Bijzonder overnachten op Camping BuitenLand

BuitenLand: een boho-style camping in Drenthe

Deze camping in Drenthe bewijst dat je niet meer naar het buitenland hoeft voor dat heerlijke boho-gevoel. Nouja, wel naar BuitenLand, maar dan in Nederland. Naast campingplaatsen heeft deze plek ook een aantal bijzondere accommodaties. Als je ze ziet, wil je erheen!

Dat de camping van Floortje Dessing en vier vrienden is, is natuurlijk niet het belangrijkste feitje. Maar zeg je Floortje Dessing, dan weet je dat het wel goed zit met design en duurzaamheid. BuitenLand is een plek waar zelfbouwers en architecten alle vrijheid krijgen om te bouwen aan hun ideale vakantiehuis. Er zijn nu 7 bijzonder accommodaties gebouwd die te huur zijn.

Duurzaamheid in Drenthe

Camping BuitenLand is één grote creatieve speeltuin die zich de komende jaren zal blijven ontwikkelen. Het terrein van 9 hectare ligt helemaal vrij tussen een zwemwatertje en een bos en alles is ruim opgezet zodat je toch nog lekker je privacy behoudt. De BuitenBar is het kloppend hart van de camping en hier kun je natuurlijk terecht voor duurzaam eten en drinken. “Onze kok gebruikt waar mogelijk lokale producten. Er is veel aandacht voor vegetarische gerechten vanuit de overtuiging dat het zinvol is om minder vlees te eten, voor zowel de mens als de natuur. Maar als we dan tóch vlees eten, laat het dan van de beste kwaliteit zijn! Daarom hebben we een samenwerking met de woeste grond voor de levering van natuurvlees.”

Camping Buitenland Drenthe

De accommodaties

Zeven stuks staan er nu in totaal, maar dat zullen er zeker weten meer worden. Als je de boekingskalender bekijkt is dat wel nodig ook, want de camping is al razend populair. Leuk is dat alle accommodaties ook echt anders zijn. De meeste hebben plek voor minimaal vier personen (zoals de coole bus hieronder op de foto) en in de echte huisjes is zelfs plek voor maximaal 8 personen. Wil je nou ook wel een paar dagen bivakkeren in zo’n huisje dan moet je even een langetermijnplanning gaan maken …. helaas is voor komende zomer vrijwel alles volgeboekt! Je kunt natuurlijk ook gewoon in de winter een paar dagen genieten van totale rust op deze idyllische plek. Ook helemaal niet verkeerd hoor.

Hunker je naar mooi mooie plekken om te logeren? 4x bijzondere B&B’s in Nederland.

Camping Buitenland DrentheCamping Buitenland DrentheCamping Buitenland DrentheCamping Buitenland Drenthe

Het BuitenLand feest

Er worden ook leuke evenementen georganiseerd op de camping, waaronder het driedaagse BuitenLand feest – dit jaar van 1 t/m 3 juni 2018. Dit weekend stroomt de camping over van de muzikanten, theatermakers, kinder avonturiers, foodtrucks, barvrouwen en mannen, en allerlei ander gespuis dat er een heerlijk weekend voor jong en oud van gaat maken. Vol met avonturen en verrassingen, maar ook goede gesprekken, momenten van stilte en bezinning, huilen naar de volle maan, chillen in je speedo bij ons prachtige zwembad, hangen in de hottub en brak croissantjes eten voor je caravannetje. Dus, haal je tentje vast uit de schuur, geef je kampeerbusje nog wat extra liefde, poets je campingslippers op en maak je klaar voor een heerlijk weekend in de bubbel van Buitenland!  – dit stukje heb ik even geleend van hun eigen website, want mooier dan dit kon ik het natuurlijk zelf niet omschrijven. Ik zie het sfeertje al helemaal voor me in ieder geval. Jij ook?

Alle beelden via BuitenLand

30 comments on “BuitenLand: een boho-style camping in Drenthe

  1. Pingback: 6x bijzonder overnachten in Nederland én België - Hey Frits

  2. Pingback: 12x de leukste campings in Nederland volgens onze insta-volgers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.