Amsterdams Passie Header

Amsterdams Passie: 5 wandelingen door Amsterdam (+ leuke extra’s!)

Ga je binnenkort naar Amsterdam en ben je nog op zoek naar leuke wandelingen, fijne horecaplekjes en toffe musea? Ga dan op pad met Amsterdams Passie, een nieuw product van I amsterdam om de stad door middel van 5 verschillende wandelroutes te ontdekken! (plus gratis toegang tot 2 musea of attracties)

Hoe goed ken jij Amsterdam? Waarschijnlijk (nee, zeker weten) heb jij een keer door het centrum gewandeld – door de Jordaan, langs de grachten en over de Wallen. Klassiek Amsterdam, zouden ze bij I amsterdam zeggen. Maar ik durf te wedden dat jij nog lang niet alle wijken, hidden gems en musea van Amsterdam kent. En om die reden komt Iamsterdam met Amsterdams Passie, een gids met 5 wandelroutes door de stad. Op de routes kom je musea, attracties en horeca tegen die je gratis kunt bezoeken of waar je korting krijgt. Ik leg het concept aan je uit!

Amsterdams Passie

 

Lees ook: 10x overnachten in stylish hotels in Amsterdam

Verschillende wandelroutes

Met Amsterdams Passie ga je wandelend de stad ontdekken. Het Amsterdams Passie is een tasje met daarin een gids met wandelroutes en een pas waarmee je gratis toegang tot 2 musea of attracties krijgt. De routes zijn tussen de 5 en 8 kilometer lang en leiden je langs de hotspots, maar ook langs de verborgen parels en de leukste horecaplekjes, getipt door insiders.

Amsterdam-Oost Amsterdams Passie

Gratis toegang bij twee musea of attracties

Op de routes kom je musea, attracties en horeca tegen. Dit kunnen grote musea en attracties als het Rijksmuseum en Artis zijn, maar ook allerlei kleine musea die je misschien nog nooit eerder bezocht hebt. Met het pasje (je passie) uit je Amsterdams Passie heb je gedurende 48 aaneengesloten uren toegang tot twee gratis locaties.

Amsterdams Passie Amsterdam-Oost

Dagje of weekendje Amsterdam

Je kunt tijdens een dagje Amsterdam dus een wandeling doen en twee musea of attracties bezoeken (bijvoorbeeld het Amsterdam Museum en een rondvaart of Nemo en Artis) maar omdat je passie twee dagen geldig is, is het nog leuker om een weekend naar de stad te komen en misschien zelfs wel meerdere wandelingen te doen en 1 musea of attractie per dag te bezoeken.

Amsterdams Passie

De vijf verschillende Amsterdams Passie wandelroutes

Welke wandelroutes kun je lopen met het Amsterdams Passie?

  • Klassiek Amsterdam: Het historische centrum met een stukje over de Wallen, de Jordaan en langs de Amsterdamse grachten. Gratis locaties op deze route zijn onder andere: Ons’ Lieve Heer op Solder, Grachtenmuseum en Fotografie museum Foam.
  • Bij ons in de Jordaan: De meest bekende buurt van Amsterdam. Wandel door charmante straten, langs geveltuintjes en hofjes en drink een biertje in een typisch Jordanese kroeg. Gratis locaties op deze route: Amsterdam Tulip Museum, Geelvinck Pianola Museum, Multatuli Museum en een rondvaart.
  • Culturele smeltkroes: Amsterdam-Oost! Hier komen culturen samen. Van imposante monumentale panden in de Plantagebuurt tot levendige markten, pakhuizen en de Indische buurt. Gratis locaties op deze route zijn onder andere: Nemo, Het Scheepvaartmuseum, Tropenmuseum en Hortus Botanicus.
  • Volksbuurten met een rafelrandje: Een wandeling door Amsterdam-Noord. Een mix van rauwe industriële architectuur, creatieve artistiekelingen en pittoreske volksbuurten. Gratis locaties op deze route: Eye Filmmuseum, A’DAM Toren en Museum Het Schip.
  • Zuidelijke charme: Dwaal door lanen en villawijken en struin door parken en kleine straatjes. Van het Vondelpark via het Museumplein en de Albert Cuypmarkt naar het zuidelijke deel van de Pijp. Gratis locaties op deze route: het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum

Amsterdam Nederland Amsterdam Nederland

Wat kost zo’n Amsterdams Passie?

Je koopt het tasje online of in de I amsterdam store op het centraal station. Een tasje kost 30 euro en daarmee krijg je dus gratis toegang tot twee locaties in de stad. Met het pasje krijg je ook korting bij aangesloten horeca en bijvoorbeeld fietsverhuur – tot een jaar na aankoop van het Amsterdams Passie. Bewaar het pasje dus goed, leuk om nog een keer terug te gaan.

 

0 comments on “Amsterdams Passie: 5 wandelingen door Amsterdam (+ leuke extra’s!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.