6x de leukste Airbnb's in Griekenland

6x de leukste Airbnb’s in Griekenland

Het is altijd goed vertoeven in Griekenland. Of je nou op het vasteland blijft of een van de eilanden bezoekt: succes gegarandeerd. Dit zijn de 6 leukste Airbnb’s in Griekenland.


Yes, ik heb weer een paar pareltjes voor je gevonden hoor. Deze keer in het mooie Griekenland, want wat is het daar altijd fijn. Zongarantie, lekker eten en die prachtige mediterraanse architectuur. En zoals je van Hey Frits gewend bent: allemaal (onder de) 100 euro per nacht. Komen ze!

1. Boho style op Mikonos

Boho style Airbnb Mikonos Griekenland

Ik begin meteen met mijn persoonlijke favoriet. Op het eiland Mikonos – bekend van die windmolens enzo – vind je dit waanzinnig appartement. Alefkandra Studio is een fijne mix van boho en de Griekse architectuur. Veel wit, de typische blauwe kleuren maar ook lekker hip ingericht. Met z’n tweeën logeer je hier vanaf 77 euro per nacht. Er kunnen maximaal 4 personen logeren. De prijs per nacht is dan iets duurder – vanaf 137 euro – maar de prijs per persoon per nacht is dan maar 35 euro. Ik zeg doen!

2. Op het platteland van Olympia

Airbnb Olympia Griekenland

Zo, dit is toch even een lekker huisje. Midden op het platteland, dus rust. Hangmat, zwembad en … een hele grote buitenkeuken. Over zo’n vakantie kun je alleen maar dromen toch! Country house in Ancient Olympia is dan ook nog eens perfect gelegen als je van cultuur houdt, want hier zit je dus op de plek waar de Olympische Spelen ooit zijn begonnen. Bam. Niks meer aan doen. Prijs per nacht: 77 euro. Maximaal plaats voor 2 personen.

3. Boomhut op Corfu

Boomhut op Corfu

Logeren in boomhutten wordt steeds meer een ding. Maar hoe leuk is het ook om zo lekker tussen de bomen te slapen. Dit huisje op het eiland Corfu is in ieder geval super leuk, ik wil erheen! The Tree house in Ano Korakiana ligt niet helemaal in the middle of nowhere, want het hoort bij een groot landgoed. Maar, toch lekker ‘even wat verder weg’ en heerlijk rustig. Voor 65 euro per nacht kun je hier met z’n tweeën logeren.

Lees ook: Genieten op het Griekse eiland Corfu

4. Op het Griekse eiland Naxos

Airbnb op Naxos Griekenland

Naxos is op en top Griekenland. En als je dan ook gaat logeren in Theros boutique house dan is het plaatje compleet. Voor 60 euro per nacht logeer je hier met twee personen, maar eigenlijk kun je hier met 6 personen vakantie vieren. Dan is de prijs per nacht 120 euro, maar jouw prijs per persoon per nacht is dan 20 euro. Yay for that.

5. Droomhuis aan het strand

Houten huis aan het strand van Griekenland

In het plaatsje Paliouri ligt dit fantastische houten huisje, aan het strand. Slechts 34m2 groot, maar wel direct aan het strand – dat zei ik net ook al, maar check dat uitzicht – en super modern ingericht. Er is een buitendouche (goals!) en je kunt de deuren van het huisje van links naar rechts helemaal opengooien. Wauw. Met z’n tweeën betaal je 80 euro per nacht, als je met vier personen komt, kost het 110/4 = 28 euro per nacht.

6. When in Athene

Airbnb in Athene

Je moet het leuk vinden, deze kleurexplosie. Maar als je er blij van wordt dan heb je een leuk plekje in Athene. Deze Dream studio hidden by multi level garden ligt op 30 minuten lopen van de Acropolis, in een artistieke wijk. Leuk leuk. Kost 30 euro per nacht als je met twee personen komt, 40 euro per nacht als je met drie gasten verblijft. Hop, hop … naar de hoofdstad.

34 comments on “6x de leukste Airbnb’s in Griekenland

 1. nicole orriens

  Hm, mijn hart ging sneller kloppen van het huis aan het strand maar die in Athene vind ik erg mooi omdat het zo kleurrijk is.

 2. wat een prachtige huizen, je krijgt toch meteen zin om op vakantie te gaan. Ik vind een huis zoeken op airb&b altijd een heerlijke tijdverdrijf. Die aan het strand is toch echt een droom plek!

  • HEY FRITS.

   Ja, heerlijk he op Airbnb rondkijken! Ik kreeg ook heel veel zin in vakantie haha.

 3. Die boomhut en het huisje aan het strand!! ♥ De studio in Athene vind ik ook prachtig. Liefde voor die kleuren! Hopelijk is het in het echt net zo mooi, want zulke foto’s kunnen helaas weleens bedriegen.

 4. Ook voor mij is het strandhuis duidelijk mijn favoriet!

 5. I’m in love with it! Alles wat je laat zien is echt prachtig!

 6. Wat een mooie plekjes, vooral die boomhut lijkt mij heel erg mooi.

 7. Ik ben dol op deze artikelen. Keep ‘em coming! De boomhut ziet er geweldig uit.

 8. Deze spots zien er allemaal zo gaaf uit! Ik zou in allemaal wel willen verblijven 🙂

 9. Dat laatste in Athene, dat lijkt me wel leuk om in te verlijven! zo kleurrijk!!!

 10. Wat een heerlijke plekjes… Zelf zou ik voor die bij het strand gaan, want ik ben dol op de zee!

 11. Wauwie ik heb helemaal zin om naar Griekenland te gaan als ik deze accommodaties zie. De prijzen vallen mij allemaal reuze mee. Die aan het strans is mijn favoriet.

 12. Ik wil ooit nog eens richting Griekenland en bij het zien van deze mooie tips wil ik nog liever gaan. Daar zitten heerlijke stekjes tussen zeg.

 13. Ik ben dol op Griekenland! Het is nu alweer een tijdje geleden dat ik er ben geweest. Hierboven staan leuke plekjes tussen. Misschien toch maar snel weer eens die kant op gaan…

 14. Ik droom al heerlijk weg naar Griekenland 🙂 ben zelf alleen nog maar op Kreta geweest. Handig overzicht en een prachtige blog 😀

 15. Leuke plekjes. Zou ik graag eens willen bezoeken.

 16. Het houten huis(je) aan het strand. Waan-zin-nig. Meteen gaan kijken maar helaas vol. En Mykonos is zó gaaf. In 2009 zijn we er twee weken geweest en het was een groot feest. Nu met een kindje kijken we naar iets ander soort bestemmingen dus het houten huis was perfect geweest. Jammer de pammer.

 17. Als ik moest kiezen dan zou ik gaan voor dat huis aan het strand. Dat moet toch zalig zijn denk ik 🙂

 18. Leuk! Hoe heb je die gevonden<? en heb je er zelf al getest?

 19. Wow wat gaaf! Mijn ouders zijn ooit in Griekenland geweest. Ik helaas nog nooit.

 20. dat laatste huisje is helemaal mijn ding. ooit zou ik wel eens een vakantie willen doen in griekenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.