Yoga bestemmingen

5 toffe yogabestemmingen voor ultieme ontspanning

Yoga is gezond én super leuk om te doen. In Amerika is het al jaren een trend en in Nederland wordt het de laatste jaren ook steeds populairder. Het leuke aan yoga is dat je het eigenlijk overal kunt beoefenen. Thuis, onderweg in een park, in de sportschool, op het strand of wanneer je op reis bent …

gastblog logo Hey Frits x Friends

Hieronder in ieder geval een suggestie voor 5 hele toffe yogabestemmingen. Ben jij binnenkort te vinden op een matje in een exotisch land of ergens in een hippe stad?

Yoga bestemmingen Mauritius
Dan Freeman

Serene rust op Mauritius

In de Indische oceaan net naast Madagascar ligt het piepkleine eilandje Mauritius. Een eiland met een Nederlandse geschiedenis en een unieke lifestyle. De ondergaande zon is adembenemend en de vele mensen met Indiase roots zijn op dit tijdstip op hun yogamatje te vinden. De combinatie van serene rust met een unieke flora en fauna – waarbij de vleerhonden langs je hoofd vliegen – maakt jouw yogasessie onvergetelijk. De letterlijke betekenis van yoga is ‘juk’, wat slaat op de verbinding van de twee onderdelen lichaam en geest. Een betere match is bijna niet te vinden. Let your mind go and enjoy your yoga!

Yoga bestemmingen Amerika

Cat yoga in Amerika

De wortels van yoga mogen dan wel in India liggen, Amerika behoort tot een van de absolute yoga-toplanden ter wereld. Omdat Amerika een enorm land is, is er ook van alles te vinden. Yoga vind je vooral terug in de rijkere gebieden zoals Florida en de grote steden zoals New York en San Francisco. Het straatbeeld wordt mede gevormd door sportieve mensen met een kaarsrechte houding en een yogamatje onder hun arm, op weg naar de yogastudio. Omdat er zoveel mogelijk is in Amerika kun je yoga in alle soorten en vormen vinden. Alom bekende stijlen zoals Yin Yoga of Power Yoga zijn populair, maar ook minder bekende en bizarre stijlen zoals Cat Yoga met je kat, of Fat Yoga voor zwaardere mensen komen voor. Op verschillende plekken vind je de meest gezonde en schattige kleine food spots waar je zelfgemaakte kombucha kunt drinken en tegen een vrijwillige inleg mee mag doen aan een yogales. It’s all possible in America.

Yoga bestemmingen
Jared Rice

Lichaam en geest in harmonie op Bali

Is het woord ‘retreat’ een synoniem voor Bali? Je zou het bijna denken. Als je tot rust wilt komen en je gezondheid voorop wilt stellen dan is Bali the place to go. Het eiland biedt allerlei mogelijkheden en ook nog eens de liefste mensen die alles doen om goed voor je te zorgen. Er zijn talloze oorden op het eiland te vinden waar yoga de flow van de dag bepaalt. Je rolt ’s ochtends je bed uit en direct je yogamatje op om de dag met inner peace te beginnen. Een gezond ontbijt volgt, en in de middag ben je weer op je matje te vinden voor een nieuwe yogasessie. Als je gaat rondtrekken is het handig om je alvast voor te bereiden en in Nederland een yogamat te kopen. Met een (opvouwbaar) reismatje in je backpack of koffer kun jij altijd en overal een moment voor jezelf inlassen. Op Bali zijn je lichaam en geest in harmonie: je omringt jezelf met al het goede waardoor je geest de best mogelijke impulsen krijgt, je lichaam onderhoud je op een natuurlijke manier met yoga en gezonde voeding. Namasté.

Is Bali je iets te ver? In Thailand is het prachtige Phimai een oase van rust. 

Yoga bestemmingen

Ibiza

Het hippie eiland: zo staat Ibiza nog steeds bekend, en dat is stiekem niet onterecht. Hippies zijn er te vinden, maar vooral de vrije leefwijze die zij hebben meegebracht is in allerlei vormen te vinden. Doen waar je zin in hebt en vooral waar je je goed bij voelt … en meestal is dat alles behalve hard werken, veel geld verdienen, geven om de mening van een ander en andere alledaagse sleur. Yoga past hier op een heerlijke manier bij omdat het net als vele andere hippiegewoonten zorgt voor vrijheid in je geest. Zelf je biologische tuintje onderhouden en je eigen free food maken, in de middag een dutje doen en daarna een heerlijke sessies op je yogamat. Wie wil dat nou niet? Je kunt je wel voorstellen dat je je op Ibiza totaal vrij kunt voelen. Niet voor niets is de Ibiza-stijl een populaire en hippe stijl om je huis mee in te richten. Ook op Ibiza zie je de leukste huisjes terug met in de hoek een aantal leuke meditatiekussens voor een zen uitstraling. Ja, je kunt op Ibiza ook andere dingen doen dan feesten!

Yoga bestemmingen
Mikita Karasiou

Werk aan je gezondheid in Oslo

In de hoofdstad van Noorwegen kom je terecht in een gezondheidswalhalla. De gemiddelde voorbijganger op straat straalt energie en gezondheid uit en aan yogastudio’s is hier geen gebrek. Uit een onderzoek uit 2016 blijkt dat meer dan 80% van de mensen in Oslo een goede of zeer goede gezondheid heeft. Een wandeling door Oslo brengt je langs prachtige wateren en natuurgebieden, maar ook langs de vele biologische restaurantjes en eettentjes. Als je van plan bent om naar Oslo te gaan, vergeet dan zeker je reismatje niet mee te nemen. De stad telt minimaal 50 yogaplekken waar je je hart op kunt halen. Een stevige en gezonde stadswandeling in de ochtend, een uur op je matje en daarna aan een kopje thee en een kleurrijke biologische salade. Klinkt dat niet heerlijk?

Heb jij nog een gave yoga bestemming die niet in dit rijtje voorkomt? Deel ze!

Dit gastblog is geschreven door Lisanne van superyoga.nl

Over Lisanne
Lisanne is een vrolijk en ondernemend persoon die houdt van smoothies en reizen. Ze sport drie keer in de week, ligt meerdere keren per week in de studio op haar yogamat en gaat elke werkdag thuis (even) op haar yogamat liggen om tot zichzelf te komen. 

Pin it: 5x toffe yogabestemmingen

34 comments on “5 toffe yogabestemmingen voor ultieme ontspanning

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.