Airbnb Domus Villa 1 Mengwi

Airbnb op Bali: 6x (ver) onder de 100 euro!

Volgens mij ben ik een van de weinige Nederlanders die nog niet op Bali is geweest (ok, ik overdrijf graag). Ondanks dat het ver vliegen is naar dit eiland, is het voor veel mensen toch de reis waard. En als ik foto’s van dit prachtige eiland zie dan begrijp ik dat meteen. Bij zo’n mooie bestemming hoort natuurlijk ook een mooi verblijf … dit zijn 6 parels onder de 100 euro.

De belangrijkste spelregel van mijn zoektocht naar de mooiste Airbnb’s: het moet onder de 100 euro per accommodatie per nacht zijn. Je zou zeggen dat dat op Bali een eitje moet zijn, maar dat valt toch nog erg tegen. De prijzen mogen laag liggen in Azië, een privé-accommodatie op Bali via Airbnb kost je vaak al meer dan 100 euro per nacht. Dus we zoeken gewoon even verder, want er is natuurlijk ook helemaal niks mis met een privékamer in een mooie villa of een sfeervol guesthouse. Zeker als dat veel geld scheelt. Komen ze!

Moderne loft in Canggu

Airbnb Bali

In het centrum van Canggu, een guesthouse met moderne kamers voor 2 tot 4 personen. Met z’n tweeën betaal je 76 euro voor deze privékamer in een loft, dus dat is per persoon maar 38 euro! Als je de kamer met vier personen deelt dan kost het je zelfs maar 34 euro per persoon. Met zwembad én niet ver van het strand.

Artistiekelingen naar Ubud

Airbnb Bali Ubud

Houd je van kunst en omring je jezelf graag met mensen die hier ook van houden? Dan lijkt AIR the place to be voor jou te zijn. AIR staat voor ‘Artist Inn Residency’ en je verblijft in een fijne homestay in de jungle. Mooie moderne kamers (persoon aan het bureau met eng masker hopelijk niet inbegrepen) en werkruimtes voor allerlei creatievelingen. ‘Diep’ in de jungle, maar toch maar 5 minuten vanaf de stad met een scooter of motor. Kosten? Vanaf 26 euro per nacht.

Hier wil je heen: 5 betaalbare en toffe Airbnb’s

Privé-villa nabij Ubud voor 2-4 personen

Airbnb villa Ubud

Zwembad. Check. Privé-villa. Check. Traditionele elementen. Check. Deze villa lijkt het allemaal te hebben. Gelegen op 1,3 kilometer van Ubud dus net ver genoeg om rust te ervaren, maar ook dichtbij genoeg om naar het centrum te wandelen. Deze privé-villa met twee slaapkamers kost 73 euro per nacht, dus als je hier met vier personen verblijft komt dat neer op slechts 18 euro per persoon. Dat zijn de prijzen waar ik naar op zoek was.

Surfen in Mengwi

Airbnb Domus Villa 1 Mengwi

Surfers opgelet! Als jij naar Bali komt voor de golven dan moet je in Mengwi zijn. Althans, daar staat deze prachtige kleine privé-villa met zwembad … niet ver van een surfstrand. Deze design villa’s zijn in juni 2018 opgeleverd dus alles is hier nog lekker nieuw. Inclusief buitendouche en veel bloemen en planten in de tuin. Kost 52 euro per nacht, of je nou alleen komt (yay, geen eenpersoonstoeslag) of met maximaal 3 personen. Ja, dan kost het je inderdaad maar 17 euro per nacht.

Iets anders dan Bali? 5x Airbnb onder de 100 euro

Bamboo Eco Hut in Ubud

 

Heb je altijd al willen logeren tussen de rijstvelden? Dan is deze Bamboo Eco Hut in Ubud misschien iets voor jou. Het is een simpel maar leuk ingericht huisje, waar je ’s ochtends de zon op kunt zien komen boven de rijstvelden. Er staan een paar huisjes bij elkaar en je mag gebruikmaken van de gezamenlijke keuken. Trouwens niet zo’n beste plek als je panisch bent voor insecten, kikkers of gekko’s want die wurmen zich gemakkelijk een weg door de spleten tussen het bamboe. Je slaapt hier met maximaal 4 personen voor 55 euro per nacht, dus 13,75 euro per persoon. YAY! Kom je met z’n tweeën dan kost het je 19 euro per persoon en in je eentje 38 euro.

Lees ook: 5x Airbnb onder de 100 euro // We blijven lekker in Nederland

Net iets meer dan 100 euro: Eco Bamboo Home

Airbnb Bali Indonesië
© Maya Gypsy @maya_gypsy

Misschien heb je ‘m al eerder voorbij zien komen in mijn ‘Airbnb’s onder de 100 euro-lijstje‘: het perfecte en Instagram-waardige Eco Bamboo Home. Toen ik dit huisje op Airbnb vond in april 2018 was de prijs nog 99 euro per nacht en viel hij dus nét binnen mijn zoeknormen. Helaas is de prijs alweer iets omhoog gegaan – blame it on Instagram – maar met 107 euro per nacht wilde ik jullie deze toch niet onthouden. Dit moet je jezelf eigenlijk gewoon gunnen.

29 comments on “Airbnb op Bali: 6x (ver) onder de 100 euro!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.