6x de lekkerste burrata recepten kaas food eten

6x de lekkerste recepten met burrata

Of het nou een speciale gelegenheid is – het kerstdiner bijvoorbeeld – of als je gewoon zin hebt om jezelf eens goed te verwennen: burrata is altijd zo’n goed idee! Deze Italiaanse kaas is lekker in allerlei combinaties en Hey Frits zocht de 6 lekkerste recepten bij elkaar.

Soms eet je dingen pas op latere leeftijd voor het eerst. Waarschijnlijk omdat niemand van je vrienden of familie het ooit eerder op tafel heeft gezet of omdat je het in een restaurant nooit besteld hebt – onder het motto: dat ken ik niet dus ik bestel maar iets waarvan ik zeker weet dat ik het lust.

Burrata was voor mij zo’n gerecht dat ik nooit eerder geprobeerd had. Gek eigenlijk, want ik ben gek op alles Italiaans. Toen ik de zachte kaas (mozzarella met buffelmelk en room) voor het eerst at, was mijn reactie daarom ook: “Waarom heb ik dit nooit eerder gegeten?! Dit is zooooo lekker!” Dit jaar gaat mijn kerstdiner sowieso een gerecht met burrata hebben, en om jou ook een klein beetje lekker te maken en van inspiratie te voorzien, hierbij 6x de lekkerste recepten met deze Italiaanse kaas!

Burrata is te koop in de meeste grote supermarkten voor ongeveer €3,-

Gestoofde tomaat met burrata

Gestoofde tomaat met burrata

Zo eet ik ‘m persoonlijk het allerliefst: met tomaatjes en geroosterd brood. Gouden combinatie! Dat weet The Modern Proper ook als geen ander, want daar kun je dit hele recept inclusief prachtige foto’s vinden.

Ook lekker: salade met bulgar, avocado en halloumi

burrata met geroosterde cherrytomaten

Burrata met geroosterde cherrytomaten

Eigenlijk dezelfde als hierboven (dus ik tel ‘m niet extra mee), maar stiekem vind ik geroosterde tomaatjes dan weer net iets lekkerder dan gestoofde tomaten, dus daarom wil ik dit recept toch nog even vermelden. Hij komt van Oh my Foodness, en dit recept kun je dus prima combineren met het geroosterde brood van het recept hierboven.

Pizza met spuitjes en burrata

Pizza met spruitjes en burrata

Heb je ooit al eens spruitjes op een pizza gegeten? Ik niet, maar ik kan me zomaar voorstellen dat het in combinatie met de overheerlijke kaas, rode ui en pancetta heerlijk smaakt! Dit originele recept komt van The Almond Eater, een website vol met nog meer – prachtige gefotografeerde – gerechten.

Groene asperges met burrata, zwarte quinoa en tuinkersolie

Groene asperges met burrata, zwarte quinoa en tuinkersolie

Dit recept ziet er zo verrukkelijk uit! Ik ben absoluut fan van groene asperges, en met die burrata kan het niet anders dan overheerlijk zijn. Dit recept kwam ik tegen op de website van Libelle Lekker – even doorklikken voor het hele recept!

Zin in kaas, maar dan anders? Risotto met pittige Grand Cru kaas

burrata met gegrilde druiven en basilicum

Burrata met gegrilde druiven en basilicum

Burrata is zo lekker, dat je het zelfs zonder enige garnering nog genieten is. Toch maakt zo’n garnering het gerecht wel helemaal af, en dat snapt Food52 ook. Ik was er nooit opgekomen om druiven te grillen, maar die iets zuurdere smaak is natuurlijk heerlijk bij de kaas. Absoluut het proberen waard!

burrata met pompoen geroosterde noten en granaatappel

Burrata met pompoen, geroosterde noten en granaatappel

De website Half Baked Harvest komt ook met een hele fijne variatie op het origineel. Wat mij betreft een fan-tastisch wintergerecht door de pompoen, maar weer lekker fris met de granaatappelpitjes. Ohja, en de noten zijn ook nog geroosterd in heerlijk zoete honing … fijn detail.

burrata met verse vijgen en krokant brood

Burrata met verse vijgen en krokant brood

Kook jij weleens gerechten die goed bij bier passen? Ik nooit speciaal, maar op de website Cooking and Beer krijg je alleen maar inspiratie om lekkere gerechten met bier te combineren. Ik had niet perse gedacht dat bier lekker zou zijn bij burrata, maar volgens deze website gaat dit heerlijke recept goed samen met een Porter-biertje. Leuk om eens te proberen toch?

Zit er een favoriet voor je tussen? Welk gerecht zou jij wel eens een keer willen uitproberen? 

29 comments on “6x de lekkerste recepten met burrata

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.