Arretjescake pepernoten chocolade bakken food eten toetje

Arretjescake: bakken zonder oven

Zorg dat je de ingrediënten voor dit recept altijd in huis hebt, dan kun je op ieder moment de lekkerste ‘cake’ met de allerlelijkste naam ever maken: arretjescake.

Een arretjescake kun je maken zonder oven. En dat is natuurlijk helemaal handig. Je hebt alleen een fornuis, een ovenschaal en een koelkast nodig en de volgende ingrediënten:

  • 150 gram zachte boter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 60 gram cacaopoeder
  • 100 gram pure chocolade
  • 200 gram Mariabiscuit (of pepernoten!)

En dan aan de slag. De cake plakt nogal hardnekkig aan de ovenschaal dus bedek de bodem met wat bakpapier. Smelt de boter in een pannetje en meng daarna met de cacao en de suiker tot een glad geheel. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie en voeg deze daarna toe aan het mengsel.

Ik ben ooit een keer te ongeduldig geweest en heb niet lang genoeg geroerd, waardoor de suiker net niet helemaal gekarameliseerd was. Als je het lekker vindt om de structuur van de suiker nog te proeven tussen je tanden (ja, dat is heel erg lekker!) dan dus niet roeren tot een glad geheel.

Schenk een dun laagje van het chocolademengsel in de ovenschaal. Daarna ga je bouwen. Leg een laagje biscuit (of pepernoten) in het mengsel en schenk er weer een laagje overheen. Herhaal dit en eindig met een laag chocolademengsel (of een extra laag pepernoten!) Zet de ovenschaal een nacht in de koelkast en morgen smullen!

Arretjescake pepernoten chocolade bakken food eten toetje
Arretjescake pepernoten chocolade bakken food eten toetjeArretjescake pepernoten chocolade bakken food eten toetjearretjescake recept pepernoten chocolade

2 comments on “Arretjescake: bakken zonder oven

  1. Pingback: Citroencake met frisse citroensiroop | Hey Frits

  2. Pingback: Chocoladekoek met stukken witte chocolade - Hey Frits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *