Dit worden de reistrends voor 2019 volgens Skyscanner

Onze privacy gaat eraan, maar gelukkig kunnen ze met alle gegevens die ze tegenwoordig verzamelen ook hele leuke dingen: zoals voorspellen wat de reistrends voor het nieuwe jaar gaan worden. Skyscanner voorspelt op basis van zoekgedrag waar je heen moet in 2019!

Ik ben groot fan van Skyscanner. Voornaamste reden: je kunt zoeken op de goedkoopste tickets in een heel jaar of in een specifieke maand. Waarom hebben niet alle reisaanbieders dat gewoon? Anyway … de redactie van Skyscanner komt met een erg leuk artikel gebaseerd op het zoekgedrag van hun gebruikers. Vergeleken met zoekopdrachten tussen januari 2016 en september 2018 laten ze zien hoeveel procent een zoekterm gestegen is. En daar baseren ze dan weer een heel leuk must-visit-in-2019-lijstje op. Hey Frits selecteert de top drie van landen en steden!

Madagaskar reistrends 2019

Madagaskar

De zoekopdrachten voor Madagaskar zijn bij Skyscanner gestegen met 144 procent. Dat is nogal wat! Misschien komt het door de prachtige foto’s van de bekende baobab-bomen die op Instagram steeds vaker voorbij komen. Valt een beetje in de categorie: moet je ooit gezien hebben! Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik nooit eerder aan dit land heb gedacht als nieuwe vakantiebestemming, maar nu ik weet dat ze er woestijn, rijstvelden, regenwoud, witte zandstranden en hoge bergen hebben, wil ik eigenlijk ook! Wat een veelzijdig land is dat zeg.

Meer over Afrika lees je hier.

Guatemala reistrends 2019

Guatemala

Aaaah, het bruisende Zuid-Amerika! Dit prachtige land grenst aan het ook al zo mooie Mexico, waar ik wel een klein beetje verliefd ben geworden op dit continent. De zoekopdracht naar Guatemala is gestegen met 103 procent, en wellicht heeft het te maken met de burgeroorlog die zich aan het ontwikkelen is in Nicaragua – dit is namelijk altijd een van de meest populaire bestemmingen van Zuid-Amerika geweest. Dus nu iedereen naar Guatemala: het is daar namelijk ook gewoon prachtig, adembenemend en boeiend.

Seychellen reistrends 2019

Seychellen

De Seychellen. Deze zoekopdracht is met 45 procent gestegen, dus de gemiddelde Nederlander zal wel meer te besteden hebben. Is deze bestemming namelijk niet reteduur? Volgens Skyscanner valt het dus echt wel mee hoeveel een vliegticket hierheen kost. Ik heb het even gecheckt, en als je heel erg flexibel bent dan kun je voor 400 tot 450 euro naar dit paradijs vliegen. Ook zouden er budget-proof accommodaties te vinden zijn … maar voor minder dan 50 euro per nacht vind ik niets op Booking. Het wordt dus een uitdaging als je een klein budget hebt, maar daar staat wel weer keihard genieten tegenover.

Reistrends 2019 Mexico

Cancun, Mexico

De zoekopdracht naar Cancun is met 98 procent gestegen. Eerst was ik wat verbaasd, omdat Cancun écht niet de mooiste plek van Mexico is. Maar ik snap die stijging ook wel weer … want Cancun is gewoon de goedkoopste stad om heen te vliegen als je op rondreis in Mexico wilt. Dus vergeet Cancun als stad, maar neem ‘m als vertrekpunt voor een ontdekkingsreis door Yucatan!

Reistrends 2019 Chicago USA

Chicago, USA

Nooit geweest, wel heel veel goede verhalen over gehoord! Dus, deze gaat ook maar op mijn lijstje. Op Skyscanner lijkt hij binnenkort New York voorbij te razen, want de zoekopdrachten zijn met 89 procent gestegen. Fijn, weer eens wat vernieuwend. Een leuk alternatief voor New York!

Praia, Kaapverdië reistrends 2019

Praia, Kaapverdië

Weinig goed beeldmateriaal te vinden over Praia op het eiland Santiago in Kaapverdië. Dat kan een goed teken zijn, want het betekent misschien dat het er nog niet zo toeristisch is. Het kan ook zijn dat er weinig te doen is, net als bijvoorbeeld op het eiland Sal. Je kunt er in ieder geval surfen … en dat is dan ook wel weer heel cool!

De hele lijst met alle reistrend-bestemmingen is te vinden op de website van Skyscanner. Zit er iets voor jou tussen? Welke bestemming of stad zou je kiezen?

28 comments on “Dit worden de reistrends voor 2019 volgens Skyscanner

 1. Wat een gave bestemmingen allemaal! X

 2. Oeh Yes! Laat ik nou naar Mexico gaan!! Guatemala ben ik geweest, is ook fantastisch!

  • HEY FRITS.

