Hotspots Delft

Dit zijn de hotspots van Delft

Hey Delft, wat ben je leuk! Een plek vol Hollandse glorie, een prachtige binnenstad met gezellige grachtjes én een hoop leuke eettentjes, winkels en koffiebars. Dit zijn de hotspots van Delft!


Ik ken Delft eigenlijk alleen als studentenstad. En ik dacht altijd dat Delft best een grote stad was, maar dat valt dus echt wel mee. Om je even een beeld te geven: Breda heeft meer inwoners. Amersfoort ook. Dat het eigenlijk heel gezellig en knus is had ik dus niet echt verwacht. Blij verrast trouwens, want ik hou wel van knus en kneuterig. Gelukkig zijn de leuke winkeltjes, koffiebars en eettentjes alles behalve kneuterig … en Hey Frits zet ze allemaal voor je op een rij!

Het centrum van Delft


Zoals je ondertussen wel gewend bent van Hey Frits starten we op het station van Delft. Lekker met de trein, goed voor het milieu. Vanaf het station ben je in no-time in het centrum, waar het feest kan beginnen. We gaan beginnen bij The Living, een vegetarisch restaurant met een steeds wisselend menu. Leuk detail: je betaalt hier op gewicht. Hier ga je heen voor lunch, diner en gebak.

Lees ook: De complete weekendgids voor Den Bosch

Vegetarische restaurants Hummus en The Living


Wandel over de Brabantse Turfmarkt en sla rechtsaf naar de Molslaan. Op de hoek met de Kruisstraat zit daar Hummus – die naam zegt waarschijnlijk genoeg. Vanaf 12 uur open voor lekker eten, waar je ook terecht kunt voor een borrel. Naast Hummus zit Loco Lama. Leuke naam, leuk logo, leuke winkel. Vooral interieur-accessoires, sieraden, design producten en vintage. Steek het water van de Molslaan weer over en wandel de Beestenmarkt in. Aan je linkerkant vind je daar Bij Marlies, een hele fijne concept store met als thema ‘Cool girls need pretty clothes and crazy stuff’. Kleding, interieur en sieraden.

Bij Marlies


Dan op de Burgwal: Groene Vingers. Als je van planten en bloemen houdt, niet overslaan. Sowieso maar niet overslaan, want dit is een hele fijne winkel waar het hele plaatje klopt. Naast planten nog een hoop ander leuks, zoals boeken, interieur dingetjes en kaarten. Wil je zien. Word je blij van. Oh, en misschien is bloemen kopen tijdens een dagje of weekendje weg niet de meest handige keuze, Pluck op de Molslaan is ook nog een hele fijne bloemenwinkel. Hier stel je altijd je eigen boeket samen. Hoe leuk!

Groene Vingers
Groene Vingers Delft
Groene Vingers

De Oude Langendijk


Daarna door naar de Oude Langendijk. Op een rijtje zitten daar Seven Days, Hills & Mills en Dinmar Fashionstore. Interieurliefhebbers moeten zeker even naar Seven Days, een inspirerende plek waar je in een prachtig oud pand ronddwaalt tussen de meubels, koffie en planten. Bij de buren Hills & Mills eet je fantastisch vegan en vegetarisch (maar ook gewoon vlees en vis), en papa Kazmi is de ster in de keuken. Veel Indiase invloeden, waar de authentieke Indiase keuken wordt gecombineerd met de westerse keuken.

Restaurant Hills & Mills in Delft


Als je van kledingwinkels met mooie merken en idem interieur houdt, dan ook nog even binnenwandelen bij Dinmar Fashionstore Aan de overkant van het water, op de Wijhaven nog zo’n leuke hotspot: SUP-R. Kleding, accessoires, interieur … en loop ook even door naar achter want daar zit nog een leuke cafeetje. YAY voor dit soort leuke concepten!

Lees ook: Weekendgids Maastricht

SUP-R conceptstore
SUP-R conceptstore Delft

De Voldersgracht


Wandel via de Wijnhaven richting de Voldersgracht. Of ga via de Markt om het prachtige stadhuis te zien en daarna door het de Bonte Ossteeg te wandelen voor heel cool Delftsblauw streetart. Op de Voldersgracht zit Happy Tosti, waar je – op schommels! – allerlei soorten tosti’s kunt eten. Het vegetarische aanbod is er niet heel erg groot of verrassend, maar het concept is leuk! Café Zondag zit even verderop op de hoek, en dat is gewoon zo’n gezellig-eetcafé-waar-je-lekker-eet. De salade met halloumi is een aanrader. Een paar deuren verder: Mint Kids Conceptstore. Mint is de ontmoetingsplek in Delft voor volwassenen met jonge kinderen en je kunt er winkelen voor kinderkleding, lifestyle producten en cadeautjes.

