Airbnb Domus Villa 1 Mengwi

Airbnb op Bali: 6x (ver) onder de 100 euro!

Volgens mij ben ik een van de weinige Nederlanders die nog niet op Bali is geweest (ok, ik overdrijf graag). Ondanks dat het ver vliegen is naar dit eiland, is het voor veel mensen toch de reis waard. En als ik foto’s van dit prachtige eiland zie dan begrijp ik dat meteen. Bij zo’n mooie bestemming hoort natuurlijk ook een mooi verblijf … dit zijn 6 parels onder de 100 euro.

De belangrijkste spelregel van mijn zoektocht naar de mooiste Airbnb’s: het moet onder de 100 euro per accommodatie per nacht zijn. Je zou zeggen dat dat op Bali een eitje moet zijn, maar dat valt toch nog erg tegen. De prijzen mogen laag liggen in Azië, een privé-accommodatie op Bali via Airbnb kost je vaak al meer dan 100 euro per nacht. Dus we zoeken gewoon even verder, want er is natuurlijk ook helemaal niks mis met een privékamer in een mooie villa of een sfeervol guesthouse. Zeker als dat veel geld scheelt. Komen ze!

Moderne loft in Canggu

Airbnb Bali

In het centrum van Canggu, een guesthouse met moderne kamers voor 2 tot 4 personen. Met z’n tweeën betaal je 76 euro voor deze privékamer in een loft, dus dat is per persoon maar 38 euro! Als je de kamer met vier personen deelt dan kost het je zelfs maar 34 euro per persoon. Met zwembad én niet ver van het strand.

Artistiekelingen naar Ubud

Airbnb Bali Ubud

Houd je van kunst en omring je jezelf graag met mensen die hier ook van houden? Dan lijkt AIR the place to be voor jou te zijn. AIR staat voor ‘Artist Inn Residency’ en je verblijft in een fijne homestay in de jungle. Mooie moderne kamers (persoon aan het bureau met eng masker hopelijk niet inbegrepen) en werkruimtes voor allerlei creatievelingen. ‘Diep’ in de jungle, maar toch maar 5 minuten vanaf de stad met een scooter of motor. Kosten? Vanaf 26 euro per nacht.

Hier wil je heen: 5 betaalbare en toffe Airbnb’s

Privé-villa nabij Ubud voor 2-4 personen

Airbnb villa Ubud

Zwembad. Check. Privé-villa. Check. Traditionele elementen. Check. Deze villa lijkt het allemaal te hebben. Gelegen op 1,3 kilometer van Ubud dus net ver genoeg om rust te ervaren, maar ook dichtbij genoeg om naar het centrum te wandelen. Deze privé-villa met twee slaapkamers kost 73 euro per nacht, dus als je hier met vier personen verblijft komt dat neer op slechts 18 euro per persoon. Dat zijn de prijzen waar ik naar op zoek was.

Surfen in Mengwi

Airbnb Domus Villa 1 Mengwi

Surfers opgelet! Als jij naar Bali komt voor de golven dan moet je in Mengwi zijn. Althans, daar staat deze prachtige kleine privé-villa met zwembad … niet ver van een surfstrand. Deze design villa’s zijn in juni 2018 opgeleverd dus alles is hier nog lekker nieuw. Inclusief buitendouche en veel bloemen en planten in de tuin. Kost 52 euro per nacht, of je nou alleen komt (yay, geen eenpersoonstoeslag) of met maximaal 3 personen. Ja, dan kost het je inderdaad maar 17 euro per nacht.

Iets anders dan Bali? 5x Airbnb onder de 100 euro

Bamboo Eco Hut in Ubud

 

Heb je altijd al willen logeren tussen de rijstvelden? Dan is deze Bamboo Eco Hut in Ubud misschien iets voor jou. Het is een simpel maar leuk ingericht huisje, waar je ‘s ochtends de zon op kunt zien komen boven de rijstvelden. Er staan een paar huisjes bij elkaar en je mag gebruikmaken van de gezamenlijke keuken. Trouwens niet zo’n beste plek als je panisch bent voor insecten, kikkers of gekko’s want die wurmen zich gemakkelijk een weg door de spleten tussen het bamboe. Je slaapt hier met maximaal 4 personen voor 55 euro per nacht, dus 13,75 euro per persoon. YAY! Kom je met z’n tweeën dan kost het je 19 euro per persoon en in je eentje 38 euro.

