Als kind wilde ik geen bitterkoekjes proeven. Want wie eet er nou een ‘bitter’ koekje? Ondertussen weet ik wel beter, en kan ik deze koekjes met amandelsmaak juist erg waarderen. Spoiler alert: ze zijn heel makkelijk zelf te maken en je kunt ze tegenwoordig versieren met je eigen logo!
Onder het motto: ‘alles is reden voor een feestje’ moet ik jullie wat vertellen. Ten eerste bestaat Hey Frits 2 jaar, dus YAY voor dat. Mijn blog is al giga gegroeid in die tijd, en ik schreef altijd in de vrije uren naast mijn 40-urige werkweek. Toen mijn contract bij mijn laatste werkgever niet verlengd werd besloot ik dat het tijd was om eens echt goed na te gaan denken wat ik graag wil doen in mijn leven (ja, dertigersdilemma enzo). Daar kwam uit dat ik natuurlijk meer tijd wil steken in Hey Frits, en het roer gaat om. Ik heb besloten dat ik niet meer 40 uur per week wil werken, maar ik ga op zoek naar een baan van 24 uur per week. De overige twee dagen kan ik dan echt besteden aan de dingen die ik leuk vind om te doen: schrijven en creëren. Voor Hey Frits en hopelijk als freelancer. Hoe en wat houd je nog even van me tegoed, maar ik ben in ieder geval heel gelukkig met het feit dat ik nu echt eens een keuze gemaakt heb. Dat voelt goed. En of het nou positief of negatief gaat uitvallen allemaal … dan heb ik het in ieder geval geprobeerd! Dan zal ik mezelf nooit afvragen: wat als.
Logo op ouwels
Dus, om te vieren dat ik een nieuw tijdperk in ga mocht ik van PRIMUS.DIRECT mijn logo op eetbaar papier – heet officieel de Primus ouwel – laten drukken om er iets lekkers mee te maken. Op mijn lijf geschreven. Ik kan best wel lekkere dingen maken. Taart vond ik alleen een beetje te voor de hand liggend, dus het werden lekkere bitterkoekjes … want dan kon ik onder ieder koekje zo’n leuk logo verstoppen.
Heel fijn detail: het is echt heel makkelijk om bitterkoekjes te maken! Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig en je bent binnen een half uur klaar (inclusief baktijd!)
Het recept voor bitterkoekjes
Voor 25 bitterkoekjes heb je nodig:
25x gepersonaliseerde ouwel // 150 gram amandelmeel // 150 gram suiker // 1,5 theelepel amandelextract (aroma) // eiwit van 2 eieren
Verwarm de oven vast voor op 185 graden. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de 25 ouwels (ondersteboven!) over de plaat.
Meng nu het amandelmeel met de suiker en het amandelextract in een keukenmachine of met een mixer. Valt niet heel veel te mixen, want het wordt pas deeg zodra je de eiwitten gaat toevoegen. Zorg dat je die beetje bij beetje toevoegt terwijl je blijft mengen. Het deeg wordt nu stevig en plakkerig. Als het allemaal goed gemengd is en je een enigszins glad deeg hebt, kun je de spuitzak met een grote opening vullen.
Heb je geen spuitzak in huis? Don’t worry, je kunt het ook gewoon met een boterhammenzakje doen! Iets improviseren, maar je bespaart wel wat geld.
Tip om een spuitzak (of je boterhammenzakje) te vullen: hang de zak in een lege mok of kom en vouw de randen van de zak over de rand van de kom. Nu kun je met een lepel of ijsschep het beslag er makkelijk in scheppen zonder dat je de zak hoeft vast te houden.
Spuit nu rondjes van het deeg direct op de ouwels. Met een natte theelepel kun je de bovenkant van het deeg met de onderkant van de lepel een beetje aandrukken zodat ze een mooiere vorm krijgen. Maak de lepel steeds opnieuw nat voor ieder koekje.
Je bakt de bitterkoekjes in ongeveer 15 minuten op 185 graden. Zoals je op mijn foto’s kunt zien zijn ze nog aardig bleek vergeleken met de koekjes uit de winkel en is de bovenkant niet gebarsten zoals bij echte bitterkoekjes, maar je moet zorgen dat je ze niet veel langer dan 15 minuten in de oven bakt anders worden ze veel te hard. De smaak is – ondanks de bleke kleur – wel gewoon goed. Een heel klein beetje knapperig van buiten en zacht van binnen!
En waar koop je die coole gepersonaliseerde ouwels dan? Bij PRIMUS.DIRECT Je kunt allerlei soorten logo’s laten drukken op het eetbare papier, zodat je altijd iets leuks hebt voor een feestje of gezellige gelegenheid. Meer informatie en inspiratie kun je ook vinden op hun Facebook of Instagram.
Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Je leest echter mijn eerlijke mening over het product of dienst.
38 comments on “Bitterkoekjes met je eigen logo van eetbaar papier”