Appelflappen

Appelflappen maken: dit is het recept

Het is geen rocket science om appelflappen te maken. Meer een kwestie van ‘je moet het even weten’. Dus hierbij het recept.

The good old appelflap. Heerlijk. Altijd een succes tijdens traditionele verjaardagen en oud&nieuw. Wat de gelegenheid ook is, duik de keuken in en maak ze zelf. Er gaat niets boven zelfgebakken appelflappen, en het recept is easy peasy!

Appelflappen

Voor 4 appelflappen

4 vellen bladerdeeg // 1 grote appel (Goudreinet, Elstar of Jonagold) // 1,5 eetlepel suiker + extra voor de buitenkant // 1,5 theelepel kaneel // 1 ei // eventueel 50 gram gewelde rozijnen

Haal 4 vellen bladerdeeg uit het pakje, haal het folie eraf en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Ondertussen verwarm je de oven vast 10 minuten voor op 200 graden.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd ‘m in kleine stukjes. Voeg 1,5 eetlepel suiker en 1,5 theelepel kaneel toe. Ook de optionele rozijnen kun je toevoegen. Meng alles goed door elkaar en beleg het bladerdeeg met de appelmix – zie afbeelding hieronder.

Bladerdeeg over? Maak er een smakelijke quiche van!

Appelflappen

Vouw het bladerdeeg dubbel en zorg dat de randen goed op elkaar aansluiten. Haal eventueel iets van de appelmix eruit als hij niet goed dicht gaat. Druk met een vork de randjes van de appelflap goed dicht.

Klop het ei en besmeer de appelflappen hiermee. Besprenkel daarna de bovenkant van de appelflappen met suiker. Ze kunnen nu ongeveer 15 minuten op 200 graden in de oven. Check na 15 minuten even of ze mooi bruin zijn – als dat niet zo is geef je ze nog een paar minuten langer.

Zin in meer zoetigheid? Wat dacht je van chocoladekoek met stukken witte chocolade.

Appelflappen
Appelflappen

15 comments on “Appelflappen maken: dit is het recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.