   Ooooh zo leuk dat je naar Mexico gaat. Bekijk mijn tips ook zeker even. Wat wordt je route?

 3. USA wil ik altijd heen. Afrika lijkt mij ook nog eens geweldig om te bezoeken

 4. orriens nicole

  Ik had verwacht dat de bestemmingen misschien dichterbij zouden zijn, vanwege het recente nieuws over de negatieve impact van vliegen op het milieu. Maar dat is natuurlijk ook niet in het belang van Skyscanner bedenk ik me nu ; )

 5. ik vlieg weinig en hoop dat veel mensen mij navolgen..En ik ben er zeker van: mensen maken je vakantie…niet je bestemming

  • HEY FRITS.

   Absoluut waar dat mensen super bepalend zijn of je vakantie leuk is, maar ik ben het toch niet helemaal met je eens dat een bestemming je vakantie niet maakt. Is voor mij wel zo. En dat hoeft niet altijd ver weg te zijn trouwens ..

 6. Wat een pracht bestemmingen! Als ik het geld had, dan zou ik zo op het vliegtuig stappen… Lijkt me fantastisch op de wereld te ontdekken!

 7. Ik begrijp wel dat ze in dat lijstje komen. Super tof om ze eens te doen.

 8. Amai, ik zou ze allemaal wel eens willen doen. Maar ik vind het zo vreemd dat het allemaal zulke verre bestemmingen zijn. Ik vind het immers altijd zo dubbel om met het vliegtuig op reis te gaan. Zou leuk zijn als bestemmingen die je met de trein kan doen weer populair zouden worden!

  • HEY FRITS.

   Ik denk dat het voornamelijk verre reizen zijn omdat de lijst door Skyscanner gemaakt is, en dat zijn alleen vliegreizen 😉

 9. Ik zou chicago kiezen of new york maar die laatste staat er niet tussen. alleen door mijn hondje kan ik momenteel niet zo ver reizen. Maar ooit komt het er wel van.

 10. Leuke reisbestemmingen. Doe mij maar guatemala.

 11. Ik zou ze allemaal rechtsreeks op mijn lijstje kunnen zetten, prachtige bestemmingen.

 12. Gaaf hoor! Ik wil ze zo gaan ontdekken!

 13. Alleen Kaapverdië uit het lijstje zou ik wel willen bezoeken. Dat lijkt me echt bijzonder mooi. Laatst een documentaire gezien en dat trekt mij/ons wel. Maar eerst weer naar Brazilië 🙂

 14. Een hele lijst, maar niet in Europa. Haha. Hoewel de landen heel mooi zijn, vind ik dat ook van het prijskaartje. Wat ook wel een dingetje is, hoe verder weg je gaat hoe minder makkelijk je terug bent in Nederland.

 15. Oh wat leuk! Chicago lijkt mij inderdaad hartstikke leuk. Ik heb altijd gezegd dat ik als eerste met ons meisje (nu 6 jaar) binnenkort een eerste keer naar New York wil, maar Chicago heeft volgens mij ook heel veel leuks. Ik kende Skyscanner trouwens nog niet. Ik boekte vaak ‘gewoon’ de package deals van KLM. Good point om dit nu ook eens anders te gaan doen.

  • HEY FRITS.

   Het is inderdaad een fijn alternatief voor New York, maar met die kleine meid daar naartoe is natuurlijk ook heel gaaf! Probeer Skyscanner zeker eens uit, kan een hoop geld schelen.

 16. Wat grappig die skyscanner! Lijken me ook allemaal leuke locaties, al zoek ik het persoonlijk liever wat dichter bij huis omdat ik niet zo dol ben op vliegen helaas!

 17. Allemaal prachtige bestemmingen! Al vind ik Cancun wat raar, wat er zijn in die regio zo veel mooiere locaties. Maar jazzy zullen enkel naar de vluchten kijken waarschijnlijk.

 18. Het zijn niet direct bestemmingen die hoog op mijn lijstje staan, maar als ik dan moet kiezen, lijkt Kaapverdië mij wel iets, vooral vanwege het heerlijke klimaat.

 19. Ik begrijp dat het vliegen steeds meer het ‘nieuwe roken’ is maar wat blijkt uit onderzoek? “Dat de TGV het klimaat per pkm zwaarder belast dan een Boeing 737. Wie klimaatvriendelijk naar Barcelona wil neemt de bus.” Bron NRC.
  Ik vlieg graag naar verre bestemmingen om de wereld te ontdekken en deze te tonen aan mijn kind. Dat reikt verder dan wat je met een ander vervoersmiddel kan doen. Ik eet ook niet minder vlees omdat ik al zo weinig mag eten, dus die voedingstoffen heb ik ook echt nodig. En zo gaan we door. Maar toch ben ik milieubewust verder.

  Zuid Amerika staat op mijn lijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.