PLECK shop&eat
Delft Voldersgracht
Instore conceptstore

Toren beklimmen van de Nieuwe Kerk


Nog verder doorwandelen en je komt bij Kek, de koffiebar van Delft. Een knusse plek waar het altijd gezellig druk is. De Nieuwe Kerk is hier ook niet ver vandaan, en de toren van deze kerk kun je beklimmen. Schijnt een mooi uitzicht over de stad te zijn … ik heb de top alleen nooit bereikt want op zondag stonden wij voor een dichte deur. Dus tip van Frits: mocht je willen gaan, beklimmen kan van maandag t/m zaterdag. Via de Kerkstraat het water over naar links, en je komt uit bij Lakila. Een leuke wijnbar waar je ook kunt lunchen en dineren.

Lakila Delft


Via Vrouwjuttenland kom je uiteindelijk terecht bij Bij Best. Een lunchroom met een ‘all day dining & meeting concept’ waar voornamelijk ‘grilled sandwiches any style’ worden geserveerd. Doorlopen en je komt vanzelf langs visrestaurant ’t Crabbetje. Goede recensies, dus de plek voor je portie vis. Op het Doelenplein iets verderop zit LEF. Een knus Frans eetcafé dat populair is bij de locals en studenten. In de zomermaanden niet overslaan: ze hebben een super gezellig terras op het plein.

PLECK shop&eat


Rondom de Oude Kerk zitten ook nog een aantal leuke hotspots. Bijvoorbeeld Miss Morrison Koffiebranderij. Een leuk koffietentje dat open is van woensdag t/m zaterdag. Mocht je het leuk vinden: hier kun je ook leuke barista workshops doen en tijdens de coffee to cup workshop koffie proeven en leren beoordelen. Ook daar, op de Voorstraat, LU-ST. Een leuke cadeauwinkel met duurzame producten. Voor je dagelijkse dosis vitamines ga je naar Angie’s Juicebar, in de Choorstraat. Aan de Hippolytusbuurt zit dan nog ’t Postkantoor. Een sfeervolle plek met een huiselijke sfeer, inclusief leuk terras aan de achterzijde. In het weekend wel druk, dus misschien reserveren als je hier graag heen wil. Ook leuk daar is de kinderwinkel Mini Me – Een walhalla voor leuke dingen voor je baby en kind en super voor originele cadeaus voor een ander. Op de hoek richting de Voldersgracht weer zit dan nog De Centrale. Een restaurant en wijnbar in een prachtig oud pand, dat meer is dan alleen een restaurant. Muziek, cabaret, kunst, design en fotografie staan hier ook centraal. Denk aan een open podium iedere laatste zondag van de maand en wisselende exposities van kunstenaars. Erg leuk!

De binnenstad

Cultuur snuiven: Museum Prinsenhof


Nog zin om een museumpje te pakken? Ga dan zeker naar Museum Prinsenhof Delft. Hét museum met dé plek waar Willem van Oranje vermoord is. Het was voor mij lang geleden dat ik daarover geleerd heb op school, en nu ik oud genoeg ben om musea wél leuk te vinden (haha) vond ik het allemaal weer kneiter interessant. Niet te groot, erg sfeervol en een mooie collectie + tuin. Toe aan een borrel – of gewoon een cola – na slenteren door het museum? Dan is Stadscafé Barbaar leuk daar. Met goed weer zit je hier ook erg gezellig op het terras! Iets verder, weer richting het station zit dan nog JENT, een healthy fastfood restaurant. Uitgebreide kaart om daar te eten of af te halen.

Museum Prinsenhof Delft

Dit was ‘m, de lijst met hotspots van Delft. Incompleet, dat weet ik zeker. Dus mocht je plekken missen, laat het me dan zeker weten. Wellicht voeg ik ‘m nog even toe als hij ‘in m’n straatje past’.

Bekijk hier alle hotspots per bestemming.

6 comments on “Dit zijn de hotspots van Delft

  1. Pingback: Staycation - 10x leuk in Nederland - Hey Frits - travel

  2. Pingback: Hotspots Breda - een cityguide langs de leukste adresjes - Hey Frits

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.