Bijzonder overnachten bij Vrijhaven Zwier

6x bijzonder overnachten in Nederland

Camping, glamping, hotel of … je kunt gaan voor een bijzondere overnachting. Gewoon in Nederland, en toch dat vakantiegevoel! Hey Frits verzamelde 5 hele coole plekken om bijzonder te overnachten.


Als ‘gewoon kamperen’ nou net niet je ding is, lees dan even verder. Er zijn tegenwoordig in Nederland zoveel leuke vakantiehotspots dat je straks staat te springen om te gaan ‘kamperen’! Wel dat lekkere buitengevoel, maar niet tent aan tent op een ongezellig grasveld. Soms net iets luxer, soms gewoon super bijzonder. En soms allebei.

Bijzonder overnachten Hihahut

1. Hihahut


Hihahut. Klinkt al cool, en dan moet je die hutjes eens zien. Nóg cooler. Dit concept is zo leuk dat ik bijna ging springen van enthousiasme. Hihahut in het kort: design huisjes midden in de natuur. Hihahut in het iets langer: logeer in een van de vier bijzondere huisjes in het Groene Hart en ga lekker de natuur in. Je krijgt een tandem en/of roeiboot tot je beschikking om de omgeving te ontdekken én om bij je hutje te komen. Ga voor basic en neem zelf als je eten en drinken mee, of reserveer een ontbijt – of dinerbox die bij aankomst voor je klaar staat.

De Lievelinge

2. De Lievelinge

Kampeerterrein De Lievelinge … Op hun homepage heten ze je welkom met de zin: Ja, je hebt ons gevonden! En wat ben ik daar blij om. Want het is zo cool! De Lievelinge is een camping – in een groene oase ver weg, in het midden van nergens – en heeft een aantal héle leuke units te huur. 14 stuks om precies te zijn, en allemaal zijn ze anders van binnen en van buiten. Of je nou zin hebt in keihard ouderwets, in inimini of in echt bijzonder … De Lievelinge heeft ze. Glamping in een leuker jasjes.

Wikkelhouse

3. Wikkelhouse


Een huisje gemaakt van gerecycled karton. Nu nog een keer naar de foto hierboven kijken. Ja echt, gemaakt van karton! Een uitvinding van Nederlandse makelij en tegenwoordig op steeds meer plekken in Nederland (en het buitenland) te vinden. En op een paar van die plekken kun je nu logeren. Dat wil je toch! Stay Okay (ja, die van de hostelketen) heeft zo’n leuk huisje staan in Dordrecht en in Gorssel. En ook in het centrum van Rotterdam liggen er een paar.

 

Lees ook: 6x bijzonder overnachten in Nederland en België

 

Bijzonder overnachten Kampeervlot

4. Kampeervlot


Ok, iets minder glamping, maar bijzonder is het wel! Je slaap ‘gewoon in een tent’, maar dan wel op een drijvend vlot in the middle of nowhere. Met een kano vaar je naar je bestemming, en dan is het keihard genieten van de rust. Dit leuke ding heet een Kampeervlot, en deze exemplaren zijn te vinden op drie locaties in Nederland: Brabant, Limburg en Utrecht.

 

Lees ook: Staycation – 10x leuk in Nederland

 

Bijzonder overnachten bij Vrijhaven Zwier

5. Vrijhaven Zwier


Als je toe bent aan even helemaal offline gaan, ga dan naar Vrijhaven Zwier! Deze plek onder de rook van Amsterdam is speciaal voor mensen die even lekker willen opladen en willen genieten van rust en natuur. Schermloos genieten staat hier centraal, en in plaats van staren naar een telefoon doe je hier aan yoga of ga je suppen, kanoën of zeilen. Logeer in een luxe tent of ga echt even weg en slaap in een eilandhutje of op een boot. Wat zul jij uitgerust thuiskomen!

Logeren in een pipowagen op de Veluwe

6. Pipowagen op Camping de Vriendschap


Wie wil er nou niet logeren in een pipowagen? Dit leuke exemplaar staat op Camping de Vriendschap op de Veluwe en is een fantastische plek om te verblijven. Midden in de natuur dus echt even helemaal weg. Lees meer over een verblijf in deze pipowagen in het artikel Logeren in een pipowagen op de Veluwe


Dus, wat denk je ervan? Zit er iets leuks voor je tussen? Als je nog meer van dit soort pareltjes kent, laat het me weten in de comments. Sharing is caring!


Alle beelden via Hihahut, De Lievelinge, Wikkelhouse, Kampeervlot en Zwier. Hoofdfoto via Vrijhaven Zwier

22 comments on “6x bijzonder overnachten in Nederland

  1. Pingback: Mot in Mokum - logeren in een vlindertuin in Amsterdam - Hey Frits

  2. Pingback: Hallo Zeeland! 8x overnachten op de Zeeuwse eilanden - Hey Frits

  3. Pingback: Pluktuinen in Nederland - zelf bloemen en fruit plukken - Hey Frits

  4. Pingback: Logeren in een pipowagen op de Veluwe - Hey Frits

  5. Pingback: Vipio: Airbnb van de bijzondere overnachtingen - Hey Frits

  6. Pingback: Hotel staycation in Nederland - dit zijn de leukste deals - Hey Frits

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.