Lees ook: 5x Airbnb onder de 100 euro // We blijven lekker in Nederland

Net iets meer dan 100 euro: Eco Bamboo Home

Airbnb Bali Indonesië
© Maya Gypsy @maya_gypsy

Misschien heb je ‘m al eerder voorbij zien komen in mijn ‘Airbnb’s onder de 100 euro-lijstje‘: het perfecte en Instagram-waardige Eco Bamboo Home. Toen ik dit huisje op Airbnb vond in april 2018 was de prijs nog 99 euro per nacht en viel hij dus nét binnen mijn zoeknormen. Helaas is de prijs alweer iets omhoog gegaan – blame it on Instagram – maar met 107 euro per nacht wilde ik jullie deze toch niet onthouden. Dit moet je jezelf eigenlijk gewoon gunnen.

29 comments on “Airbnb op Bali: 6x (ver) onder de 100 euro!

 1. Wat een fantastische plekken zeg. Ik ben ook nog nooit op Bali geweest 🙂 Maar als je in een huisje als dit terecht komt dat is toch gaaf!

 2. Wow! Wil ik ook graag naartoe… Dat lang vliegen is mijn enige minpunt. Foto’s zien er vaak zo super uit. En dat alles voor minder dan 100€… het wordt zeer aanlokkelijk…

  Liefs, Eva
  http://www.evaperez.be

  • HEY FRITS.

   Het lange vliegen is voor mij ook echt de reden waarom ik nog niet geweest ben. Verder wil ik heeeeeel graag!

 3. wauw heel gaaf. zat net naar Bali als optie voor een vakantie te kijken.

 4. Wauw dat zijn prachtige verblijven. Ik blijf het altijd een beetje eng vinden om via Airbnb te boeken.

  • HEY FRITS.

   Oooh dat is jammer! Het is namelijk zo leuk om op deze manier te reizen. Is er een reden dat je er een beetje bang voor bent? Of is het gewoon meer het onbekende?

 5. Ik ben net een maand terug uit Bali en ik heb daar alleen maar in hostels geslapen, haha! Maar dat komt omdat ik €100,- veel geld vind als je ook ergens kan slapen voor €10,- En nee, dan heb je natuurlijk niet de luxe die je hier zit maar ik was al een paar maanden op reis dus het geld was ook nog eens op, waardoor het niet anders kon. Maar ik ga zeker nog een keer terug om dan wél in dit soort airbnbs te overnachten!

  • HEY FRITS.

   Dat zou ik zelf ook doen hoor! Je kunt je geld dan beter uitgeven aan excursies en eten enzo 🙂

 6. Waaauw zo mooi allemaal! Ik wil zo graag nog eens naar Bali. Maar goed, ook naar andere plekken. Goede tips!

 7. Dat zijn nog eens bijzondere plekken om te overnachten! Bali staat niet direct hoog op mijn lijstje maar zo’n overnachting lijkt me dan wel wat!

 8. Prachtig !!! Ik zou er wel graag heen willen, maar zo lang vliegen vind ik dood eng 🙁

 9. Prachtig !!! Ik zou er wel graag heen willen, maar zo lang vliegen vind ik dood eng

 10. nicole orriens

  Wat een mooie locaties zijn dat allemaal. En dat voor minder dan 100,-!

 11. Wauw jeetje, wat een prachtige verblijven zeg!!

 12. Bali ben ik ook nog nooit geweest – ziet er een heel leuke bestemming uit 🙂

 13. Bali lijkt mij paradijs op aarde. Nee je bent zeker niet de enige Hollander die er nog nooit is geweest. Prachtig stukje geschreven trouwens.

 14. Ik moest gelijk lachen met de eerste zin. Ik dacht, ah, daar ben ik ook nog niet geweest en dan “maar ja, ik ben ook geen Nederlander.

  Nu goed, ik heb al vrij lang Bali als ooit ene mogelijke vakantiestemming in het achterhoofd, de natuur zou daar ook zo mooi zijn. Al hoor dat er tegenwoordig ook veel van sneuvelt voor het toerisme en dat is dan weer jammer…

  Maar goed, hier eigenlijk ook wel op het verlanglijstje.

  • HEY FRITS.

   Ja dat van de toeristen dat houdt me ook een beetje tegen. Maar laatst sprak ik iemand die er geweest was en ze zei dat als je de echt toeristische plekken overslaat dat het allemaal best meevalt. Dus er is nog hoop! Laat ‘m op je verlanglijstje. Doe ik ook haha.

 15. Woow…Wat prachtig allemaal! Dat willen wij zeker graag daar naar toe te gaan.

 16. Wat een prachtige plekken. Ubud is zowieso echt onwijs mooi om te bezoeken

 17. OMG wat zijn die bamboo hutjes leuk! Hier zie ik mezelf al echt zitten. Thanks voor de tips.

 18. wow erg mooi allemaal lijkt me prachtig om een keer naar bali te gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.