en Maartje
Maastrichter Heidenstraat 6, Maastricht
ma gesloten // di – za 8.00 tot 18.00 uur // zo 9 – 17.00 uur

Kijk naar dit interieur. Meer hoef ik niet te zeggen toch? Ik heb hem deze keer overgeslagen omdat ik nog geen half uur geleden een taart heb weggewerkt, maar volgende keer ga ik ‘m zeker checken.

Maastricht Nederland Limburg citytripMaastricht Nederland Limburg citytrip

^^Speltbakkerij Bisschopsmolen
Stenenbrug 3, Maastricht

Vlakbij de Basiliek Van Onze Lieve Vrouwen vind je de Bisschopsmolen en daarbij hoort een speltbakkerij waar je de allerlekkerste vlaaien van Maastricht kunt kopen (heb ik uit betrouwbare bron!) Je kunt bij deze watermolen rondleidingen doen, maar je komt natuurlijk voor die kers én de taart. In een zakje meenemen graag!

Maastricht Nederland Limburg citytrip Maastricht Nederland Limburg citytrip

^^ Cafe Zuyd
Plein 1992, no 15 Maastricht
zo-di 10.00 -0.00 uur // wo – za 10.00-01.00 uur

“Omdat het leven in het zuiden altijd beter is”, al zeggen ze zelf. En na deze bovenstaande tapasplank dacht ik er ook zo over. Heerlijk genieten in fijne strandstoelen aan het water (ja, daar op het plaatje) in de zon is zeker geen straf.

Wil je nog meer leuke Maastricht tips? Lees dan ook de Weekendgids Maastricht.

9 comments on “Een dag eten en drinken in Maastricht

  1. Pingback: Bijzonder overnachten in Hotel STROOM in Rotterdam - Hey Frits

  2. oh heerlijk. ik kom uit het zuiden maar woon aar nu niet meer. maar hoe lekker om een terrasje in maastricht te pakkken. love it

  3. Wij zijn een paar jaar terug naar Maastricht geweest. Volgens mij herken ik een van de tentjes! Hele mooie stad vind ik het overigens

  4. nicole orriens

    Dit lijkt me een leuke post om te gebruiken tijdens een dagje Maastricht. Dankjewel!

  5. Wat heb je heerlijk gegeten zeg ik ben eigenlijk 4 jaar geleden voor het laatst in Maastricht geweest wordt wel weer eens tijd dus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.