DIY katten tipi interieur dieren

DIY | houten katten tipi

Jahoor, deze ga ik maken! Een kattentipi is toch onmisbaar in je interieur als je een kat hebt. Vind ik wel. En zo maak je ‘m helemaal zelf.

De Duitse website Craftifair komt met deze geweldige DIY. Ze hebben namelijk helemaal gelijk dat er maar weinig mooie kattenmeubels te koop zijn. En als je niet zo’n lelijke kattenpaal met drie verdiepingen in je huis wilt dan is deze stylish kattentipi een goed alternatief.

DIY katten tipi interieur dieren

Het is niet zo heel moeilijk om deze tipi in elkaar te flansen. Dit is wat je nodig hebt:

  1. Panelen in de volgende formaten: 1 x 400x400x18mm, 2x 800x400x18mm
  2. 4 houtschroeven
  3. Sisal kattenmat
  4. 4 viltjes
  5. Decoupeerzaag
  6. Accuboor
  7. Lineaal, potlood, schuurpapier

DIY katten tipi interieur dieren

Op de afbeelding hierboven kun je zien op welke hoogte je met de decoupeerzaag uitsparingen moet zagen. Om beter de hoek om te kunnen met de decoupeerzaag is het handig om eerst in de hoeken twee gaten te boren (zie afbeelding hierboven) Zorg dat het gat groot genoeg is zodat het zaagblad past.

Nu kun je beginnen met zagen. Als je geen decoupeerzaag hebt kun je het ook met een handzaag doen, maar dat is natuurlijk wel een stuk zwaarder! Als het zagen klaar is kun je de scherpe randjes met schuurpapier glad maken.

De bodem wordt vastgeschroefd aan de zijpanelen. Om te voorkomen dat het hout breekt moet je eerst gaten voorboren. Teken de gaten af op het hout. Vanaf de zijkant 8 cm en vanaf de bodem 6 cm. Daarna kun je de gaten boren en de schroeven erin draaien.

De kattenmat kan nu vastgeplakt worden. Doe dit met sterk dubbelzijdig tape. Plaats nog vier viltjes onder de tipi om krassen op je vloer te voorkomen, leg er een lekker kussentje in en je kat is koning in z’n nieuwe tipi.

Wil je de uitgebreide handleiding nog even lezen en plaatjes kijken (is wel in het Duits) dan verwijs ik je even door naar Craftifair.

PS: wat kijkt die kat in de tipi toch heerlijk. 

1 comment on “DIY | houten katten tipi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.