Dit worden de reistrends voor 2019 volgens Skyscanner

Onze privacy gaat eraan, maar gelukkig kunnen ze met alle gegevens die ze tegenwoordig verzamelen ook hele leuke dingen: zoals voorspellen wat de reistrends voor het nieuwe jaar gaan worden. Skyscanner voorspelt op basis van zoekgedrag waar je heen moet in 2019!

Ik ben groot fan van Skyscanner. Voornaamste reden: je kunt zoeken op de goedkoopste tickets in een heel jaar of in een specifieke maand. Waarom hebben niet alle reisaanbieders dat gewoon? Anyway … de redactie van Skyscanner komt met een erg leuk artikel gebaseerd op het zoekgedrag van hun gebruikers. Vergeleken met zoekopdrachten tussen januari 2016 en september 2018 laten ze zien hoeveel procent een zoekterm gestegen is. En daar baseren ze dan weer een heel leuk must-visit-in-2019-lijstje op. Hey Frits selecteert de top drie van landen en steden!

Madagaskar reistrends 2019

Madagaskar

De zoekopdrachten voor Madagaskar zijn bij Skyscanner gestegen met 144 procent. Dat is nogal wat! Misschien komt het door de prachtige foto’s van de bekende baobab-bomen die op Instagram steeds vaker voorbij komen. Valt een beetje in de categorie: moet je ooit gezien hebben! Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik nooit eerder aan dit land heb gedacht als nieuwe vakantiebestemming, maar nu ik weet dat ze er woestijn, rijstvelden, regenwoud, witte zandstranden en hoge bergen hebben, wil ik eigenlijk ook! Wat een veelzijdig land is dat zeg.

Meer over Afrika lees je hier.

Guatemala reistrends 2019

Guatemala

Aaaah, het bruisende Zuid-Amerika! Dit prachtige land grenst aan het ook al zo mooie Mexico, waar ik wel een klein beetje verliefd ben geworden op dit continent. De zoekopdracht naar Guatemala is gestegen met 103 procent, en wellicht heeft het te maken met de burgeroorlog die zich aan het ontwikkelen is in Nicaragua – dit is namelijk altijd een van de meest populaire bestemmingen van Zuid-Amerika geweest. Dus nu iedereen naar Guatemala: het is daar namelijk ook gewoon prachtig, adembenemend en boeiend.

Seychellen reistrends 2019

Seychellen

De Seychellen. Deze zoekopdracht is met 45 procent gestegen, dus de gemiddelde Nederlander zal wel meer te besteden hebben. Is deze bestemming namelijk niet reteduur? Volgens Skyscanner valt het dus echt wel mee hoeveel een vliegticket hierheen kost. Ik heb het even gecheckt, en als je heel erg flexibel bent dan kun je voor 400 tot 450 euro naar dit paradijs vliegen. Ook zouden er budget-proof accommodaties te vinden zijn … maar voor minder dan 50 euro per nacht vind ik niets op Booking. Het wordt dus een uitdaging als je een klein budget hebt, maar daar staat wel weer keihard genieten tegenover.

Reistrends 2019 Mexico

Cancun, Mexico

De zoekopdracht naar Cancun is met 98 procent gestegen. Eerst was ik wat verbaasd, omdat Cancun écht niet de mooiste plek van Mexico is. Maar ik snap die stijging ook wel weer … want Cancun is gewoon de goedkoopste stad om heen te vliegen als je op rondreis in Mexico wilt. Dus vergeet Cancun als stad, maar neem ‘m als vertrekpunt voor een ontdekkingsreis door Yucatan!

Reistrends 2019 Chicago USA

Chicago, USA

Nooit geweest, wel heel veel goede verhalen over gehoord! Dus, deze gaat ook maar op mijn lijstje. Op Skyscanner lijkt hij binnenkort New York voorbij te razen, want de zoekopdrachten zijn met 89 procent gestegen. Fijn, weer eens wat vernieuwend. Een leuk alternatief voor New York!

Praia, Kaapverdië reistrends 2019

Praia, Kaapverdië

Weinig goed beeldmateriaal te vinden over Praia op het eiland Santiago in Kaapverdië. Dat kan een goed teken zijn, want het betekent misschien dat het er nog niet zo toeristisch is. Het kan ook zijn dat er weinig te doen is, net als bijvoorbeeld op het eiland Sal. Je kunt er in ieder geval surfen … en dat is dan ook wel weer heel cool!

De hele lijst met alle reistrend-bestemmingen is te vinden op de website van Skyscanner. Zit er iets voor jou tussen? Welke bestemming of stad zou je kiezen?

28 comments on “Dit worden de reistrends voor 2019 volgens Skyscanner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.