Kamperen de Camphanen oranje vintage bus

De Camphanen – kamperen op een pop-up camping in een vintage camper

Eén week lang een ander leven, is het motto van de reizende camping De Camphanen. Hey Frits mocht een weekje komen logeren en spoiler alert: dit wil je ook! Hier slaap je namelijk in een van de 25 vintage campers of caravans, ieder jaar op een nieuwe plek ergens in Nederland.

Yes voor leuke concepten! Op vakantie gaan in Nederland hoeft helemaal niet saai te zijn, dat bewijzen de mannen van de reizende camping De Camphanen. Zij bedachten namelijk een heel leuk concept waardoor kamperen opeens weer helemaal sexy wordt: plaats 25 vintage campers en caravans op een fijne plek in de natuur, voeg het festival gevoel toe en geniet een week lang van een ander leven. En zo ziet die week er ongeveer uit!

Kamperen op De Camphanen stadsbus

Pop-up camping

De Camphanen is een reizende pop-up camping die in 2020 is neergestreken in recreatiegebied De Groene Heuvels in Ewijk. Misschien klinkt dit bekend: normaal gesproken ook het terrein voor festival Down The Rabbit Hole. (de locatie voor 2021 kun je checken op de website van De Camphanen) Aan een grote zwemplas staat de camping opgesteld in een ronde setting. Dat is even wennen als je normaal gewend bent om een kampeerplek met veel eigen ruimte te hebben (zoals op de meeste campings, vooral elkaar niét zien!), maar dat maakt het juist ook wel weer heel leuk en gezellig. Trust me, er is een goede vibe.

Lees ook: 11x pop-up campings – dit zijn de leukste voor deze zomer

Bus op camping De Camphanen
De bar op camping De Camphanen

Het terrein

Alle campers en caravans hebben een eigen voortent of luifel met een tafel en stoelen, dus vanuit je campingstoel kun je lekker mensen kijken en in de gaten houden wat er allemaal gebeurt. In het midden van het terrein kun je eten en drinken en voor het ontbijt, lunch en diner kun je aanschuiven. Er is een bar waar je een rekening opent en aan het einde van de week betaal je voor al je eten en drinken. Handig!

>> Oh en trouwens, ze hebben ook een aantal kampeerplekken dus je kunt ook met je eigen caravan of camper komen!

Kamperen de Camphanen oranje vintage bus

Eigen sanitair

Alle campers en caravans hebben eigen sanitair, verstopt achter de wagens. Verwacht geen fancy badkamer, het blijft kamperen. De douche is heerlijk (en warm!) en het chemisch toilet zit ook prima – in case you care. Trouwens, dit chemisch toilet moet je zelf wel legen om de paar dagen. Super goor, maar ik snap ook heel goed dat ze dat niet voor je gaan doen.

Lees ook: 12x de leukste campings in Nederland volgens onze insta-volgers

Het sanitair op de camping met chemisch toilet

Niks moet, alles kan

Belangrijk: niks moet, alles kan. Het idee van De Camphanen is dat je een week lang voor je kan laten zorgen – niet koken, lekker aanschuiven (trouwens wel zelf je bord en bestek afwassen) – maar dat je ook gewoon oldskool kunt kamperen – je eigen eenpansmaaltijden bereiden of de bbq aansteken. Er wordt van alles georganiseerd (ochtendduik, yoga, kidsclub, kampvuur etc) en je mag lekker helemaal zelf weten of je meedoet. Iedereen doet z’n eigen ding en vooral ’s avonds komt iedereen bij elkaar rondom het kampvuur (de burning haan!)

Camping De Camphanen in Ewijk Nederland
Vintage campers op de camping

Een week of korter

In de zomermaanden (vakantieperiode) kun je De Camphanen alleen boeken voor een hele week, want dan ben je pas echt op vakantie is het idee. In deze periode zijn er voornamelijk gezinnen op de camping, dus mocht je daar niet zo’n zin in hebben dan kun je beter iets later in het seizoen boeken. Als de zomervakanties voorbij zijn kun je ook kortere periodes boeken, per nacht of een weekend.

Lees ook: BuitenLand, een boho-style camping in Drenthe

Reizende camping in Ewijk met zonsondergangPizza bakken op de camping

Prijzen week en weekend

Oh en de prijzen? Het hangt natuurlijk af van de grootte van de caravan of camper, maar in de zomerperiode betaal je tussen de 600 en 900 euro per week (2020). Wil je een weekend logeren in een vintage camper in het laagseizoen? Dan betaal je ongeveer vanaf 150 euro voor 2 nachten.

Manon voor de camper House of Harmen

Samengevat …

Oh, man wat heb ik genoten. Eerlijk is eerlijk, het goede weer heeft natuurlijk mijn ervaring beïnvloed. Het is zo fijn om de hele dag buiten te kunnen zijn: van ’s ochtends een kopje koffie en ontbijt in de zon tot ’s avonds laat nog even een boek lezen voor de camper. Je leeft buiten, en dat is zo fijn aan kamperen. Dat alle campers dan óók nog zo fotogeniek vintage zijn maakt het plaatje wel compleet.

Camping De Camphanen in Ewijk Nederland

True, het kost wat voor een week kamperen, want je moet nog gewoon afwassen en je eigen chemisch toilet leegmaken en je bed wordt niet iedere dag opgemaakt. Maar het leuke aan het concept vind ik dat iedereen voor minimaal een week boekt (in het hoogseizoen) dus je leert elkaar echt een beetje kennen. En dat is heel gezellig!

Ik was een klein beetje bang voor sociale verplichtingen, omdat de campers redelijk dicht op elkaar staan en je veel van elkaar kunt zien, maar dat was er gelukkig helemaal niet. Je hoeft niet aan te schuiven voor het diner als je liever je eigen maaltijd kookt en je hoeft niet mee te doen met yoga omdat het op het programma staat. ’s Avonds kun je ook lekker bij je camper blijven zitten in plaats van rondom het kampvuur te zitten. Die vibe vond ik heel erg fijn, want op vakantie wil je lekker je eigen plan trekken!

Campers en caravans op De CamphanenCampers op het terrein van De Groene Heuvels in Ewijk Campers en caravans op De Camphanen

Disclaimer: Ik verbleef met korting op camping De Camphanen in ruil voor content en een artikel. Je leest echter mijn eerlijke mening over het hotel/de overnachting.

15 comments on “De Camphanen – kamperen op een pop-up camping in een vintage camper

  1. Pingback: Jaaroverzicht 2020 - Nederland ontdekken in corona-tijd - Hey Frits

  2. Pingback: Camping Lolotte - een kindercamping waar de natuur centraal staat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.