OVER HEY FRITS

Hey Frits is een online magazine met travel, food en toffe finds.

Hey Frits

Meet Frits! Hey Frits is het blog van Manon van den Oort (1987). Geboren in Brabant en aan het genieten van het leven in Amsterdam. Een fantastische plek om steeds weer thuis te komen.

Mijn eerste vakantie zonder ouders was niet Salou of Rimini, maar een Engelse taalcursus in San Francisco. Daar is de reislust begonnen. Het zien van nieuwe plekken en vooral het vrije leven op reis is het helemaal voor mij. Ik moet toegeven dat ik niet al van kleins af aan de wereld rondreis en dat ik nog best nieuw ben in deze ‘wauw-reizen-is-pretty-awesome-vibe’, maar daardoor voelt het alsof ik alle tijd dubbel moet inhalen. Ik wil nog zoveel van de wereld zien voordat het ‘echte grotemensen leven’ begint. Ik heb spijt als haren op mijn hoofd dat ik tijdens mijn studie niet meer gereisd heb. Toen ik nog tijd had … Nu zit ik vast aan slechts 25 vakantiedagen per jaar en is het iedere keer weer een opgave om mijn plannen in het jaar te proppen. De loterij winnen staat dus nog steeds bovenaan m’n to-do-list!

En toen was daar Hey Frits. Mijn vakantieverhalen opschrijven doe ik altijd al, en de drang om deze verhalen met anderen te delen wordt steeds groter. Geen plek om te pronken met mijn foto’s en verhalen, maar een plek waar ik zelf terug kan komen op een regenachtige maandagavond. Weer even wegdromen bij zonnige plekken en leuke steden.

Hey Frits is reizen én koken en dat laatste doe ik sinds januari 2017 vegetarisch. Cold turkey gestopt en dat bevalt absoluut prima! De recepten die ik deel zijn dus allemaal zonder vlees en ik hoop daarmee jou ook een dagje (of weekje, maandje of altijd?) meatless door het leven te laten gaan.

En die naam? Hey Frits is een ode aan mijn kat Frits. Gewoon, omdat het zo’n tof wezentje is.